12 МЛАДЕЖИ ОТ ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ, РУМЪНИЯ, ПОЛША И СЛОВАКИЯ В КАЗАНЛЪК

   

Започна проект „Еко фестивал Копринка 2015” на МЦР-Взаимопомощ, който ще се проведе в града ни по програма „Еразъм+” и e финансиран от Центъра за развитие на човешките ресурси. Проектът започна на 23 април и ще продължи до 20 юни. По него ще работят 12 доброволци по Европейска доброволческа служба от Италия, Испания, Румъния, Полша и Словакия. Три момчета и девет момичета са приели предизвикателството и са в града ни по проекта, който включва организиране на Европейска младежка седмица в началото на май, 5-то издание на еко фестивала от 11 до 14 юни с изграждането на младежки палатков лагер, концерти по запазената марка в Патентното ведомство на Р. България от „Взаимопомощ” –„Малка сцена”, почистването на язовира, с активното участие на МОС и младежи от средните училищата в града ни за участие в него, създаване на късометражни екологични филми, организиране на дни на държавите в Младежкия дом, съгласно следния график:
04.05.2015 г. Вечер на Словакия;
09.05.2015 г. Ден на Полша, със съдействието на Полския културен институт;
22.05.2015 г. Вечер на Румъния и Италия;
09.06.2015 г. Ден на Испания, със съдействието на испанското посолство.

Концертите по време на фестивала са изцяло подкрепени финансово от Община Казанлък като в бях ще вземат участие млади таланти от региона, Рок училището в София, основни гостуващи групи ще са „Поморианс” на 12.06 и „Обратен ефект” на 13.06.015 г.
Участие в деня на Испания ще вземат Юнайтед Авангард Артист със създаване на специална арт инсталация. В програмата ще участва културното аташе на Испания, който ще открие обновената „Стена на доброволчеството”, след което с любезното съдействие на кметът на Община Казанлък се организира среща с културните инситуции.
Инициативите за Европейска младежка седмица са подкрепени финансово от Евродеск, информационна система за разпространение на младежка информация, към която МЦР- Взаимопомощ е включена (единствена в Казанлък) с одобрението на Центъра за развитие на човешките ресурси.
Доброволците по проекта вече имаха възможност да опознаят Казанлък и да се снимат пред определени места като част от играта „City Game”, както и да изпратят картички от Казанлък в техните страни.

ЕКИП МЦР-ВЗАИМОПОМОЩ

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com