Свържете се с нас

Казанлък

Хороскоп 28 юни: Две зодии ще минат през ада

Published

on

Овен – Овните днес ще се почувстват изтощени, затова звездите ги съветват да отделят повече време на собствената си личност, да си починат и да възвърнат силите си, според своя астроскоп. Също така времето, прекарано с любими хора, часовете в салона за масаж или дори четене биха били отправна точка за по-спокоен живот.

Телец – Имате проект, който ви причинява големи главоболия и може да се откажете доста изнервени заради него. Звездите ви съветват да не настоявате твърде много, не е добър ден да завършвате важни неща. Натрупаната умора си казва думата. 

Близнаци – Неудовлетворени желания, борба, работа, конфликти и препятствия ще бъдат характерните проблеми през целия ден. Трябва да използвате своята изобретателност и умствена ловкост, за да преодолеете всяка трудност. 

Рак – Вие сте човек, който върши работата си с интерес и професионализъм, затова и другите ви уважават толкова много. Ще останете доволни от себе си, защото ще успеете да разрешите някакви проблемни въпроси.

Лъв – Звездите ви съветват да избягвате бизнес срещи, тъй като може да не се получи така, както искате. Отношенията със семейството също не са толкова добри. Запазете спокойствие и бъдете по-снизходителни! Ще работите цял ден и ще се почувствате изтощени в края му, когато ще искате само да се отпуснете с чаша вино до себе си. 

Дева – Днес ще се чувствате малко апатични. Нищо няма да може да ви измъкне от мрачното ви състояние и трудно нещо ще може да ви накара да се усмихнете. Ще са необходими повече усилия и много силно желание от страна на тези, които възнамеряват да променят настроението на Девите.

Везни – Ще се борите да преодолеете ограниченията на ежедневието. Идеално би било да се разхождате на открито, да потърсите вътрешен мир, за да се съживите. Творческата дейност е за предпочитане сега, време е да поемете някакви инициативи в тази посока.

Скорпион – Грижете се за здравето си, защото днес енергията ви може да е малко ниска, освен това може да почувствате известно безпокойство. Не се притеснявайте, ако нещата вървят по-бавно, отколкото бихте искали, защото вашето търпение ще бъде възнаградено. 

Стрелец – Стрелците днес ще имат малки проблеми с общуването, така че е добре да обръщат внимание на използвания тон и да не преувеличават, когато става дума за общуване с околните. Със смелост и сила ще можете да се изправите срещу всяко предизвикателство, което се изправи пред вас. 

Козирог – В професионален план нещата вървят нормално, вие сте в крак с всички проекти и дори мислите да ги завършите предсрочно. В отношенията напоследък сякаш не ви върви особено, често влизате в противоречия с другите без да го искате.

Водолей – Днес ще има доста емоционално напрежение, ще трябва да овладеете темперамента си и да не влизате в разправии, въпреки това ще има и много креативност в работата ви. Възползвайте се от този ден, за да помислите и организирате целите, които искате да постигнете.

Риби – Емоционално ще се чувствате стресирани, може би затова проявявате известна резервираност. Ще ви е трудно да изразите емоциите, които имате по положителен начин. Може да почувствате твърде голяма отговорност на раменете си по време на работа.
 

Съветите на Фортуна

Вторник се смята за тежък ден. Това са установили британските учени, опровергавайки всеобщото мнение, че най-трудният ден от седмицата се явява понеделник. В експеримента са вземали участие 3 хиляди британски граждани. Както се изяснило, 53% от тях не проявяват особена активност в понеделник. На тях им е било трудно да се пренастроят от режим почивка към режим работа, затова най-сложните дела оставяли за следващия ден, като се аргументирали, че пред тях стои цяла седмица. Затова във вторник хората вършат двойно повече работа. Изхождайки от това, учените сигнали до извода, че най-тежкият ден на седмицата е вторник.

В този Марсиански вторник, който има и засилено влияние на Уран, хората са склонни да проявяват агресия, затова е нужно да го помните и да се стараeте да изглаждате конфликтите още в самото начало на разговора. Възможни са неочаквани неприятности.

Луната е на празен ход от 05:40 ч до 14:55 ч. До тогава избягвайте да предприемате важни дела, нови начинания, покупки.

Източник: Tribune.bg

Продължете с четенето

Казанлък

Преброяването на безстопанствените кучета на територията на община Казанлък ще започне през септември

Published

on

Процедура по преброяването на безстопанствените кучета на територията на община Казанлък ще започне в началото на септември и ще приключи в края на ноември. Това съобщи управителят на Общинския приют за бездомни животни д-р Генко Мирев. Към момента в приюта се намират 64 животни. От началото на годината са осиновени над 40 кучета, но тенденцията е да намаляват осиновителите, посочи д-р Мирев.  

Запълнен е капацитетът на Общинския приют за бездомни животни на Казанлък. Годишно се залавят, кастрират и връщат по места между 200 и 300 бездомни кучета. Почти е овладяна популацията в града, коментира д-р Генко Мирев, като очаква да се отчетат по-висок процент бездомни животни в малките населени места.

С преброяването се цели да се прецени ефективността на програмите за овладяване на популацията на безстопанствените животни.
БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Представят XXII лятна експедиция „Пирин“ 2022 в Казанлък

Published

on

В Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства- Казанлък днес от 17.30 ще бъде направено мултимедийното представяне на XXII лятна експедиция „Пирин“ 2022 на Туристическо дружество „Орлово гнездо“. 

За четири дни участниците в експедицията са посетили Югозападна България за това и тази вечер ще бъдат показани снимки от Дупница, Сандански, Попина лъка, Рупите, Гоце Делчев, Тешево, Безбожкото езеро, върховете Чиплак баир и Вихрен, Банско, Разлог, Добърско и Юндола. Това разказа за Радио Стара Загора Христо Ангелов от туристическото дружество. 

Ще бъдат представени над 700 фотографии, чиято селекция е направена от Костадин Димов, а самите снимки са дело да участниците в експедицията. 

Продължете с четенето

Казанлък

През второто тримесечие на 2022 г. местните администрации в област Стара Загора са издали разрешителни за строеж на 94 жилищни сгради с 304 жилища в тях

Published

on

През второто тримесечие на 2022 г. местните администрации в област Стара Загора са издали разрешителни за строеж на 94 жилищни сгради с 304 жилища в тях и 37 978 кв. м разгъната застроена площ (РЗП) и на 151 други сгради с 48 377 кв. м РЗП.

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намаляват с 11.3%, броят на жилищата в тях – с 53.7%, както и общата им застроена площ – с 42.0%. Издадените разрешителни за строеж на други сгради и тяхната РЗП нарастват съответно с 36.0 и 147.0%.

В сравнение с второто тримесечие на 2021 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са с 8.0% повече, жилищата в тях – с 65.2%, а разгънатата им застроена площ – със 71.3%. Издадените разрешителни за строеж на други сгради са с 29.1% по-малко, докато общата им застроена площ нараства с 47.7%.

През второто тримесечие на 2022 г. в област Стара Загора е започнал строежът на 82 жилищни сгради с 482 жилища в тях и 66 399 кв. м разгъната застроена площ и на 58 други сгради с
27 422 кв.м РЗП.

56348

Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради се увеличават с 34.4%, а жилищата в тях и общата им застроена площ съответно със 107.8 и 168.5%. Започнал е строежът на 10.8% по-малко други видове сгради, но с 6.9% по-голяма РЗП.

В сравнение с второто тримесечие на 2021 г. започнатите нови жилищни сгради се увеличават със 17.1%, жилищата в тях – със 71.5%, а разгънатата им застроена площ – със 71.1%. Започнатите други видове сгради са с 28.4% по-малко, докато общата им застроена площ е с 23.4% повече.

Продължете с четенето

Казанлък

6 от конкурсите за директори на училища в Старозагорско са прекратени

Published

on

Конкурсите за избор на училищни директори в държавни и общински учебни заведения в Старозагорска продължават. Това обяви изпълняващата длъжността началник на РУО-Стара Загора Милена Йолдова.

Тя подчерта, че въпреки подадената жалба срещу процедурите и решението на съда, на този етап МОН не е изпратило указания за прекратяване на конкурсната процедура. При 6 от общо 32 училища в областта, на които се търси нов директор, изборът е спрян, тъй като нито един кандидат не е заявил желание.

 Общо 43 души са подали документи за участие конкурсната процедура. От тях 7 са заявили желание за повече от едно учебно заведение. Двама не са допуснати, заради липса на коректни документи. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Детска млечна кухня Казанлък спира работа за седмица в края на август

Published

on

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности в кухненския блок на ОП „Кухня-майка, в т.ч. дейност Детска млечна кухня“, град Казанлък, се налага дейността на Предприятието временно да бъде прекъсната за седмица в края на месец август и началото на сепмтември, считано от 29.08.2022 г. до 02.09.2022 г., включително. Прекъсването включва и филиалите на Общинското предприятие за детска храна по населените места в общината. За периода на извършване на ремонтните дейности общинските детски градини и дневните детски ясли ще работят без деца.  

           Направените заявки за храна от родители, ползващи услугите на Детска млечна кухня ще бъдат възобновени още в първия работен ден, в който дейността бъде възобновена, считано на 05.09.2022 г., понеделник.

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп 16 август: Две зодии ще имат големи проблеми

Published

on

Овен – Необходимо е да запазите емоционалното си равновесие. Този ден не е особено благоприятен за комуникация с други хора. Общуването може да ви натовари и донесе отрицателен заряд.

Телец – Почти целият ден може да е стресиращ за вас, но няма от какво да се притеснявате, защото ще можете да поправите нещата. В работата може да има много стрес и забавяне на програмата, но не със значителни последици!

Близнаци – През днешния ден ще изпитате смесени чувства, които ще оформят във вас един вътрешен напрегнат монолог. Трудно ви е да претеглите и отсеете всички предимства и недостатъци и изпадате в колебания.

Рак  В областта на работата може да допуснете някои грешки, тъй като сте затруднени с концентрацията, така че бъдете много внимателни! Във финансово отношение късметът може да ви се усмихне най-малко там, където очаквате!

Лъв – По финансови въпроси е нужно да бъдете и изключително внимателни, и да се пазите от измамници и фалшиви схеми. Също така не е нужно да разчитате на обещана помощ. Бъдете търпеливи, защото всички проблеми ще трябва да решавате самостоятелно.

Дева – Във всичко бъдете разумни, не действайте под влияние на емоциите. Не се страхувайте да поемете отговорност – можете успешно да се справите със задълженията си. Продължавайте да живеете с мечтите си, но полагайте повече усилия, за да ги превърнете в реалност.

Везни – В някакъв момент може да станете доста упорити и с доминиращо поведение над другите, да искате да придобиете контрол над тях, но скоро ще го преодолеете, поради вашата добронамерена и ведра личност!

Скорпион – Внимавайте да не преминете тънката граница на личните взаимоотношения, които и без това са на път да се пропукат. Снижете чувството си за собственост и се помъчете да се изпълните с хармония.

Стрелец – Днес при вас може да се забележи стремеж да блеснете пред противоположния пол и желание да се представите в по-добра светлина. Силното физическо привличане към някого ще ангажира мисълта ви през целия ден.

Козирог – Излишната енергия няма да ви остави спокойни. Ще ви води мимолетното настроение. Неочаквано за вас може да се решат някои въпроси, които отдавна са ви измъчвали. Избягвайте да се държите екстравагантно.

Водолей – Може да ви се открие добра перспектива, но единствено от вас зависи как ще я възприемете според моментното си настроение и дали ще се възползвате от нея. Често обичате да правите обратното на това, което се иска или очаква от вас.

Риби – Внимавайте с кого се събирате днес, защото общуването с неподходящ човек ще окаже негативно влияние върху чувствата ви и ще повлияе върху настроението ви, което и без това не е много стабилно.

Съветите на Фортуна

Рисков и опасен ден. Днес са актуални поговорките: „Седем пъти премери, един път отрежи“ и „ Всичко, което не ни убива, ни прави по-силни“. Лесно може да се изпадне под чуждо влияние. Възможни са натравяния, травми, напрежение на работното място или у дома. Ако сте алергични, не излизайте без лекарства. Не се доверявайте на примамливи предложения. Бъдете устойчиви на съблазни и изкушения, провокации. Да се избягват чувства като гордост, злоба и завист. Противопоказни са лъжите под всякаква форма.

Запознанства, възникнали днес не са дълготрайни и полезни, крият опасност от разочарования и измами. Сведете общуването до минимум. Избягвайте места, където има много хора. Не давайте и не вземайте заеми.

Източник: Tribune.bg.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com