Свържете се с нас

Казанлък

Ясеново към кандидатите на ГЕРБ от Казанлък: Ние ще ви подкрепим, но кажете защо Борисов подаде оставка?

Published

on

Среща с жителите на село Ясеново проведоха снощи кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Казанлък Борис Кърчев и Йоана Йончева-Фильова. Както и в досегашните и в следващите си срещи с жителите на община Казанлък, те бяха придружени от  общински съветници на партия ГЕРБ.

Борис Кърчев и Йоана Йончева-Фильова представиха приоритетите, по които активно ще работят като представители на Казанлък в 44-то Народно събрание. Сред тях най-важни за хората в по-малките населени места, като Ясеново, безспорно са грижата за възрастните хора, достъпа до здравеопазване, подвижна аптека, сигурността – подчерта Борис Кърчев. Основен приоритет на нас като кандидати и на партия ГЕРБ е образованието, а лично за мен – преодоляването на демографската криза и завръщането на емигрантите у дома – акцентира Йоана Фильова.

„Вие в Ясеново много добре усещате колко е важно кметът, общинския кмет и правителството да са от една и съща партия,“ подчерта Радиана Стефанова, председател на предизборния щаб на ГЕРБ и зам. председател на Общинския съвет в Казанлък. Тя припомни многобройните промени в общината през двата мандата досега на кмета от ГЕРБ и обратно – застоя, в който изпадна Казанлък по време на управлението на ДПС и БСП. „По време на Орешарски всички европрограми бяха спрени. Сега, знаете,  е спряно и санирането“, даде пример Стефанова. „Промените в Казанлък и общината всички ги виждат, но за тях е необходимо сътрудничество между местната власт и правителството,“ допълни общинският съветник Иван Катанов.

Наред с обичайните нужди, каквито имат навсякъде по селата – за асфалт, транспорт, пощальон и пр., ясеновци повдигнаха и политически въпрос пред кандидат-депутатите: „Държа фурната за хляб в Ясеново и всички в селото ме знаят „гербаджията“ – започна въпроса си Здравко Мишев. „Вие искате нашето доверие. И ние ще ви подкрепим. Но кажете, защо Бойко Борисов подаде оставка – нямаше никаква предпоставка за това, нямаше протести, държавата вървеше добре?“

„За съжаление, правителството беше коалиционнно и коалиционните партньори имаха прекалено високи изисквания, а резултатите им в работата не бяха на това високо ниво,“ отговори кандидат-депутатът Борис Кърчев и добави: „Преди два дни, тук на срещата си в Казанлък Бойко Борисов каза: „Изхабихме се да правим компромиси“.  Сега всички ни упрекват – каква е тази здравна реформа, която направихте, какво направихте в образованието, в икономиката… А това бяха ресори на други министри. Затова трябваше да се подаде оставка, за да се тръгне по нов път.“

На последвалия въпрос – а след 26 март как ще управлява ГЕРБ, дали отново няма да се наложи да се прави коалиция, Борис Кърчев отговори: „Когато исканията на коалиционните партньори са разумни,  работа и надграждането, което ние предлагаме за България, реалните решения ще продължат. Но иначе няма друг начин, освен да се правят компромиси. Аз така разсъждавам. Кажете ми, ако не съм прав? За да не се правят компромиси занапред, вие трябва да сте по-активни на 26 март, за да може да получим повече гласове и да не се налага да се прави коалиция“.

 

След срещата си в Ясеново, Борис Кърчев и Йоана Йончева-Фильова уважиха празника на жените от село Горно Изворово. Те се бяха събрали в края на работната седмица да отбележат заедно 8 март. С красиво цвете, кандидатът за народен представител Борис Кърчев зарадва всяка една от дамите на празника. А на изпроводяк – похвали реколтата на кавалерите от Горно Изворово – ароматно домашното вино от грозде, малини и черница.

В понеделник кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Казанлък ще се срещнат с жителите на Бузовград от 18.00 часа в салона на читалището.

Днес и утре следобед може да ги срещнете и поговорите с тях в парковете Розариума и Тюлбето, където ПП ГЕРБ – Казанлък ще разположи мобилни предизборни офиси.

 

11 ПП ГЕРБ
Парламентарни избори 2017

купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп: Стрелците ще се справят отлично с всичко, а запознанствата ще са разочароващи за Козирозите

Published

on

Астроложката Светлана Тилкова-Алена направи много интересен хороскоп за неделния ден. Според нея днес Стрелците ще се справят отлично с всичко, а запознанствата ще са разочароващи за Козирозите.

Ето какво предрече Алена за всички зодии:

ОВЕН
В почивния ден се отказвайте от помощта на вашите колеги, защото без тях няма да се справите със задълженията си. Избегнете проблемите в общуването заради заядливите ви изказвания. Успявате да отхвърлите задачите си до края на работния ден. Независимо от нежеланието ви за активна работа, сте удовлетворени от постигнатото и жънете успехи с лекота.

Не изневерявайте, за да си спестите проблеми в личния живот, които вашите интимни половинки с нищо не са заслужили. Не сте доволни от сексуалните си отношения, но вината явно е и във вашето поведение и опити да търсите емоции извън семейството.

ТЕЛЕЦ
Пред вас е изключително успешен почивен ден, ако съумеете да се възползвате от възможностите на пътя ви, вместо да си затваряте очите пред тях. Без колебание направете скок към нов професионален връх, защото точно този момент го позволява.

Ваши съдружници ви гарантират финансови постъпления, които имате възможност да инвестирате през другата седмица. Не допускайте професионалните ви стремежи да вредят на личния ви живот и на отношенията ви с вашите роднини. Сексуалните ви отношения са поохладнели. Вземете мерки, за да не страдате. 

БЛИЗНАЦИ
В почивния ден не се тревожете заради появилите се на пътя ви трудности, защото те не ви засягат. Който ги е предизвикал да се справи. Не губете вашето време и не подавайте ръка, защото помощта ви няма да бъде оценена. Заемете се с планираните срещи и оформянето на банкови документи и не обръщайте внимание на опитите да ви занимават с проблеми, които не ги интересуват.

Не давайте обещания за заеми на непознати хора или роднини само, за да блеснете с щедростта и добротворството си. Със сигурност ще загубите парите си. Вечерта очаквайте разправия в семейството си. 

РАК
Въпреки че деня е почивен, ще постигнете целите си на работното си място като се задълбочите в задълженията си и не допускате да ви натоварват с чужди задачи, въпреки че ако имате възможност да припечелите добре от тях и намерите време приемете една-две допълнителни.

Избегнете нежелателни срещи и запознанства с хора, които от няколко дни се домогват до вашето внимание. Целта им е да ви навредят. В този ден е добре за вас да откажете гостуване при приятели. Останете си у дома с любимите си хора. Пригответе си вечеря и се отдайте на сексуални удоволствия.

ЛЪВ
Днес денят е почивен, но ви очаква изключителен успех, който ви поднася не само възможността да завършите служебните си задачи, а и да стабилизирате финансовото си състояние. Начинанията са успешни, ако не сте прибързани и се съсредоточите в работата си.

Не допускайте да ви разсейват с разговори, които не ви засягат и няма как да сте полезни. Следобед не е изключено да се влюбите и да изоставите професионалните си задължения. Не ви съветвам да го правите, а срещата си уговорете вечерта. Избягвайте запознанствата. Ако сте семейни, не изневерявайте. 

ДЕВА
В този почивен ден, ако няма как да ги отложите, проведете само планираните делови срещи и не забравяйте, че ще успявате, ако сте практични и прозорливи. Прибързаността ви вреди. Не разчитайте на късмета си. Не спорете, ако не сте уверени в правотата си.

Не се сърдете на критиката. Успехът е с вас, ако завършите започнатите задачи. Денят ви е изпълнен с напрежение, но след като се приберете у дома, ви изненадва с романтична обстановка и приятни разговори. Сексуалните удоволствия ви помагат да се освободите от лошото си настроение. 

ВЕЗНИ
В днешния почивен ден успешно и с неочаквана лекота разрешете финансовите проблеми, които вече няма как да пренебрегвате. Вашите делови партньори ви изненадват с предложение за допълнителен бизнес. Неочакван спор на работното място ще ви принуди да си кажете мнението, дори и да е негативно.

Работете спокойно, заредени с увереност в силите и възможностите си. Вечерта си дайте заслужена почивка в компанията на любимите ви. Споделете радостните събития от деня и се отдайте на романтични мигове и сексуални наслади. 

СКОРПИОН
Не се лишавайте от шанса за успешна работа, защото завършване й до края но почивния ден ви обещава професионален възход. Откажете се от запознанствата и срещите. Не избързвайте в действията си и преценявайте думите си при публични изказвания.

Създайте стабилна основа в материално отношение. През целия ден проявявайте умерена щедрост по отношение на пари. Не се притеснявайте да покажете чувствата, които изпитвате към близките си. Само ако сте искрени имате възможност да изживеете незабравими романтични мигове.

СТРЕЛЕЦ
Ако сте решили да си дадете отдих точно днес, което е нормално в почивния ден, ще е по-скоро огромно изключение. Справяте се отлично със задълженията си, ако разчитате само на себе си. Не се доверявайте на съветите на вашите колеги, защото целят да ви създадат проблеми.

Деловите разговори са успешни, дори и ако са уговорени неочаквано сутринта. В този ден не надавайте ухо на клюките, разпространявани от съседите ви. Със сигурност искат да ви настроят срещу интимната ви половинка и да съсипят сексуалният ви живот.

КОЗИРОГ
Не е във ваша полза в почивния ден да провеждате делови разговори и да уреждате финансиране на вашата фирма, защото партньорите ви и вашите познати все още не са в настроение за работа и може да ви подведат с неизпълними обещания. Начинанията са нежелателни. Запознанствата са разочароващи.

Планираните пътувания са успешни. Ако сте търговци денят не е особено успешен. Предпазвайте се от загуби. Коригирайте поведението си спрямо вашите близки. Новите запознанства ще ви разочароват. Не разчитайте на късмета си, ако търсите своята половинка. Удовлетворяващия секс не е гаранция за чувства.

ВОДОЛЕЙ
Не е изключено в този почивен ден заради лични проблеми да пренебрегнете служебните си задължения. Не го правете, не си струва заради ината ви или повлияни от някого да не загубите завоюваните и стабилни до момента професионални позиции.

Не бъдете прибързани на работното си място и се постарайте да разрешите професионалните си проблеми. В личния ви живот не са изключени проблеми заради липсата на хармония в отношенията ви ако сте семейни или живеете на семейни начала. Депресирани сте от невъзможност да постигнете хармония в сексуалния си живот.

РИБИ
Денят, въпреки че е почивен,  ви дава шанс да работите и да постигнете служебните си цели. Ще ви е спокойно, ако вашите колеги са в отпуск. Няма да се разсейвате. Избягвайте запознанствата и деловите неочаквани срещи, за да не страдате разочаровани  от нечия некоректност.

Уговорените точно за днес делови разговори изискват от вас да сте уверени в исканията си. Постарайте се да не създавате напрежение в семейството заради ставащото на вашето работно място. Сексуалните ви отношения са нехармонични, затова и днес не се надявайте на сексуални удоволствия.

Източник: Труд

Продължете с четенето

Казанлък

24 хубави имена черпят днес, спазва се изключително строга забрана

Published

on

На 5 декември православната църква чества преподобни Сава Освещени. Синът на аристократичен род от Кападокия (Мала Азия) на 18 години става монах и по-късно отшелник в пустинните местности край река Йордан.

С наследството след смъртта на родителите си, той построява странноприемници, болници и един манастир до град Йерусалим. Манастирът “Свети Сава” съществува и до днес, а през цялото средновековие е средище на активна книжовна дейност и задължителна спирка за всички източноправославни поклонници.

В народните представи, Варвара (чества се на 4 декември) и Сава са двете сестри на свети Никола. От тях Сава е по-добрата и винаги върви на крачка след Варвара, молейки я да не пуска от ръкава си ледени зърна по нивите. Двете сестри подготвят празника на своя брат и затова се казва: “Варвара вари, Сава пече, а Никола яде”.

В някои райони на страната денят се празнува за сечено и порязано. Затова се спазва забраната да не се пипат остри предмети.

Още от деня на свети Сава Освещени започват и приготовленията и църковните чествания за Никулден. В столичния старинен митрополитски храм “Св. Николай” от 18 часа ще бъде отслужена празнична вечерня. Тя ще бъде възглавена от протосингела на Софийската света митрополия негово високопреподобие архимандрит Василий.

Днес повод да почерпят имат всички с имената Венцислав, Венцислава, Владислав, Владислава, Десислав, Десислава, Сабина, Сава, Савка, Савчо, Светослав, Светослава, Слав, Слава, Славей, Славейка, Славейко, Слави, Славка, Славчо, Станислав, Станислава, Съби и Събина.

Продължете с четенето

Казанлък

Предимно облачно, на югозапад – слънце

Published

on

Над по-голямата част от страната ще има значителна облачност.

Изключение са югозападните и планинските райони, където ще е предимно слънчево. С настъпването на вечерта и там облачността ще се разрасне и на някои места в северозападната част от страната може да превали дъжд.

В сутрешните часове се очакват мъгли в равнините и низините.

Вятърът ще бъде слаб до умерен, ориентиран от юг.

Максималните температури са предимно между 7 и 12 градуса, по-ниски в крайния северозапад и по-високи в югозападната част на страната.

Минималните са в между 2 и 7 градуса.

Продължете с четенето

Казанлък

985 нови носители на коронавирусна инфекция в страната, 42 в областта

Published

on

За последните 24 часа в страната са регистрирани 985 нови носители на коронавирусна инфекция, показват данните от единния информационен портал.

Направени са 19 316 диагностични теста – 2977 PCR и 16 339 антигенни.

Към 5 декември активните случаи у нас са 100 537.

В болниците се лекуват 6082 души с диагноза COVID-19, като 203-ма от тях са приети през изминалото денонощие. В интензивните сектори са настанени 677 пациенти.

През изминалите 24 часа болестта отне живота на 36 души, излекуваните са 2871.

От началото на пандемията жертвите у нас са 28 805, като оздравели са вписани 573 112 души.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус е 702 454, от тях 17 493 са медици.

На 4 декември в страната са поставени 6067 ваксини, от началото на имунизационната кампания те са 3 396 700 общо. Със завършена ваксинация са 1 800 792 души, сред които 25 331 са с поставена бустерна доза.

Статистиката за денонощието по области: Благоевград – 44 нови случая, Бургас – 100, Варна – 107, Велико Търново – 17, Видин – 24, Враца – 28, Габрово – 10, Добрич – 11, Кърджали – 13, Кюстендил – 13, Ловеч – 16, Монтана – 3, Пазарджик – 14, Перник – 38, Плевен – 38, Пловдив – 73, Разград – 14, Русе – 31, Силистра – 3, Сливен – 20, Смолян – 5, София-град – 242, София-област – 39, Стара Загора – 42, Търговище – 6, Хасково – 14, Шумен – 5, Ямбол – 15.

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп: Денят ще донесе успех на Везните, а късметът може да изневери на Скорпионите

Published

on

Астроложката Светлана Тилкова-Алена направи много интересен хороскоп за съботния ден. Според нея денят ще донесе успех на Везните, а късметът може да изневери на Скорпионите.

Ето какво предрече Алена за всички зодии за днес:

ОВЕН

До обед в почивния ден не уговаряйте делови срещи, защото имате право на отмора след изтощителната работа, а и са неблагоприятни за вас. Работата ви спори, ако не се занимавате с проблемите на вашите колеги или на досадни роднини, които упорито ви преследват с исканията си.

Възможни са разходи, които водят до финансови загуби, ако прекалите с капризите си. Нежеланието ви да разберете партньорите си е причината за раздразнителност и агресивно поведение и ще предизвика сериозни конфликти в семейството ви. 

ТЕЛЕЦ
В този почивен ден в професионален план успехът е с вас. Очаква ви реализация на ваши нови проекти. Запознанствата са нежелателни, а също и изясняването на проблемите с вашите близки. Очаквайте нови делови предложения и се доверете на партньорите си, но въпреки това бъдете и бдителни, за да не пропилеете възможностите за финансова стабилизация.

Рискът от проблеми в личните отношение съществува, ако закъснеете за уговорената среща. Не се изкушавайте от инцидентен сексуален контакт, защото сте податливи на инфекции на половите органи, които трудно ще излекувате. 

БЛИЗНАЦИ
В почивния си ден не уговаряйте проекти и не давайте съгласие да инвестирате, ако не сте уверени в печалбата от участието ви в предложеното начинание. Предпазвайте се от финансови загуби. Бъдете коректни и отговорни на вашето работното място и проявете търпение към колегите си.

Бъдете естествени и не играйте роля, която не ви носи полза и възхитата на околните. Спокойствието в дома ви е най-доброто лекарство срещу умората. Приберете се и си почивайте. Ако имате намерение да се отдадете на интимни мигове ще останете разочаровани от себе си. Не сте във форма. По-добре си легнете рано и не си създавайте комплекси заради сексуален провал. 

РАК
Успехът е с вас и в почивния ден, ако се занимавате с бизнес и имате намерение да разговаряте, за да се справите с проблемите, които ви създават вашите съдружници. Бъдете безкомпромисни, ако са непочтени с вас и приключете отношенията си. Имате възможност да блеснете със знания и да впечатлите дори непознатите, присъстващи на служебно събрание.

Не уговаряйте романтична среща. Последствията могат да бъдат неочаквани заради желанието ви да анализирате действията и недостатъците на партньорите си и непрекъснато да ги критикувате.  

ЛЪВ
В този почивен ден се постарайте да не пилеете време и да отхвърлите служебните си задачи до края на работния ден. Вечерта ще се справите с личните си проблеми, въпреки че няма да е лесно. Не отказвайте допълнителната работа, ако ви носи добра печалба. Задължителният анализ на постигнатото до момента е във ваша полза.

Близките ви ще очакват да се приберете за вечеря. Сторете го, за да избегнете ново напрежение. Откажете се от мечтите за сексуални удоволствия, ако не сте преодолели кризата в отношенията си. 

ДЕВА
Въпреки че деня е почивен е и натоварен сте инициативни и се справяте без проблеми със служебните си задължения. Очаквайте приходи. Успехът е с вас, ако сте упорити и не се отказвате от допълнителната работа. Имате възможност да регистрирате ваша фирма и да започнете бизнес, даряващ ви финансова стабилност.

В този ден ще ви зарадва приятна новина, свързана с личния ви живот. Необвързаните ще получат предложение за брак, а семейните ще изживеят романтични мигове. Не пропускайте да се насладите на незабравими сексуални удоволствия. 

ВЕЗНИ
Денят е почивен, но ви носи успех, въпреки че сами сте в състояние да си създадете финансови затруднения. Полезни са добре обмислените начинания и деловите срещи. На работното си място избягвайте прибързаните действия, за да не пропуснете мига, в който ще си извоювате признание и ще достигнете до нов професионален връх.

Не изневерявайте, дори и само с флирт, който според вас е невинен, но ще нарани интимната ви половинка и може да се разделите. Сексуалният ви живот е незадоволителен и ви депресира. 

СКОРПИОН
При служебни среща, неотложни в почивния ден, не поставяйте непосилни изискванията на деловите си партньори. Подкрепата им е важна за вас в този ден, а късметът може да ви изневери. Предпазвайте се от необмислени изказвания на работното място, за да не провалите плановете си за деня, които сте в състояние да реализирате успешно.

Не се впускайте в любовни връзки, за да не страдате след като ви разкрият. Мислите, че сте неотразими и неустоими. Това мнение не ви дава право да изневерявате, защото сексуалните удоволствия ще ви излязат през носа още тази вечер. 

СТРЕЛЕЦ
Изкушението да рискувате в този почивен ден, вместо да се заемете с рутинните си служебни задължения, ви носи трудности. Ще ви бъде невъзможно да възстановите бързо загубите. Не ви съветвам да действате инатливо и да се впускате в начинания. Служебните ви задачи за деня са достатъчни, за да не се провалите.

Нежеланието да разберете интимните си партньори е повод за разправии у дома, които ще ви напрегнат и изнервят. Не реагирайте прибързано и импулсивно, за да не отдалечите мечтаните сексуални удоволствия. 

КОЗИРОГ
Не ви съветвам да се отдавате на активна работа, обсебени от желанието да печелите много и бързо, а и вие имате право на отмора в този почивен ден. Материалните ви стремежи ви вредят и в този ден блокират приходите ви. Днес късметът не е на ваша страна, нито лесните начини за печалба, а деловите познанства не са подходящи.

Вечерта се срещнете със стари приятели. Откажете се от уговаряне на романтична среща, защото е възможна проява на ревност. Не се опитвайте да възобновите прекъсната любовна връзка. Ще ядосате близките си и заради вашето предателство ще се развихри скандал и отказ от сексуални наслади. 

ВОДОЛЕЙ
Заредете се с оптимизъм в почивния ден  и успехът ще бъде с вас, ако сте на работното място. Срещите уговорени с вашите делови партньори са успешни. Бъдете отговорни, ако подготвяте документи, свързани с международни договори. Трудностите са свързани с личния ви живот и с нежеланието ви да признаете грешките си пред вашите близки.

Вечерта ще се чувствате най-добре сред близките си и спокойствието на своя дом. Отложете поканите за гостуване. Сексуалните ви отношения изискват да промените поведението си. 

РИБИ
Денят е почивен, но и успешен за вас, ако се заемете сериозно с текущите си служебни задължения. Не предприемайте промени уверени в късмета си, защото днес той може да ви изневери. Стабилизирайте отношенията с колегите си, за да разчитате на успех на работното си място, ако сте намерили партньори, които ви подкрепят в начинанията.

Не са изключени проблеми в личния живот. Новото ви романтично увлечение може да се окаже разочароващо. Не бързайте да се отдавате на сексуални удоволствия, ако не сте се опознали.

Източник: Труд

Продължете с четенето

Казанлък

Празник е! Имен ден празнуват всички с имената…

Published

on

Българската православна църква отбелязва днес деня на св. вмчца Варвара. Тя е християнска великомъченица, чиято памет се почита както в православната, така и в католическата църква. В православието св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – които са нямали време да се покаят и причестят, информира БТА.

Св. Варвара е родена в края на III в. в Илиопол (Мала Азия)

в семейство на аристократ и живяла по времето на император Максимилиан. Отличавала се с особена и впечатляваща красота. Баща ѝ полагал големи грижи за нейното езическо възпитание, защото сам бил езичник, но я затворил в кула – далеч от похотливи очи. През времето, когато е била затворена, Варвара изучавала външния свят от прозореца и имала много време да размишлява за Бога. Когато баща ѝ разрешил да излиза, за да си намери жених и да се омъжи, Варвара се запознала с християни и приела свето кръщение.

Момичето трябвало да отстоява избора си

пред управителя на града, след като баща ѝ се отрекъл от нея заради християнските ѝ убеждения. Когато бащата научил, че дъщеря му е станала християнка, той наредил да я бичуват и получил съгласието на управителя на града Мартиан да я осъди на смърт. По нареждане на бащата Варвара е обезглавена, а над гроба ѝ бил построен храм, където вярващите намирали изцеление на своите недъзи.

Мощите на света Варвара

се намират в Киевопечорската лавра в Киев, но частици от тях са пренесени и дарени на София на 8 септември 1957 г. като дар от Московския и на цяла Русия патриарх Алексий I и се намират в църквата “Св. Преображение” в квартал “Лозенец”.

Денят на св. Варвара поставя началото

на трите последователни християнски празника – Света Варвара, Свети Сава (5 декември) и Свети Никола (6 декември) и на зимните празници.

Днес църквата почита и паметта на Йоан Дамаскин.

Той е родом от Дамаск, живял в осми век. Бил богослов и песнописец, монах от обителта на свети Сава. За своите високохудожествени умилителни песнопения той получил името “златоструен”. Написал е много канони, сред които и пасхалният канон. Той разработва и теорията на църковното пеене, като го разделя на осем гласа или музикални тоналности (ладове). Като практическо приложение на теорията за църковното осмогласие е известен трудът на Дамаскин “Октоих”.

Имен ден празнуват всички, носещи имената Варвара, Варя, Варадин.Източник: БТА   

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com