Свържете се с нас

Казанлък

Хороскоп 21 февруари: Днес ще бъде трудно на Овните да се съсредоточат, а Раците ще се справят страхотно с много неща

Published

on

ОВЕН

Днес ще ви бъде трудно да се съсредоточите върху само едно нещо. Най-вероятно ще трябва да правите няколко неща наведнъж, да коригирате грешки на други хора или да помагате на тези, които са в трудна ситуация. Понякога няма да е лесно, но със сигурност ще се справите.

ТЕЛЕЦ

Денят ще е доста изтощителен и не защото ще имате много нови неща за вършене, а защото ще трябва да се справите с някои дреболии, както и да се върнете към въпроси, които отдавна сте смятали за решени. Опитайте се да запазите спокойствие и да не бързате. Така ще имате възможност вземете правилните решения.

БЛИЗНАЦИ

Обстоятелствата може да не са много приятни, но ще трябва да запазите доброто си настроение и оптимизъм. Денят е идеален за захващане с нов бизнес – веднага ще разберете как да успеете. Възможни са нестандартни предложения. Вслушайте се в интуицията си. Тя ще ви подскаже дали да ги приемете.

РАК

Ще се справите страхотно с много неща, дори трудни. Интуицията определено ще ви подсказва. Благодарение на нея няма да се провалите в двусмислена ситуация и ще намерите най-краткия път към целта. Важно е да не се преуморявате. Днес сте способни на много, но все още не сте всемогъщи.

ЛЪВ

Денят ще донесе много грижи, но значителна част от тях ще бъдат приятни. Ще се появят неочаквани, но много интересни задачи, които ще изискват незабавно решение. Тук може да разчитате изцяло на интуицията си. По-добре е да не бързате с покупките, особено с големите.

ДЕВА

Бъдете упорити и ще постигнете това, което преди е изглеждало невъзможно. Денят ще бъде благоприятен за сложни и отговорни дела или решаване на организационни въпроси. Не е необходимо да вършите всичко сами. Наблизо ще има достатъчно хора, които ще искат да ви помогнат.

ВЕЗНИ

Ако имате някакви конкретни планове, опитайте се да започнете да ги изпълнявате от сутринта. Това е най-благоприятната част от деня, така че е по-добре да не губите време. По-късно ще ви стане много по-трудно да устоите на многобройните изкушения и да не се водите от мимолетни желания.

СКОРПИОН

Денят ще бъде интересен, наситен със събития и вдъхновяващ. За много от вас той ще донесе страхотни новини отдалеч. Ще получите и предложения, на които няма да устоите. Може да има някои двусмислени ситуации, но интуицията ще ви подскаже как да се държите или действате.

СТРЕЛЕЦ

Денят ще е неспокоен, но доста благоприятен. Подходящ е да се заемете с нещо съвсем ново. Веднага ще разберете как да успеете и бързо ще научите всичко, от което се нуждаете. Вероятни са малки парични постъпления, както и подаръци, на които много ще се зарадвате.

КОЗИРОГ

Благодарение на подкрепата на звездите ще се справите с нещата, които преди са ви изглеждали трудни и ще постигнете добри резултати. Някои от вас ще се възползват от щастливо стечение на обстоятелствата, за да решат въпроси, стоящи от дълго време. Вечерта е добре да разпуснете в
компания на приятели.

ВОДОЛЕЙ

Днес трябва да свършите много неща не само за себе си, но и за другите. Възможно е, за да помогнете на други хора, да се наложи да отложите собствените си дела. Упоритостта и изобретателността ще ви помогнат бързо да се справите с всичко, така че не губете надежда.

РИБИ

Днес ще сте енергични. Ще действате решително и бързо ще постигнете успех. Денят е благоприятен за започване на нещо ново или за творчески проекти, в чието осъществяване ще ви помогнат приятели. Моментът е подходящ да започнете да правите планове за бъдещето.

Продължете с четенето

Казанлък

Близо 400 грама метамфетамин е иззет от криминалисти от РУ-Казанлък

Published

on

На 23.04.2024г. полицейски служители от РУ-Казанлък, в гр. Казанлък, са извършили проверка на 49-годишен криминално проявен мъж. Намерени и иззети са 6 полиетиленови торбички съдържащи белезникави бели, кристалообразни вещества, за които изготвената експертиза установява, че са метамфетамин с общо тегло 397,66 грама.

Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.2 от НК. Работата по случая продължаа под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

 

Продължете с четенето

Казанлък

Обновяват водопроводната мрежа на град Шипка с проект за 2.6 милиона лева

Published

on

2 милиона и 600 хиляди лева е стойността на проекта за реконструкция и поетапна подмяна на водопроводната мрежа в град  Шипка, съобщи кметът Василка Панайотова. Основната част от средствата са по програма от Предприятието за управление на околната среда, отпуснати са и пари от републиканския бюджет.

По данни на Националния статистически институт от 2019 година, загубите на питейна вода в Шипка са над 43 процента. През 2015-2016 година е ремонтирана малка част от водоснабдителната мрежа, с което е прекратен и водният режим през лятото.  Съоръженията обаче се нуждаят от подмяна, защото средната им възраст е 50 и над 50 години.

Заради старта на водния проект, през тази година на територията на Шипка не е предвидено възстановяване на улици. Със средства от местния бюджет ще бъде изграден тротоар, предвижда се и освежаване на пешеходните пътеки.  С 50 процента по-малко са разходите за уличното осветление, след приключил проект за пълната подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи. В ход е и програма за повишаване на пътната безопасност в рамките на град Шипка.  БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Проверка в РУ-Казанлък заради скочилия от сградата мъж

Published

on

Със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Красимир Христов е започнала проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък. Припомянме, че вчера мъж скочи от втория етаж на сградата на Районното управление в Казанлък, в следствие на което е с опасност за живота.

Проверката е с цел да се установи дали са допуснати нарушения на служебната дисциплина от полицейски служители.

Продължете с четенето

Казанлък

Черганово посреща гости на фестивала „От Лазаровден до Гергьовден

Published

on

За втора година в казанлъшкото село Черганово ще се проведе националният фестивал „От Лазаровден до Гергьовден“. Организатор е местното читалище „Антон Страшимиров“ с подкрепата на Кметство Черганово и Община Казанлък.

„Тази година фестивалът ще се проведе навръх Цветница – 28 април. Освен музикалната и танцовата програма ще има и занаяти – потомствени калайджии, дърворезбари, както и кулинарна изложба“, съобщи за Радио Стара Загора секретарят на читалището в Черганово – Петър Байнов.

„Целта на фестивала е да се популяризира българския музикален и танцов фолклор, а условието е едно от изпълненията да бъде от пролетния обреден цикъл. Тричленно професионално жури с председател тракийската певица Дарина Славчева ще оценява участниците „, информира Петър Байнов.

Тази година се навършват 115 години от създаването на НЧ „Антон Страшимиров“. Подробности за честванията и за произхода на името Черганово разказа читалищният секретар:

„Читалището е основано през 1909 г. от няколко местни черганци и се е помещавало в плевня. Новата сграда е построена 1990 г. Годишнината ще отбележим през м. октомври, около Петковден, когато е празника на селото. Името Черганово произлиза от един керван селяни от съседното село Тулово, които са карали своите биволи по река Тунджа между двете села. Те са прали черги в реката. Наричали са ги „чергари“ и от там идва името Черганово“. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Казанлък разработва проектни предложения за развитие на паметника „Бузлуджа“ и зоната около яз. „Копринка“

Published

on

Община Казанлък разработва проектни предложения за развитие на Индустриалната зона, зоната на язовир „Копринка“ и на паметника „Бузлуджа“. Това съобщи за Радио Стара Загора Веселина Димитрова – главен експерт „Стратегическо планиране“. В концепцията са заложени 16 проектни предложения, които се изпълняват с 15 партньори.

Първият приоритетен проект е развитие на Индустриалната зона в Казанлък. Той включва изграждане на довеждаща техническа и инженерна инфраструктура, в това число транспортна свързаност, ВиК, електрическа инфраструктура, коментира Веселина Димитрова. Вторият приоритетен проект в интегрираната концепция е развитие на туристическия потенциал на язовир „Копринка“. Целта е развиването на приключенския и активен туризъм.

„Там е заложено обособяване на велосипеден парк, изграждане на воден център, обособяване на горски веломаршрути, закупуване на сцена и оборудване с цел популяризиране на Празниците в Долината на тракийските царе“

Третата приоритетна зона, определена от екипа на администрацията, е паметникът „Бузлуджа“. В нея общината си партнира с областния управител на Стара Загора и с Фондация „Проект Бузлуджа“. Заложените мерки са 3, обясни Веселина Димитрова:

“ Изработване на цялостен идеен проект, изработване на работен проект и строително-монтажни работи за покривната конструкция“

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха млад мъж, заплашвал майка си в Казанлък

Published

on

Задържаха 21-годишен мъж, заплашвал майка си в Казанлък, съобщиха от полицията.

На 17 април е подаден сигнал от 53-годишната жена, че синът ѝ я е заплашвал.

По случая се води разследване.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com