14 годишна казанлъчанка е таз годишният лауреат на престижния конкурс “Искри” на БНР

   
Анна-Мария Танева – 14 год. от клуб “Светлини сред сенките” при ОДК “Св. Ив. Рилски” е таз годишният лауреат на престижния конкурс “Искри” на БНР. Нейните произведения в проза и стих, очароваха журито с лекотата на перото си и дълбочината на повествованието. Тази година Анна-Мария Танева е единствената представилка на нашия град, която ще седне в студиото на БНР заедно с избраните деца от цялата дтрана.
„Искри” се организира за 32 път. Това е най-старият и авторитетен конкурс у нас за деца до 16-годишна възраст.
Конкурсът не фиксира определена тема и дава пълна свобода на участниците в него. Допускат се всички възможни жанрове, в които творят децата – от стиховете, приказките и гатанките до новели, повести, пътеписи и пиеси.
По наградени стихове на деца са създавани песни от известни композитори, като Борис Карадимчев, Хайгашод Агасян, Христо Йоцов.
Всяка година в средата на месец юни наградените деца са гости на БНР. В директно предаване по програма „Христо Ботев” те имат възможностелите да опознаят по-добре наградените деца, а творбите им да получат своята премиера в национален ефир. Те звучат в изпълнение на известни наши актьори, пред публика, събрана във Второ студио на БНР. В литературните „спектакли” се включват и музиканти, които импровизират в студиото.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com