90 797 кв.м улици ще бъдат асфалтирани и преасфалтирани през 2015 г. в община Казанлък

   

Акцент в Строителната програма на Общината за тази година са кв. „Изток“ и „Васил Левски“, тротоари, паркинги, междублокови пространства, зелени площи

През последните 3 години като приоритет в Строителната програма на Община Казанлък поставихме асфалтирането на улици в града и населените места, тъй като през последните 10 и повече години не бе извършван ремонт на улиците, каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова на пресконференция днес. През последните три години Община Казанлък постави акцент на обходните пътища – западната пътна дъга, южната и северната дъга с цел облекчаване на трафика през централната градска част. Асфалтираните площи през 2012 г. са общо 80 286 кв.м, през 2013 – 86 794 кв.м, през 2014 г. – 41 588 кв.м.

През 2015 г. са предвидени за асфалтиране улици и части от тях в града и населените места на община Казанлък, алеи и междублокови пространства с обща площ 90 797 кв. м. Заложената обща площ за асфалтиране на общинската пътна мрежа е  13 728 кв.м, на улици, на алеи и междублокови пространства в град Казанлък – 42 304 кв.м, а в населените места – 34 765 кв.м.

Акцентът в инфраструктурните дейности на Община Казанлък през тази година ще бъдат алеите, междублоковите пространства, възстановяването на тротоари паркинги, зелените площи в ж.к. „Изток“ и кв. „Васил Левски“.

Проведена е обществена поръчка за реконструкция на улици в гр. Казанлък, населените места и общинската пътна мрежа през 2015 г. по 41 обособени позиции.

По 16 обособени позиции за изпълнител е избрана Пътно-строителна компания „ЕС БИ ЕС“. Тук са включени асфалтиране на ул. „Стара планина“ от ул. „Ал. Стамболийски „ до ул. „Пушкин“; ул. „Стефан Караджа“ – от бул. „23 ПШП“ до ул. „Стара планина“, ул. „Тимок“, ул. „Цар Освободител“, ул. „6-ти септември“, алеи, междублокови пространства и др. В момента фирмата довършва реконструкцията на пътя Казанлък-Енина.

По 17 обособени позиции е избрана фирма „ДИМАС“ АД, която ще изпълни и 5 допълнителни обособени позиции. Тя ще извърши ремонт на 4-класната пътна мрежа,  асфалтиране на алеи в Казанлък и асфалтиране на улици и части от тях в населените места на община Казанлък.

По 2 обособени позиции ще работи „ПИ ЕС АЙ“ АД – това е кръговото движение на бул. „Розова долина“ и ул. „Бачо Киро“ и асфалтиране на ул. „Дондуков“ от ул. „Рила“ до ул. „Петко Стайнов“.

Средствата за асфалтиране на улици по Строителната програма на община Казанлък възлизат на  2 323 390 лв.

Пресцентър на Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com