17-годишен младеж, неправоспособен водач на МПС катастрофира край Николаево – има трима пострадали

   

На 23.05.2020 г., около 00:20 ч., в с. Нова махала, общ. Николаево, се е движил л.a. ”БМВ”, управляван от 17-годишен младеж, неправоспособен водач на МПС. Поради движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно, преобърнал се няколко пъти и се блъснал в железобетонен стълб от електропреносната мрежа.

В резултат на настъпилото ПТП са пострадали три непълнолетни лица, които са се намирали в автомобила. Момче на 16 години е получило гръдна травма. Настанено е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. Момче на 15 години е получило мозъчно сътресение и фрактура на два шийни прешлена. Настанено е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Момче на 16 години е получило фрактура на черепа, мозъчно сътресение и фрактура на носа. Настенено е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,86 промила алкохол в издишания въздух. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.3 от НК.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com