15 дознания в старозагорско за престъпления срещу животни

   

15 досъдебни производства срещу извършители на престъпления с животни са образувани в Област Стара Загора от началото на годината, съобщи зам.-директорът на ОД на МВР комисар Илиян Илиев.В по-голямата си част дознанията са за насилие над домашни кучета. По-рядко са срещу коне и крави. Едно от престъпленията е извършено с огнестрелно оръжие. Сред досъдебните производства в региона се разследва и случай, при който жена е била нахапана от куче.

Преди няколко дни Районна прокуратура в Стара Загора образува досъдебно производство за причиняване на смърт на куче чрез отравяне в Стара Загора. Жертвата е 12-годишен джакръсел, който се натрови, след като яде напоени с отрова оризовки на Малкото Аязмо в Стара Загора. Преди и след този случай в социалните мрежи собственици на други кучета алармираха, че и техните любимци са погълнали разхвърляна на различни места из града отрова, но засега от прокуратурата не са съобщили по тези случаи да има образувани дознания. Не е известно и дали стопаните на пострадалите животни изобщо са подали официални сигнали до полицията и прокуратурата.

Инцидентите обаче предизвика широк отзвук в социалните мрежи и повдигнаха отново въпросите има ли изобщо зоополиция, как действа тя и достатъчно ефективна ли е. За дейността на тази относително нова структура в рамките на Министерството на вътрешните работи в Стара Загора Зорница Семерджиева потърси отговори от  зам.-директора на ОД на МВР и началник на охранителна полиция комисар Илиян Илиев.

радио Стара Загора

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com