Свържете се с нас

Казанлък

55 години Алпийски туристически клуб “Казанлък”

Published

on

Над 60 алпинисти, катерачи, туристи и приятели на Алпийски туристически клуб (ATK) ”Казанлък” се събраха в Младежки дом – Казанлък и заедно отпразнуваха 55- та годишнина от основаването му. Специален гост на тържеството бе Дафина Гъдева – основател на алпийския клуб през 1960 година и почетен председател и до днес. Прочетен бе доклад за 55- годишната история на алпийското движение в града ни. Поздравления по повод юбилея изказа Христина Банова от Дамски туристически клуб ”Орлица”. Теодора Белчева – старши експерт образование към Община Казанлък поднеси поздравления от името на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и изрази своите лични пожелания към всички членове на клуба.Получени бяха поздравителни адреси от Българска федерация по катерене и алпинизъм, от Петя Минекова, директор на НГПИД ”Акад,Дечко Узунов”, където е построена боулдър катерачна стена, от Петя Георгиева – директор на ОДЗ „Славейче”, където вече 3 години АТК работи с над 90 деца. Председателят на АТК ”Казанлък” Мариана Сарачева отличи с плакети и грамоти алпинисти за принос в развитието на алпинизма и спортното катерене и просперитета на клуба. С плакети бяха отличени Дафина Гъдева – основател и почетен председател на клуба, Атанас Тошков – опитен алпинист, дългогодишен треньор и майстор по изграждане на катерачни стени и Радостина Иванова – дългогодишен треньор по спортно катерене изградил десетки балкански и европейски шампиони. С грамоти за принос бяха наградени още алпинистите Григор Мартинов, Фикрет Юсеин, Боян Христов, Петя Ангелова и Минко Кабаджов. Всички присъстващи бяха поздравени от танцьорите от ансамбъл „Арсенал” и фолклорните песни на трио „Калина” и Антон Гудов. Специален гост на тържеството бе Сандю Бешев – дългогодишен активен алпинист, заслужил майстор на спорта и кореспондент на в. “Ехо”. Той дълги години е доброжелател на алпийското движение в града ни.
Също част от честването на годишнината е изложбата на витрината на Информационен център на ул. ”Искра” 4, която може да бъде разгледана до 16-ти април.
На 30 април от 10.30 часа предстои да стартира „24 часов катерачен маратон”, който ще се проведе на общинската катерачна стена зад Младежкия дом. В спортното събитие са поканени да се включат всички желаещи, без ограничение във възрастта. А в тъмната част на деня, успоредно с катеренето е предвидена прожекция на открито на филми на алпийска и планинарска тематика! Инициативите са под шапката на 55 – годишнината на АТК.

Продължете с четенето

Казанлък

ГЕРБ обявява листата си с кандидати за депутати във вторник

Published

on

ГЕРБ Стара Загора обявява своята листа с кандидати за народни представители от 27-и МИР за предстоящите парламентарни избори, насрочени

за 4 април, във вторник- 2 март от 14.30 часа в офиса на партията.

Продължете с четенето

Казанлък

Почистват натрупани боклуци в землището на село Копринка

Published

on

Изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места се заплаща от всички жители на общината! Такъв е поредният случай с натрупаните боклуци, като този път са в землището на село Копринка.

Няма налично описание на снимката.

След сигнал на горещия телефон на Общината от граждани, че в района има изхвърлени отпадъци, екипът на общинското предприятие за сметосъбиране информира кметът на селото, който заедно с местни жители, се организираха и започнаха почистване на района. Община Казанлък осигури нужната за целта сметосъбирачна техника и към момента е събран близо 1 тон отпадък.

Няма налично описание на снимката.

Работата на местните жителите по почистване на нерегламентираното сметище ще продължи и в почивните дни, като в първия работен ден на новата седмица се очаква още около 1 тон боклуци да бъдат извозени от екипите на Община Казанлък. “Всичко това обаче струва пари на жителите на цялата община, защото всяко едно почистване на нерегламентирано сметище е разход. Нека бъдем съвестни към съгражданите си, но и към природата!”, призова кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Продължете с четенето

Казанлък

Продължава ваксинацията в ДКЦ „Поликлиника“ – Казанлък през почивните дни

Published

on

Ваксината на AstraZeneca срещу COVD-19 е поставена до момента на 1615 души в област Стара Загора. От 24 февруари до 10:00 часа на 26 февруари, първа доза от ваксината на Pfizer-BioNTech са получили 146 членове на секционни избирателни комисии. Ваксинацията с първа доза на заявилите желание преки участници в изборния процес на 4 април, ще продължи до 10 март.

Към 10:00 часа на 26 февруари, имунизационният кабинет в РЗИ – Стара Загора разполага с 423 дози от ваксината на AstraZeneca.

На 27 и 28 февруари ваксинация ще се извършва в следните пунктове:

  • ДКЦ „Поликлиника“ – Казанлък, от 10:00 до 17:00 часа, Тел. за контакт – 0431/51232;
  • ДКЦ 1 Стара Загора, от 11:00 до 14:00 часа. Тел. за контакт – 042/625391;
  • Регионална здравна инспекция – Стара Загора, от 10:00 до 16:00 часа. Тел. за контакт – 042/602468.

През почивните дни се очаква нова доставка на ваксината от AstraZeneca.

Продължете с четенето

Казанлък

Разбиха и обраха кола в Казанлък

Published

on

На 25.02.2021 г. в РУ-Казанлък е получено съобщение от 39-годишен мъж от  гр. Казанлък, че за времето от 18,30 ч. на 24.02.2021 г.  до 07,15 ч. на 25.02.2021 г., в гр. Казанлък, на бул. “Княз Ал. Батенберг”, чрез взломяване на предно дясно стъкло на л.а. “Шевролет”, е извършена кражба на акумулаторна батерия и сумата от 50 лв. на монети.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК.

Продължете с четенето

Казанлък

Хванаха две момчета, обрали 89-годишна жена

Published

on

В бюлетин № 56/25.02.2021 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена, извършена на 24.02.2021 г. кражба от дома на 89-годишна жена от гр. Мъглиж, при която неизвестно лице е проникнало през незаключена входна врата на къщата, като е отнело портмоне с неустановена сума пари.

В резултат на извършените  оперативно-издирвателни мероприятия са установени  извършителите на престъплението – две момчета на 19 г. и 17г. от гр. Мъглиж. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Продължете с четенето

Казанлък

143 години от Освобождението на България

Published

on

Във връзка с отбелязването на 143 години от Освобождението на България и отдаване на почит на загиналите за свободата Община Габрово създава следната организация за празника:

3 март 2021 година

9.30 часа – отслужване на панихида в храм  „Успение на Пресвета Богородица“

10.00 часа  – издигане на националното знаме на пл. „Възраждане“

11.30 часа  – църковно – военен ритуал с поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка

Предвид епидемичната ситуация, свързана с COVID-19, достъпът на граждани до събитието няма да се ограничава, но ще има засилен контрол по стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки в страната при събиране на граждани на открито, като задължително носене на защитна маска за лице и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между присъстващите.

Автобусите за върха ще тръгват от пл. „Възраждане“ от 8.30 часа и ще се връщат обратно – от 13.30 часа. Цената на билета в двете посоки е 5 лева.

Важна информация за водачите на МПС:

Въвежда се временно ограничение на движението в двете посоки от Габрово до връх Шипка и от Казанлък до връх Шипка от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3 март 2021 г. Допуска се преминаването само на организиран междуградски автобусен транспорт. Транзитният поток от север към юг и обратно се пренасочва към прохода Хаинбоаз.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com