Хор „Севтополис“ с учасие в XV Празник на духовната музика – Габрово

   

Хор „Севтополис“ с диригент Дора Кошева при НЧ „Възродена Искра – 2000“ се завърна от участие в XV Празник на духовната музика – Габрово, организиран от НЧ „Габрово – 2002“, Габровско архиерейско наместничество, Министерство на културата и Община Габрово.

В празника участваха 5 хора от България и Русия и Габровския камерен оркестър, а представители на националното радио записваха изпълненията на съставите.

Концертите се проведоха в 2 дни, като първия концерт беше от Източно – православни песнопения в храм „Света Троица“ в Габрово.

Хор „Севтополис“ се представи във втория концерт под надслов „Тебе поем, Господи“ в художествената галерия „Христо Цокев“. Хорът представи разнообразна програма, включваща църковно – славянски песнопения, католическа музика, спиричуъли и съвременна духовна музика.

В концерта участваха ансамбъл „Маленкий секрет“ – Русия, академичен хор „Гаудеамус“ – Пловдив и Габровския камерен оркестър.

Хор „Севтополис“ беше бурно аплодиран от публиката, като получи от организаторите на празника диплом, плакет и покана за участие в следващото издание на празника.

Тази година е юбилейна за хора, предстои голям концерт за честването на 15 години от създаването му.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com