US-изтребители F-15C/D фучат в небето над Казанлък част са от “Тракийски орел 2015″

   

Приключи пребазирането на американските F-15 C/D от състава на Националната въздушна гвардия на щата Луизиана – в българската авиобаза Граф Игнатиево, съобщава pan.bg, като се позовава на явна информация от сайта на българските ВВС af.armf.bg. Американските летци и машини са тук за участие във второто издание на българо-американската тренировка „Тракийски орел”. Българските ВВС ще участват със самолети МиГ-29, Су-25 и зенитно-ракетен комплекс „Куб”. Сухопътните войски също ще се включат със своя зенитно-ракетен комплекс „Оса”.

Тренировъчните полети по време на „Тракийски орел 2015” ще се изпълняват от 20 до 30 април. Планирани са различни задачи: от въздушен бой до зенитно-ракетно прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната.

Целта на „Тракийски орел 2015” е постигане на висока оперативна съвместимост на българските ВВС при участие в операции под егидата на НАТО и за повишаване теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на личния ни състав, както и усъвършенстване на процедурите по всестранна логистична поддръжка.

Тренировката е планирана предварително и е включена в утвърдения План за съвместна българо-американска подготовка, в изпълнение на Споразумението между правителствата на България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната. Ръководител на тренировката от българска страна е командирът на 3-а авиобаза Граф Игнатиево, бригаден генерал Иван Лалов./Блиц

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com