Четири ало измами за три дни в Старозагорско

   

Четири телефонни измами са извършени само за три в област Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на полицията. Две от тях са по сценария „предизвикана катастрофа“ като само в единия случай е обявено, че при пътно-транспортното произшествие има починало дете, информира Дарик.
Обаждането е от мним служител на МВР като жертви са 85-годишна жена от Стара Загора и 81-годишна жена отново от Стара Загора. Общата поискана сума е 20 000 лева – съответно 5000 и 15 000 лева. 85-годишната старозагорка се е разделила с 1500 лева, които предала на непознат мъж, по-младата й съгражданка е дала 6000 лева на непознато момче пред входа на блока, в който живее.
Най-крупната телефонна измама е от вчера. 74-годишна старозагорка заявила, че е получила обаждане на домашния си телефон от мним пожарникар, който заявил, че племенникът й в резултат на пожар е получил множество изгаряния по тялото и счупване на крайниците и за лечението му е необходима сумата от 39 000 евро.
Малко по-късно пред входа на блока, в който живее, възрастната жена предала на непознат мъж сумата от 20 000 лв.
Жертва на телефонна измама е станала и 85-годишна жена от Раднево. Тя е получила обаждане на домашния си телефон от мним професор, който заявил, че внучката й е претърпяла злополука и се нуждае от спешна операция на крака, за която е необходимо да се заплати сумата о 15000лв. Малко по-късно възрастната жена оставила плик със сумата от 1000лв. до кош за смет на улицата, на която живее.
И по четирите случая е образувано досъдебно производство.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com