Свържете се с нас

Избори

Кандидатите за общински съветници и кандидатът за кмет втори мандат на града на розите се срещнаха с представители на спортната общественост в Казанлък

Published

on

„През тези четири години трябваше да решаваме много важни въпроси, свързани с различни сфери в община Казанлък, които бяха изостанали с много голям финансов капацитет. Преди да заделим достатъчно средства като Община за спорта и за спортната инфраструктура, трябваше да се погрижим за децата, учениците, за социално слабите, за инфраструктурата, за зелената градска среда, за болницата, за Пречиствателната станция, за Претоварната станция, защото всички дейности и проекти, които разработихме в тези сфери, са важни като перспектива за нашия град“, заяви на срещна със спортната общественост досегашният кмет на Община Казанлък Галина Стоянова, която е и кандидат за втори мандат. Тя поясни, че свършеното в тези области е дало възможност Община Казанлък да бъде оценена заедно с 39-те големи общини, които ще получават целево финансиране в периода 2016 – 2020 година и които   ще бъдат приоритетни за държавата и европейското финансиране. Стоянова бе категорична, че през последните четири години спортът никога не е бил подценяван.
Това заявиха и представители на казанлъшки спортни клубове. Президентът на Колоездачен клуб „Лястовица“ Борислав Дончев заяви, че е впечатлен от  постигнатото от  екипа  на кмета  Галина Стоянова и този на общинските съветници: „Те успяха да обединят толкова много клубове, които работят за спорта и помагат за развитието му. Много е важна подкрепата, която спортът получава от Община  Казанлък.” Към думите му се присъедини и Веселин Колев – 10 години национален състезател, прославил не само Казанлък, но и България по света, носител на 45 златни месала, участвал в 3 Световни първенства по колоездене.
Президентът на казанлъшкия футболен клуб „Розова Долина“ Кънчо Папазов бе категоричен: „Колкото повече средства се дават на спорта, толкова по-здраво ще бъде населението. Приканвам всички клубове, които са доволни от това управление на община Казанлък, на 25 октомври да сформираме един наш отбор, да бъдем с фланелка номер 19, за да можем да продължим промените в областта на спорта в Казанлък.  Смятам, че екипът на кмета  Галина Стоянова успява повече и лично аз ще го подкрепя за следващите четири години. Този екип успява, защото се труди, има и нужния опит.“
Със средства от Спортния календар на общината ежегодно са подпомагани състезания  и  турнири, организирани на местно ниво с национално и международно значение. Целенасочено е подпомагано участието на децата в Ученически игри – волейбол, баскетбол, футбол, тенис, шах-мат, на базата на което в две поредни години община Казанлък има финалисти на национално ниво. Изградени са спортни площадки в различни краища на града. В непосредствена близост до стадион „Севтополис“ са създадени  площадки за стрийт фитнес, за баскетбол, волейбол, обновено е и мини-футболно игрище, изградено по програма на УЕФА. На финала е и изграждането на площадка за катерене и скейтборд рампи. Разработен е проект за цялостна реконструкция на сградата на стадион „Севтополис“. През 2015 година е изпълнен първият етап – за ремонт на сградата и спортната зала с местен финансов ресурс. Предстои в бюджета за 2016 година на община Казанлък да бъдат заложени средства за довършването на този обект, като в проекта е предвидено и газифициране на сградата на стадиона. Ще бъде заложено и проектиране за цялостна реконструкция на градския стадион, за да е възможно още през 2016 година Общината да кандидатства към Министерството на спорта с него.
В рамките на четиригодишния мандат е направена пълна реконструкция на Младежкия дом в Казанлък, което е възможност, освен своята дейност да развиват младежките организации, и много спортни клубове да наемат помещения. В община Казанлък е запазена и традиционната ежегодна номинация за „Спортист на годината“. По Програмата за даровити деца на Община Казанлък са отпуснати едногодишни стипендии на деца с изявени дарби.
Освен пълната реконструкция на стадион „Севтополис“, сред акцентите за изпълнение в областта на спорта през следващите четири години е заложена и реконструкция на Колодрума в Казанлък. Идеята е да бъде създадена многофункционална спортна зала със закрит колодрум.

За още ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ за ОБЩИНА КАЗАНЛЪК,
гласувайте с бюлетина номер 19!

15
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър на ГЕРБ-Казанлък

Избори

„Рено НисанБългария“ подкрепя българските общини в борбата с коронавируса

Published

on

Дружеството „Рено Нисан България“ и търговските представителства в страната на марките Renault, Dacia и Nissan осигуряват автомобили, които да подпомогнат общините в доставката на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се хора. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

Днес /15 април/ в София официално бяха връчени ключовете на 7 автомобила, които вече са на разположение на екипите в Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Асеновград. Кметовете на Благоевград  и Димитровград лично приеха дарените автомобили и благодариха за подкрепата, която в условията на извънредното положение има още по-голяма стойност.

Първите 8 автомобила, дарени от „Рено Нисан България“, бяха предоставени за нуждите на Столична община. Чрез дилърската мрежа на дружеството в страната, 3 автомобила получи община Варна. Автомобил беше предоставен и за нуждите на община Плевен.

„Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация” – споделя изпълнителният директор на „Рено Нисан България“ Емил Гърнев.

С предоставянето на автомобилите за безвъзмездно ползване от общините „Рено Нисан България“  изразява своята ангажираност към трудностите, през които преминава цялото ни общество. Автомобилите ще останат на разположение на общините до 15 май, като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване при промяна в срока на извънредното положение.

„Има моменти, когато успехът на бизнеса не се измерва само с резултата във финансовите отчети, а с отговорността към обществото и с грижата за хората“ – с тези думи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева благодари на дарителите и подчерта, че жестът на подкрепа е оценка за огромните усилия, които всяка община у нас полага за запазването на живота и здравето на хората.

195 общини са обявили телефони за предварителни заявки, по които на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи граждани, както и на лица, поставени под карантина ежедневно се доставят храни и се осигурява покупка на продукти от първа необходимост и медикаменти. Повече от 2 640 доброволци помагат на общинските социални служби в грижата за хората в нужда по време на извънредното положение.

Продължете с четенето

Избори

Галина Стоянова: Не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите и той се демонстрира в най-голямата

Published

on

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Спас Пеев, който беше поставен под  № 11 листата на партията в 27-ми Старозагорски избирателен район, е взел решение да не използва случайното съвпадение на номера му с този на ПП ГЕРБ в интегралната бюлетина за изборите на 26 март. Той е подал заявление пред РИК – Стара Загора, за заличаване на регистрацията му.

24-годишният Спас Пеев, който е общински съветник в Братя Даскалови, агроном по образование, обяви решението си и в социалните мрежи. Там той написа следното:

„Приятели, искам да Ви уведомя за взетото от мен решение, а именно да се откажа от надпреварата за народен представител от 27 МИР – Стара Загора.

Както всички знаете, бях под номер 11 в листата на ПП ГЕРБ, същият номер съответства и на номера на бюлетината, с която партията се явява на изборите на 26 март 2017 г.

И като човек, и като общински съветник, винаги съм бил воден от честното и открито вземане на решения. През последните години на избори станахме свидетели на факта, че народни представители биват избирани благодарение на съвпадение на номера за преференция и номера на бюлетината. Аз не искам да бъда избран по този начин и по случайност, и считам това за недостатък на изборната ни система. За мен депутатското място не е самоцел.

Като млад човек винаги съм считал, че не трябва да превръщаме изборите в борба за постове и власт.

Убеден съм, че ПП ГЕРБ ще спечели предстоящите избори. Ще работя с открито сърце. Желая успех на всички!“

Решението на Спас Пеев се посреща с разбиране и одобрение от съпартийците му. Ето как коментираха в Казанлък постъпката на Спас.

Галина Стоянова – общински лидер на ПП ГЕРБ Казанлък: Ние трябва да преосмислим последните години и нашето собствено отношение към промяната  на държавата какво е било за всеки един от нас. В случая става въпрос за морал. Ние не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите. Но той се демонстрира в най-голямата от партиите, която може да бъде упреквана за всякакви други неща, но по отношение на хората, които влизат в нея и се номинират за кандидат-депутати, не може. Един млад човек от община Братя Даскалови, който може да има едно блестящо бъдеще на крилете на партията само заради 11 – 11 мисли, че това не е честно спрямо структурите, спрямо останалите кандидати и спрямо самата партия. Няма такова решение. Уникално е!

Борис Кърчев също сподели, че познава Спас лично и по стечение на обстоятелствата той е от село Мирово,откъдето е й баща му. „Той е МГЕРБ и е едно много сериозно и отговорно момче, което заяви, че ще работи много сериозно за партията и за него не е самоцел да стане народен представител. Той ще извърви своя път в ГЕРБ и неговото решение е една отговорна позиция“, допълни още Кърчев.

Николай Златанов:   Своето намерение кандидат-депутатът под номер 11 заяви своето намерение във фейсбук и той ще си остане под този номер и ще работи за каузата на партията. Оттук нататък когато излязат окончателните резултати и евентуално се окаже, че преференциално е събрал много гласове за него остава варианта да не положи клетва и по този начин да не встъпи на практика като народен представител. Това е единственият способ, но това не означава, че номер 11 не съществува в листата на ГЕРБ. Предполагам, че си е дал сметка, че е много млад и, че си е дал време да израсне в партията. Убеден съм, че тази негова постъпка ще бъде оценена  в едни следващи избори, където ще му бъде отредено достойно място.

 

Продължете с четенето

Избори

Паспортните служби работят извънредно днес

Published

on

Паспортните служби в цялата страна днес работят извънредно днес, за да могат хората, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да упражнят правото си на глас, съобщава БНТ.

Тези, които не са успели да получат лична карта, могат да се снабдят с удостоверение, с което да гласуват. За целта е необходимо гласоподавателите лично да поискат това в някое от районните управления на полицията.

В МВР са открити денонощни телефонни линии за сигнали за нарушения в изборния ден.

Продължете с четенето

Избори

МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с дарение към трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в Казанлък

Published

on

Почистващи и перилни препарати, спортни екипи и спални комплекти бяха подарени на трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в град Казанлък. Подаръците бяха осигурени от МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с председател Генчо Генчев и със съдействието на Георги Карагьозов собственик на „Ароматик“ ООД. Дарението бе получено от Нели Бонева – Координатор проекти, Регион Стара Загора на Фондация „Сийдър“ и бе занесено в домовете на децата. Нели Бонева изказа искрена благодарност за поредната благотворителна акция към децата на Казанлък. Преди година младежите на ГЕРБ събраха и дариха средства за едно от тях, на което по-късно му бе направена операция на очите.

Пресцентър ПП ГЕРБ

Продължете с четенето

Избори

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев ще проведат работна среща с бизнеса в Казанлък

Published

on

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят област Стара Загора на 26.10.2016 г. /сряда/. Те ще бъдат придружавани от областния координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и народния представител Пламен Йорданов.

В 09:30 часа Цецка Цачева, Пламен Манушев и Цветан Цветанов ще проведат работна среща с представители на бизнеса в град Казанлък. Срещата ще се проведе в конферентната зала на „Музей на розата“, парк „Розариум“. На срещата ще присъства кметът на Казанлък Галина Стоянова.

В 10:20 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и председателят на Националния предизборен щаб на партията ще открият реконструирано междублоково пространство в Казанлък.  Събитието ще се състои на ул. „Хемус“№1, срещу ПГ „Иван Хаджиенов“. Следобед програмата на Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов продължава с посещения в други населени места от областта. Официалното им посещение в област Стара Загора ще завърши с концерт на площада пред община Ст. Загора.

Продължете с четенето

Избори

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд

Published

on

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд. Привечер валежите ще отслабват и постепенно ще спрат. Ще духа до умерен североизточен вятър. През деня температурите ще бъдат без дневен ход и ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com