Казанлък и спортен комплекс „Багира“ поемат домакинството на Балканското първенство по волейбол

   

Казанлък и спортен комплекс „Багира“ поемат домакинството на Балканското първенство по волейбол за момчета до 16 години, което ще се проведе от 21-ви до 25-ти юли. Това стана ясно по време на заседанието на техническата комисия към Балканската волейболна асоциация, на която бяха уточнени държавите, които ще приемат финалите във всички възрастови групи през това лято.

Кандидатурата на Казанлък официално вече е утвърдена както от техническата комисия към Балканската волейболна асоциация, така и от управата на Българската федерация по волейбол, защото казанлъчани предложиха най-добри условия както за самата надпревара – като спортна зала за тренировка и провеждане на мачовете, така и като условия за възстановяване, престой леглова база и всякакви удобства за всички участници.

Домакинството бе спечелено и заради отличната огранизация, която шефовете на спортен комплекс „Багира“ и на клуба, която направиха по време на Балканско първенство по волейбол за девойки, на което градът на розите също бе домакин през юли миналата година.
Всички мачове от Балканиадата по волейбол за момчета ще се играят в спортна зала „Багира” – базата на казанлъшкия волейклуб.

Българският национален тим при момчетата попадна в Група 2 заедно с връстниците си от Черна гора, Босна и Херцеговина и Румъния. В другия поток ще се срещнат Турция, Гърция, Сърбия и Молдова. България ще участва на всички първенства с изключение на Балканиадата за младежи до 20 години в Анкара, която ще се състои от 1 до 5 август.

Националният ни отбор за юноши младша възраст, който завърши на 6-о място на отминалото Европейско първенство в Турция, ще играе на Европейския младежки олимпийски фестивал в Тбилиси (Грузия) от 26-ти юли до 1-ви август.
Също така България ще приеме и втория турнир от Балканската верига по плажен волейбол за жени и мъже от 4-ти до 6-ти септември, а градът-домакин предстои да бъде уточнен.

Ето и пълния жребий за всички Балкански първенства през това лято: Балканско първенство за момчета до 16 години в Казанлък 21-25 юли
Група 1: Турция, Гърция, Сърбия, Молдова
Група 2: БЪЛГАРИЯ, Черна гора, Румъния, Босна и Херцеговина

Балканско първенство за момичета до 15 години в Анкара (Турция) 1-5 август
Група 1: Турция, Сърбия, Черна гора, Гърция
Група 2: Румъния, Босна и Херцеговина, БЪЛГАРИЯ

Балканско първенство за момчета до 18 години в Черна гора 15-19 юли (градът-домакин предстои да бъде уточнен)
Отбори, които ще участват: Босна и Херцеговина, БЪЛГАРИЯ, Черна гора, Румъния, Сърбия, Турция

Балканско първенство за момичета до 17 години в Румъния (датите и градът домакин предстои да бъдат уточнени)
Група 1: Румъния, Черна гора, Молдова, Македония
Група 2: Турция, БЪЛГАРИЯ, Гърция, Сърбия

Балканско първенство за младежи до 20 години в Анкара (Турция) 1-5 август
Отбори, които ще участват: Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Гърция, Румъния, Сърбия, Турция

Балканско първенство за девойки до 19 години в Суботица (Сърбия) 16-20 юни
Група 1: Сърбия, Румъния, Албания, Молдова
Група 2: Турция, БЪЛГАРИЯ, Босна и Херцеговина

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com