100 лица са осъдени по бързи и незабавни производства, внесени в съда от Районна прокуратура-Казанлък

   

Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда 188 бързи и незабавни производства от януари до октомври 2016 г. По 21 от тях са внесени обвинителни актове, 72 са по споразумения и 40 са за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. 100 лица са осъдени, като присъдите им са влезли в сила. Най-често на съд са предавани обвиняеми за шофиране след употреба на алкохол, неправоспособни водачи в срока на наложено административно наказание и за незаконно държане на наркотични вещества.

Районна прокуратура-Казанлък за един ден приключи незабавно производство и внесе споразумение в Районен съд –Казанлък спрямо неправоспособен водач на автомобил. На 5 октомври 2016 г. е бил осъден Асен С., на 23 г., за това, че на 4 октомври 2016 г., в с.Копринка,oбщ.Казанлък, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление за същото деяние, е управлявал лек автомобил, марка „ Сеат Кордоба“, без съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство – престъпление по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс. На Асен С. е било наложил наказание от шест месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

За два дни Районна прокуратура-Казанлък приключи и бързо производство срещу Атанас А., на 48 г. Той е бил предаден на съд за това, че на 25 май 2016 г. в гр. Казанлък, управлявал лек автомобил, марка „Ситроен Ксара”, с концентрация на алкохол в кръвта 2,34 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест-Дрегер”. На Атанас А. е било наложено наказание от седем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален “строг” режим, глоба от 250 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година и шест месеца. Той и преди е бил осъждан за същото деяние.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com