Шестгодишната пианистка Христиана Харалампиева с две награди от Международен клавирен конкурс в Стара Загора

   

Девети международен клавирен конкурс „Класика и съвременност”, организиран от Община Стара Загора, Фондация „Млади музикални таланти” и НУМСИ „Христина Морфова” се проведе в град Стара Загора на 19 и 20 октомври 2016 г.  Изпълненията на участниците-талантливи млади пианисти от България и Корея бяха оценявани от международно жури  от България, Австрия и Корея.

Голям успех на този труден международен конкурс постигна една от най-малки ученици в клавирния клас на Елена Юлиянова Христиана Харалампиева. Шестгодишната талантлива възпитаничка на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра-1860” Христиана Харалампиева се представи на конкурса в 1-ва възрастова група до 11 години и отлично се справи с изпълнение на много трудна за своята възраст конкурсна програма, включваща произведения от класически репертоар, пиеси от българските композитори и произведения от 20-21 век.

Голям и заслужен успех за най-малката участничка на тазгодишното издание на конкурса Христиана Харалампиева беше 3-та награда, присъдена за нея от международното жури с председател акад.проф.д-р Атанас Куртев. Тази награда беше завоювана от малката талантлива пианистка в 1-ва възрастова група в много трудна  конкуренция с представители на музикалните училища в София, Плевен и Стара Загора и млади изпълнители от република Корея.  Христиана спечели и Специална награда на конкурса „За най-млад участник”.

Голяма радост и удоволствие за малката казанлъшка пианистка бяха и бурни аплодисменти, възхищение и поздравления от публиката в залата: почитатели и ценители на класическата музика и клавирното изкуство по достойнство оценили таланта, очарование, любов към музиката и упорит труд, които демонстрира Христиана на конкурсната сцена.

Христиана започна да свири на пиано в класа на клавирния педагог Елена Юлиянова на петгодишна възраст и до момента се представи в над 10 национални и международни клавирни конкурси в България в категории пиано соло и клавирно дуо с Дамян Стоев. Носителка е на 11 златни и 1 сребърен медали и 4 специални награди, завоювани на конкурсни сцени в София, Пловдив, Несебър,Созопол и Казанлък.

 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com