34-ма са задържаните след снощния протест в „Орландовци”

   

34-ма души са задържани след поредните сблъсъци снощи в столичния квартал „Орландовци”. Това съобщи в предаването „Здравей, България” главен комисар Христо Терзийски – директор на ГД „Национална полиция”.

Според полицията само 8 души от задържаните са от квартал „Орландовци”. 14 лица са санкционирани по закона за личните документи, 25-ма са прибрани заради неизпълнение на полицейски разпореждания, а петима от тях ще бъдат докладвани днес в прокуратурата за хулиганство.

Според главен комисар Терзийски криминогенната обстановка в „Орландовци” по принцип не е по-различна от тази в останалите райони на София. От всички престъпления в квартала над 60% са кражбите.

След като се появиха информации за ромски тартори с прякори Пальо и Едноръкия, за които се твърди, че палят напрежението в „Орландовци”, комисар Терзийски коментира, че те не са сред задържаните, не се и издирват.

„Чувал съм за Пальо. Знам, че живее от дълго време в „Орландовци”. В близост до адреса на ул. „Градините” има блок, който е бил ведомствен на полицията. Разговарях с бивши колеги от Пожарната, които продължават да живеят там. Те казват, че това са роми, които живеят от дълго време там и те нямат никакви проблеми с тях. Говоря конкретно за този Пальо”, заяви комисар Терзийски.

На директора на СДВР е разпоредено да извърши вътрешна проверка, която да изведе реалната ситуация в този район.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com