229 са потребителите по проекта на Община Казанлък „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“

   

От услугите по проекта на Община Казанлък „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“ към този момент се ползват 229 потребители. Това каза за Радио „Фокус“ заместник-кметът по социални дейности и спорт Ахмед Мехмед. Той поясни, че от тях 72 потребители са в града и 157 са в населените места в общината. Мехмед подчерта, че в проекта на този етап са обхванати всички селища. Броят на заявките, които се изпълняват от диспечери и куриери е 1134, като 313 са в Казанлък и 821 са заявките по населените места.

Проектът ще продължи до края на 2020 година, като обхваща освен хора с увреждания и възрастни хора в нужда, в момомента се използва и от хора, котио са карантинирани. „Така че всеки, който има нужда от осигуряване на храна и лекарства, може да звънне на денонощния телефон 0700 456 и на телефоните на кметствата в населените места“, каза заместник-кметът. Той поясни, че някои от заявките са специфични и там, където няма атптечна мрежа, се налага диспечерите от Казанлък да ходят, да вземат заявките и да ги изпълняват в града или в най-близкото населени място, където им аптека.

Финансирането на проекта е в общ размер 392 411 лв. и е осигурено по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси.

Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com