Свържете се с нас

Казанлък

Хороскоп за 17 май: Ден изпълнен с обрати очаква три зодии

Published

on

ОВЕН

Няма причина да се огорчавате и да смятате, че ще настъпи неприятен обрат в делата ви. Това усещане не отговаря на истината и вие го имате на базата на съмненията, които обикновено са лош съветник. Не се отпускайте и следвайте пътя на своите надежди, неочаквано известие за пътуване.



ТЕЛЕЦ

Активността, от която мнозина се отказват днес, може да повлияе на едни Телци, а на други не. Отпускането ви е следствие на вътрешно напрежение и известна доза лентяйство. Близко сте до осъществяване на стремежите си и това трябва да ви мобилизира. Любовна авантюра.

БЛИЗНАЦИ

Много важен ден за вас, който се свързва със стремежите ви за близкото, както и за далечното бъдеще. Гаранция за осъществяването им ще имате, ако днес извършите нещо в тази насока, независимо дали е първостепенно, или второстепенно. Покана за вечерно парти от приятели.

РАК

Във вторник ще сте в добро настроение и с изразена симпатия към околните, както и в стремеж към хармоничен контакт. Днес деловите връзки ще имат главно значение, докато други ще пристъпят към нови запознанства, резултатът ще бъде положителен. Неочаквани пари.

ЛЪВ

Ще имате неприятности днес и за някои от вас ще се повиши нервният градус. Денят е успешен и можете да се справите със задачите, които ви предстоят. При повечето Лъвове срещите и разговорите по делови направления са на преден план. Голям успех в хазартни игри.

ДЕВА

Днес вие не намалявате ритъма на своето професионално темпо и мнозина от вас сега очакват, че ще успеят да осъществят работните си планове. Реални шансове за добри постижения има, надеждата ви също не е малка и ще работите с жар. Ще имате успех в професионалната сфера.

ВЕЗНИ

Настроението, което ви владее днес, граничи с агресивността. Най-добре ще бъде да не пренасяте личните си усещания върху другите и още по-малко да търсите конфронтация с тях. Отпуснете се и обърнете гръб на нервната си превъзбуда, търсете хармонията, разходете се вечерта.


СКОРПИОН

Вторник започва спокойно за вас, но през деня условията ще ви заставят да действате с бързина. Най-важната тенденция сега е при вашите делови контакти. Ще осъществите срещи, които имат отношение към най-скорошна реализация на делови планове. Възможност за любовна авантюра.

СТРЕЛЕЦ

Стрелците имат две линии на изява днес. Едната се свързва с наситени професионални ангажименти и мнозина от вас ще си позволят да се нагърбят с повече работа от това, което могат да вършат. Другата се свързва с нервно пренапрежение, което няма да овладеете.

КОЗИРОГ

Козирозите започват активно своя ден. Това включва както срещи с приятели и колеги от бранша, така и в обществото, честото им осъществяване ще донесе придобивки. Някои няма да се занимават с делови задачи, а ще предпочетат любовните контакти, неочаквани вести.



ВОДОЛЕЙ

Понижено е настроението ви във вторник, но това съвсем не означава, че ви предстои неуспешен ден. Тъкмо обратното – много силна професионална изява, възможности за придобивки. Мнозина от вас при контактите си трябва да постъпят деликатно. Среща с приятели ще ви разведри. Сега обърнете по-голямо внимание на контактите.

РИБИ

Рибите имат успешен вторник. Днес са налице добри възможности за реализация на своя идея или постигане на еднократен финансов успех. Известни трудности ще имате на работното си място. Отнасяйте се с повече внимание към здравето си, за да сте силни и бодри при взимане на решения. Вашата работоспособност е пословична и е важно да сте в кондиция. Ще възникнат много проблеми, които не сте в състояние да отстраните. Не ви липсва чувство на такт, но спазвайте дистанция от началниците си.

Блиц

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп за 19 март: Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите!

Published

on

Овен
Може да помислите как да увеличите доходите си, но не си поставяйте големи цели за днес, защото едва ли ще ги изпълните! Добре е днес да не се влияете от мнението на околните и да разчитате само на своите знания, умения и сили. Бъдете внимателни към здравето си! Уязвим е гръбначният стълб.

Телец
Не се поддавайте на провокации! Ако възникне конфликт, не се опитвайте да го разрешавате с груба сила, за да не пострадате! Не започвайте нищо ново! Може да завършите това, което сте започнали. Носете планински кристал! Той преобразува, изчиства енергията.

Близнаци
Не пестете усилията си! Може да постигнете значителен успех в бизнеса или да преговаряте за по-добри условия за труд, за по-висока заплата. Ще бъде полезно лечение с хомеопатични методи. Добре е да се помолите и да опушите стаите в дома си с тамян.

Рак
Трудно ще ви е контролирате своите мисли днес и да се концентрирате. Ще чувствате несигурност както на работното място, така и когато сте сред хората, които обичате. Не се притеснявайте, защото това бързо ще отмине! Доверете се на интуицията си!

Лъв
За вас това е ден на илюзии и на големи промени, свързан с насилие и с разрушаване на старото. Склонни сте към авантюри и конфликти. Може обаче да разчитате на помощ от приятели и близки, както и на подкрепа от любимия човек. Сексуалната енергия сега разстройва здравето.

Дева
Изпълнявайте съвестно задълженията си, но ако началниците ви упрекнат, не е нужно да реагирате! Може да надцените физическата си сила, което ще се отрази неблагоприятно на здравето ви. У дома обаче ви чакат забавления и приятни емоции. Сънищата в този ден са лъжовни.

Везни
Не прекалявайте с изискванията към партньори или към подчинените си и не прехвърляйте задълженията си към някой друг! Едва ли някой ще може да се справи по-добре от вас.  Опасно е, ако в този ден се поддадете на гнева си. Напръскайте стаите в дома си със светена вода!

Скорпион
Имате сили да се справите във всяка ситуация. Не ги пилейте в спорове с неразумни хора! Не настоявайте за подкрепа, ако не получавате разбиране! Нужно е да се концентрирате и да преодолеете ограниченията на средата. Може да купите това, за което сте си мечтали.

Стрелец
Не позволявайте на страстите си да ви водят! Ако се чувствате жертва на нещо или някого,  потърсете мотивите в себе си! Може да ви споделят нещо, което няма да ви хареса, но не бързайте с изводите! В любовта обаче ви очакват приятни изненади.

Козирог
Преценете добре силите си! Не поемайте ангажименти, които не можете да изпълните! Ако отсрещната страна ви разбира, може да преговаряте. Не се хабете обаче в излишно многословие! Може да приключите със стари връзки или да срещнете някого от миналото и пак да се влюбите.

Водолей
Не се занимавайте с рисковани неща, можете сериозно да пострадате! В този ден може да преговаряте и да постигнете желаните резултати. Обърнете внимание на здравословното си състояние, защото болестите, започнали този ден, са опасни и продължителни!

Риби
В този ден ще ви е трудно да изпълните задачите, които са ви поставили. Чувствате се уморени. Ако е възможно, почивайте или не се захващайте с важни дела! Не е добра идея да спортувате днес, физическите натоварвания няма да ви се отразят добре. Пазете се от травми!

Продължете с четенето

България

Писъци на умряло: Ето кой пръв отишъл към трупа на 11-г. Момчил ВИДЕО

Published

on

Децата и учителите в СУ “Екзарх Антим I” и цял Казанлък са потресени от внезапната смърт на 11-годишния Момчил в училищния двор.

В понеделник следобед той и съучениците му са пожелали да останат в двора на училището след час по физическо. По време на игра той просто се е свлякъл и останал на земята.

Съучениците му са в шок. Те буквално са видели как момчето рухва на земята.

Първи реагира учителят по физическо, който е бил наблизо. Повикана е медицинската сестра на училището, която, докато пристигне линейка, постоянно реанимира детето.

В момента, в който линейката пристига, медиците само констатират смъртта на момчето. Реакцията на училището и Спешна помощ е била много бърза, но въпреки това се е стигнало до фаталния край.

Очаква се днес да бъде извършена аутопсия, която да посочи окончателно причината за трагедията. Предварителното заключение на медицинските експерти е, че става дума за здравословен проблем, който е предизвикал смъртта, съобщава Нова телевизия.

Малкият Момчил е бил едно от будните деца, обичан от всички – от учителите и своите съученици.

В училището е обявен ден на траур.

От управата на училището излязоха с позиция, в която се казва:

„Днес едно прекрасно дете, едно от децата на СУ “Екзарх Антим I”, внезапно ни напусна и безвъзвратно пое по пътя към вечността.

Екипът на СУ “Екзарх Антим I” поднасяме своите най-искрени съболезнования на семейството, приятелите и близките на нашия възпитаник. Случилото се днес е огромна трагедия, която ще остави своя отпечатък върху всеки от нас, защото едно от децата ни вече не е между нас.

Ръководството на училището ще окаже пълно съдействие, при нужда, както на родителите, така и на компетентните органи.

Нека е светъл пътят на едно слънчево дете! Да е в мир и покой душата му!

Сили и кураж на семейството му!“

 

Продължете с четенето

Казанлък

Имен ден: Черпят необикновени имена, почитаме светци, пребити с камъни

Published

on

На 19 март православната църква чества св. мъченици Хрисант и Дария.

Хрисант бил единствен син на царедвореца Полемий от Александрия. Като син на богати родители, той  учил в различни светски школи, а учители му били най-образованите мислители от това време.

Но мъдростта на света го правела тъжен, тъй като не можела да му даде отговор на въпроса какво е истина. Но Бог уталожил тъгата му: до ръцете на младия Хрисант стигнали Евангелието и Книгата на Апостолските деяния. Като ги прочел, той бил просветен от Истината – Христос. Потърсил учител и го намерил в лицето на свещеник, който го упътил във вярата и го кръстил.

Това не се харесало на бащата на Хрисант, който предприел всичко, за да го накара да се отрече от Христовата вяра. Оженил го насила за девойката Дария, която била езичница. Но Хрисант поучил Дария, тя приела вярата в Христа и двамата живеели заедно като брат и сестра, в привиден брак.

След смъртта на баща си, Хрисант започнал свободно да изповядва Христа и да живее според неговите повели. По времето на император Нумериан Хрисант и Дария били измъчвани заради вярата си. Но и самият мъчител Клавдий, като видял търпението на двамата мъченици и чудесата, станали по време на мъчениятаим, приел Христовата вяра, поради което се удостоил с мъченическа смърт.

Хрисант и Дария били убити с камъни. На мястото, където били погребани, по-късно била построена църква.

Днес празнуват всички, които носят имената Дария, Дарин, Дарина, Найда и Найден.

Дария е персийско име и означава „победителка“.

Найден е традиционно българско име, което също празнува на 19 март.

Найден означава „намерен“. Така наричали момчетата, които били подхвърляни пред прага. Такива деца се оставяли на богати хора или на такива, които искали, но не можели да имат дете.

Продължете с четенето

Казанлък

Кметовете от областта настояват за участие на общините в разпределението на средствата по Зелената сделка

Published

on

Общините също да бъдат включени и да участват в разпределението на парите по „Зелената сделка“. Зад това искане се обединиха всички 11 кметове на общини в област Стара Загора след заседание, проведено при областния управител.

На извънредна пресконференция, в която участваха кметовете на Стара Загора, Казанлък, Раднево, Гълъбово, Чирпан, Гурково, Павел Баня и Николаево, те предупредиха, че може да се стигне до гражданско неподчинение, ако очакваните средства по програмата не бъдат използвани ефективно за осигуряване на трайни работни места, които да гарантират бъдещето на региона след закриване на въгледобива. На брифинга присъстваха също областният управител Ива Радева и заместник-областните управители Теодора Нонева и Методи Марков.

„Всички кметове се обединихме около това, че начинът, по който средствата по справедливия преход ще бъдат разпределени и приоритетите, към които ще бъдат насочени, е скандален“, заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той посочи, че се предвижда в бизнеса да влязат около 650 млн., но не са ясни ефектът, критериите и начините, по които ще стане това.

„Искаме от държавата начинът, по който се разпределят средствата, да бъде променен, както и да видим ясното участие на общините в целия този процес“ допълни Живко Тодоров. За целта кветовете ще искат среща в МРРБ.

Според кмета на Гълъбово Николай Тонев под въпрос е съществуването на цялата област.  „Силно сме притеснени за бъдещето на Област Стара Загора, особено за Стара Загора, Раднево и Гълъбово. Програмата е капак на всичко, което може да се очаква като негативни решения в бъдеще“, каза Николай Тонев.

„Не може с административни мерки да се решават въпроси, които касаят бъдещето на толкова хора в областта“, коментира и кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя съобщи, че кметовете са се обединили върху това  Стара Загора, Гълъбово и Раднево да бъдат конкретни бенефициенти за парите от „Зелената сделка“, тъй като това са най-потърпевшите общини.

Кметовете настояват около 200 млн. от предвидените средства да бъдат насочени към общините, като средствата ще бъдат вложени в изграждане на индустриални паркове и зони, както и в проекти за енергийна ефективност и други. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Дете почина на спортна площадка в Казанлък

Published

on

Десетгодишно момче почина на спортна площадка в двора на училище в Казанлък.

Сигнал на спешния телефон 112 е подаден малко след 16 часа.

Случката се е разиграла в двора на СУ „Екзарх Антим I“, предаде БГНЕС.

Към този момент не са известни причините за трагичния инцидент.

Детето си глътнало езика в училище в Казанлък, съобщи „Фокус“. Момчето е било четвърти клас.

Детето е починало преди да дойде линейката. На място има полиция.

Продължете с четенето

Казанлък

Починал е един от пострадалите в тежката катастрофа на Прохода на Републиката

Published

on

Починал е един от пострадалите в тежката катастрофа на Прохода на Републиката, съобщиха от полицията.

Сигналът за инцидента е получен на 15 март. Джип, управляван от 23-годишен мъж се е блъснал в насрещно движещ микробус, управляван от 26-годишен водач.

Пострадали са водачът на микробуса и пътувалите с него 9 души, както и жена, пътувала в джипа.

Всички пострадали са откарани в УМБАЛ-Стара Загора. Трима от тях са прегледани и са освободени, а останалите са настанени за лечение.

На 16 март, единият от ранените – мъж на 50 години, е починал. По случая се води разследване.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com