Честваме Международния ден на Земята

   

Днес се чества Международният ден на Земята – един от най-големите нерелигиозни празници, отбелязвани по света. Тазгодишното мото е “Време е да дадем пример”.

За първи път празникът се отбелязва официално на 22 април, 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на Земята е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

Традиционно по случай Международния ден на Земята регионалните структури на Министерство на околната среда и водите организират различни инициативи – изложби, открити уроци, презентации и публични лекции на екологични теми, почистване на зелени площи, залесявания и озеленявания.

Регионалната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/ в Монтана организира изложение “Даровете на земята”, посветено на здравословната храна – в читалище “Постоянство” в Лом. В училище в Монтана е предвиден конкурс за най-красиво изработен модел на земното кълбо, а във Видин – конкурс за най-красиво цвете и най-озеленена класна стая.

Рисунки върху асфалт ще има във Видин, във Враца, в Плевен, във Варна. Конкурс за фотография и компютърна рисунка се организира в Хасково, като днес ще бъдат наградени отличените.

Във Варна ще бъде организирана и изложба на произведения от конкурс за проекти от отпадъчни и естествени материали.

Източник: БТА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com