50 години чества Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм

   

Със Заповед на Министерството на народната просвета от 24 септември 1964 г. от учебната 1964-1965 г. се открива Професионално техническо училище по текстил в Казанлък с три паралелки. С това се поставя началото на едно от най-добрите професионални училища в града на розите, което днес се нарича Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм. В него понастоящем се обучават 330 ученици – дневна форма на обучение, 26 ученици – задочна и 15 ученици в самостоятелна форма на обучение по специалностите „Екскурзоводско обслужване“, „Туристическа анимация“, „Кетъринг“, „Производство на кулинарни изделия и напитки“, „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“, „Икономика и мениджмънт“, „Организация на обслужването в хотелиерството“.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави директора на училището Рени Червенкова, всички настоящи и бивши преподаватели и ученици на гимназията и връчи на директора паметен плакет на Общината. Кметът Галина Стоянова подчерта огромната роля на г-жа Червенкова за развитието на учебното заведение и превръщането му в едно от елитните средни училища в община Казанлък. Кметът каза още, че настоящият директор е човек, който не само работи за имиджа на учебното заведение, но проправя нови пътища в професионалното образование с откриването на нови паралелки, които да отговарят на съвременните изисквания на бизнеса.

От своя страна директорът Рени Червенкова благодари на Община Казанлък за оказаното съдействие, както и на бизнеса в Казанлък, които откликват на нуждите на училището и спомагат да усъвършенстване на практическите умения на неговите възпитаници. Рени Червенкова има 38 години трудов стаж в сферата на образованието, като 20 години е директор на ПГ по лека промишленост и туризъм. Тя е предложена за вписване в Почетната книга на Казанлък.

Пресцентър на Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com