1 557 лева бяха събрани в благотворителната инициативата на „Би Би Си Кейбъл”

   

1 557 лева бяха събрани в благотворителната инициативата на „Би Би Си Кейбъл” и за изграждане на шахмат площадка на открито в парк „ Розариум”. В инициативата се включиха над 150 деца и възрастни от Казанлък.
Инициативата, преминала под мотото „ Да сторим добро за всички ни” бе реализирана в партньорството и със съдействието на Община Казанлък и финансовата помощ на Ротари клуб – Казанлък, Инер уил клуб- Казанлък, фирмите „Екозид”, „ Киа – Автомотор” – Момчев, KZ7.bg – информационният лидер на Казанлък, минерална вода „ Севтополис”, спортен комплекс „ Шампион” , рекламна агенция „Нели Сат” и с подкрепата на бизнесмените Кънчо Папазов и Стоян Желев. Средства за каузата дариха и ученици от казанлъшки училища и спортни клубове ,като с най- голям принос за изграждането на площадката бяха училищата „ОУ” Георги Кирков” с 51 участника в благотворителното бягане, ОУ „ Чудомир” с 15 участника и ОУ „ Никола Й. Вапцаров” с 12 участника. В бягането се включиха и отделни граждани, цели семейства.
Да подкрепят каузата и за участие в нея се записаха и представители на Младежката организация на ГЕРБ, общински съветници и народният представител Нено Влайков.
В бягането участва и директорът на РИОСВ в Стара Загора Петя Папазова с децата си.
Благотворителното бягане премина по новоизградените от Община Казанлък велоалеи, от Общинския младежки дом до парк „Розариум”, където се намира площадката за шах. Колоната от ентусиасти с добри сърца, бе водена от републиканския шампион на 400 метра бягане Мартин Белчев, от спортен клуб „ Пендарева”.
Всички участници получиха рекламни тениски,с имената на спомоществователите , рекламни шапки.
За участниците в бягането имаше осигурени сладки, минерална водаи други рекламни фирмени атрибути.
Подаръци имаше и за зрителите, наблюдавали първата партия шах на откритата площадка в парк „ Розариум” .
Благотворителното бягане бе без състезателен характер.
На финала му обаче организатори и партньори раздадоха общо 9 награди.
Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова благодари на всички участници и подкрепили начинанието фирми и организации, на „ Би Би Си Кейбъл” за реализацията на площадката и изказа лична благодарност към Борис Кърчев- управител на „ Би Би Си Кейбъл” .
Награда – от вдъхновителя на благотворителното бягане и организатор „ Би Би Си Кейбъл” получи най- малкият участник за каузата – Борис Симеонов, който е само на 1 година и 8 месеца.
Кърчев благодари за подкрепата и доверието на всички фирми и организации, откликнали на идеята, както и на гражданите, отзовали се на инициативата за благотворителното бягане.
С ваучери за по две безплатни месечни такси за услуга по избор, се сдобиха Николай Момчев – за приза „Най- възрастен участник” в бягането и преподавателят по физическо възпитание в ОУ „ Никола Й. Вапцаров” Атанас Георгиев- за „Най- ентусиазиран участник” в бягането.
Община Казанлък също премира трима участника за каузата със свои награди:
Кметът Галина Стоянова връчи наградата за сърцато участие на 5 годишната Ана-Мария Бонева . Семейство Найденови- Иван, Галина и Николай спечелиха наградата в категорията „ Мама, татко и аз” .
Участниците от ОУ „ Георги Кирков” получиха наградата на Община Казанлък за „Най- отзивчив на каузата колектив”.
Спортният комплекс „Шампион” в лицето на участникът в Московската олимпиади и треньор по колоездене Андон Петров също връчи две свои награди: ваучери за безплатно ползване на площадки и игрища в комплекса на колективът с най- масово участие в състезанието – ОУ „ Георги Кирков” и на спортен клуб „ Пендарева” за най- креативно и атрактивно участие.
Възпитаниците на Петя Пендарева спринтираха по цялото разстояние на благотворителния пробег.
Награда имаше и за участника в бягането, записал се последен . Това е 8 годишната Милена Николова, която получи книгата – „История на футбола в Казанлък” .
„ Би Би Си Кейбъл” благодари на всички, които помогнаха красивата идея да се осъществи.
Благодарност за оказаната подкрепа и съдействие и от Николай Чалъков- директор на Общинско предприятие „ Комунално стопанство и поддръжка на инфраструктурата”, както и на РПУ – Казанлък.

Разбивка на събраната сума за изграждането на площадката и реализацията на начинанието:

480 лева – от благотворителната продажба на мартеници, в конкурс, организиран от „ Би „Би Си Кейбъл”

287 лева – от благотворителното бягане – 25-ти април
200 лева- дарени от Ротари клуб- Казанлък
150 лева дарени от Инер Уил клуб- Казанлък
200 лева от фирма „Екозид”
200 лева от „Киа – Автомотор – Момчев”

40 лева дарени от Стоян Желев
Ползването на площадката за шах на открито е безплатно. Надяваме се, че гражданите ще се отнасят с уважение към дареното от сърце от други техни съграждани, в името на нещо добро.
Благодарим!
„ Би Би Си Кейбъл”

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com