Свържете се с нас

Казанлък

Задържаха мъж, шофирал с 1.90 промила алкохол в кръвта

Published

on

На 22.01.2020 г. в РУ – Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК срещу 41-годишен мъж от гр. Николаево, затова че на 22.01.2020 г., около 20:30 ч., в с. Паничерево, общ. Гурково, е управлявал л.а. „Опел“, след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух от 1.90 промила, установено с техническо средство.

Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Продължете с четенето

Казанлък

Пролетната акция „Да почистим Казанлък“ събра над 46 хиляди килограма отпадъци

Published

on

Традиционната пролетна кампания „Да почистим Казанлък“ се проведе за 5-ти пореден път през изминалия уикенд.

По време на акцията бяха събрани и извозени общо 46 740 килограма отпадъци, съобщи за Радио Стара Загора Ахмед Мехмед от Общинско предприятие „Комунални дейности и поддържка на инфраструктурата“. Той допълни, че 13 граждани са се възползвали от услугата сами да транспортират до депото 5740 килограма строителни отпадъци, а жителите на община Казанлък са предали и 272 електроуреда с общо тегло 3700 килограма.

Ахмед Мехмед уточни, че следващата подобна кампания за разделно почистване и извозване на отпадъци от домовете на жителите на община Казанлък ще се проведе през месец септември.

Продължете с четенето

Казанлък

Пускат ретро влак до Казанлък за Празника на розата

Published

on

Български държавни железници пускат ретро влак специално за Празника на Розата. Той ще пристигне на 31 май на казанлъшката гара и ще отпътува обратно на 1 юни, информират от община Казанлък.

Датата е специално съобразена, за да осигури възможност на гостите, пристигащи с парния влак да присъстват на церемонията по коронация на Царица Роза 2024.

Влакът ще бъде посрещнат на 1 перон от рок група „Уикеда“, които ще изнесат концерт за жителите и гостите на града.

Влакът-атракция ще бъде нарисуван със символът на Казанлък- розата. Продажбата на билети за парната машина ще започне в края на април и закупуването им ще бъде възможно от всяко населено място в страната.

Продължете с четенето

Казанлък

Свикват консултации за изборната комисия в Стара Загора

Published

on

В неделя, 14 април, в Областна администрация – Стара Загора областният управител Ива Радева ще проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на Районната избирателна комисия и назначаването й за произвеждане на изборите на 9 юни. Тогава ще гласуваме за народни представители и за Европейски парламент.

Началото на консултациите е насрочено за 10.30 часа, съобщи в ефира на Радио Стара Загора Ива Радева. Тя изрази притеснение относно избирателната активност, тъй като по думите й хората вече са обезверени след толкова много на брой избори за кратък срок от време.

По отношение на организацията няма да има нещо различно, обобщи Радева.

„Ще бъде по-трудно след приключване на изборния ден, тъй като изборите 2 в 1 предполагат двойна работа“, каза тя.

Продължете с четенето

Казанлък

29-годишен мъж нанесе побой на жена си в Казанлък и избяга

Published

on

29-годишен мъж е нанесъл побой на жена си в Казанлък, съобщиха от полицията. На 11 април е получен сигнал от 25-годишна жена, че на улица в града мъжът, с който живее на семейни начала, й нанесъл удари, след което е напуснал мястото.

Образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Продължете с четенето

Казанлък

Катастрофа затруднява движението на главния път Казанлък-Габрово

Published

on

Катастрофа в района на казанлъшкото село Крън затруднява движението по главния път Казанлък-Габрово.

Движението се осъществява двупосочно в една лента.

Трафикът се регулира от униформени, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Очакват се подробности от полицията.

Продължете с четенето

Казанлък

Военни формирования ще проведат дни на отворени врати по повод 20 г. България в НАТО

Published

on

Военни формирования от Българската армия и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия (ВВВУ) ще проведат поредица инициативи тази седмица по повод 20-ата годишнина от членството на България в НАТО и Международния ден на авиацията и космонавтиката 12 април.

На 10 април, сряда, в Ловеч, в рамките на проявите за отбелязване на 45 години от полета на първия българин в Космоса, ще бъдат представени възможностите за обучение на курсанти и студенти във ВВВУ. Информационният щанд на авиационната Алма Матер ще бъде разположен пред сградата на Община Ловеч. Представително формирование от висшето военно училище ще се включи в тържествената церемония по отбелязване на 45-ата годишнина в родния град на първия български космонавт. Около 17.30 ч. над Ловеч ще прелетят самолети L-39ZA и Pilatus PC-9M с екипажи от 12-а авиационна база, за да отправят въздушен поздрав към граждани и гости. Самолетите ще преминат във формация клин в сгъстен боен ред, пилотирани от опитни пилоти, без въоръжение.

На 11 април, четвъртък, Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия обявява Ден на отворените врати от 10.00 до 15.30 ч. в изнесения комплекс за авиационно образование в Плевен. Целта е да се популяризират и представят възможностите за авиационно образование и обучение. Приветствие към гостите ще поднесе началникът на училището бригаден генерал Юлиян Радойски. Презентация на тема „ВВВУ „Г. Бенковски“ – лидер в авиационното образование в България“ ще представи полк. проф. д-р инж. Марин Маринов, а на тема „Международно сътрудничество на ВВВУ „Г. Бенковски“ и възможности за развитие“ – полк. Андриян Колев. Ще бъдат проведени демонстрации и срещи с преподаватели по катедри.

Същия ден, 11 април, в Казанлък и Карлово, по повод отбелязването на 20-ата годишнина от присъединяването на Република България към НАТО, 61-ва Стрямска механизирана бригада организира Ден на отворените врати. Във военните формирования в Казанлък и Карлово ще има статичен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване и възможности за посещение на Стаята на бойната слава. Гражданите могат да се запознаят с дейността на бригадата от 10.00 до 15.00 часа.

На 12 април, петък, Авиобаза „Безмер“ отваря вратите си в Международния ден на авиацията и космонавтиката. Малки и големи ще могат да разгледат авиобазата от 09.30 до 12.30 часа. Посетителите ще имат възможност да се запознаят отблизо със самолетите Су-25, стрелково въоръжение, летателна екипировка, специална и самолетообслужваща техника. Музеят на авиобазата също ще бъде отворен за приятелите на авиацията.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com