Шефът на ВиК: По настояване на кмета на Казанлък, намалихме цената на водата от 2лв. на 98ст. на местата

   

Румен Райков директор на ВиК – Стара Загора: По настояване на кмета на Казанлък, намалихме цената на водата от 2 лв. на 98 ст. на местата, където паднаха рязко водозагубите – селата Ръжена, Розово, Кънчево, Бузовград и Шейново

„ВиК – Стара Загора оперира в 12 общини. Огромна е амортизацията навсякъде и Казанлък не прави изключениe. Преди време подменихме 52 километра водопровод, който доставя вода на Стара Загора и минава през цялата община Казанлък. По настояване на кмета на Казанлък Галина Стоянова, намалихме цената на водата на местата, където паднаха рязко водозагубите – селата Ръжена, Розово, Кънчево, Бузовград и Шейново от 2 лв. на 98 стотинки. С Община Казанлък работим в една посока, заедно. Благодарение на общия ни труд и координация, винаги преди да се положи нов асфалт, дружеството инвестира в подмяна на водопроводната мрежа и ефектът е видим – няма разкопавания на нов асфалт, няма спиране на водата, качеството й се повишава.“ – коментира вчера на пресконференция Райков.

Относно полученото финансиране от 2 329 738 лева за изграждане на водопроводна мрежа в кварталите „Кулата“ и „Крайречен“, директорът на ВиК бе категоричен, че от 12 общини в регион Стара Загора Община Казанлък е първата, която получава пари от Предприятието за управление на дейностите по околната среда и водите.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com