Ще изчистят ли боклука живеещите в казанлъшкия блок „Кармен”?

   

Полиция влезе в ромския квартал в Казанлък на 22 януари. Причината е връчване на актове на живеещите в блок „Кармен“ за изхвърлянето на боклуци зад блока и замърсяване на околната среда, съобщава NOVA. 

„Проблемът с изхвърлянето на отпадъци в този район е дългогодишен. През годините сме полагали много усилия и сме предлагали различни форми и мерки за справяне с проблема.

Тук има и съдове за събирането на отпадъци, но те не се използват по предназначение. Именно за това престъпихме към налагането на санкции предвидени от закона”, казва Даниела Коева, зам. кмет на Казанлък.

Тя казва,че ако санкцията не бъде заплатена доброволно, управата на Казанлък ще се възползва от всички законови мерки това задължение да бъде събрано. Нещо повече, налагането на тези санкции няма да бъде еднократна мярка. Мерките ще бъдат системни до решаване на проблема.

Проблеми при връчването на санкциитев блок „Кармен” не е имало, информира представител на МВР. „Ще платим глобата. Няма спор. Ще си понесем последствията, а боклуците ще изчезнат”, казва Асен, живущ в блока.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com