650 деца и ученици вече са заявили почивка в общинската база на лагер „Паниците“

   

Казанлъшките деца и ученици отново ще имат възможността да почиват и тази ваканция сред прекрасната природа на Калоферския Балкан. Обновената през последните години Почивна база „Паниците“ на Община Казанлък отваря врати на 1 юли и ще  работи до 30 август, като предоставя на летуващите чудесни условия за почивка, игри и занимания. Базата ще се ползва за отдих от деца и ученици в продължение на 2 месеца, разпределени в 9 смени, всяка от които е с продължителност 7 дни.

Съгласно Наредба № 26 на Общински съвет-Казанлък за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Казанлък лагерната такса за седемдневен престой е 63.00 лв. за ученик и 56 лв. за дете.

Към момента капацитетът на базата е изцяло запълнен от желаещи деца и ученици да прекарат една седмица от лятната си ваканция в планинската база на Община Казанлък. Три училища – ОУ „Мати България“, ОУ „Чудомир“ и ХГ „Св.св. Кирил и Методий“ за заявили по една смяна за своите възпитаници. По традиция две смени ще ползва базата Националната школа по физика на преподавателя Теодосий Теодосиев. 13 талантливи деца, които бяха наградени от Община Казанлък с ваучери за почивка в лагер „Паниците“, също ще отдъхват тук в летните месеци. Първата смяна от 1 юли ще бъде посветена на международния обмен.10 деца от школи по изобразително изкуство от побратимения на Казанлък руски град Толиати и 30 деца и ученици от школи по рисуване в Казанлък и от НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ ще проведат съвместен пленер под  мотото „Да рисуваме заедно Казанлък“, отдъхвайки сред красивата природа на Калоферския Балкан.

Пресцентър на Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com