Свържете се с нас

Казанлък

Хороскоп за 24 април: Днешният ден ще е критичен за четири от зодиите

Published

on

Седмицата започва с напрежение за някои представители на зодиака. Хаос, недовършени задачи и неспазени срокове ще притискат голяма част от знаците.

Вижте за кои от тях денят ще е критичен.

Овен

Още от сутринта ще усетите, че навлизате в много силен ден. Ще получите много добри известия, които се отнасят до нещо лично и ще ви зарадват. Отдавна изоставена работа с нещо, което не ви е било много приятно, сега ще се окаже важно и ще ви върнат към нея. Ще откриете, че става дума за много успешна дейност – дошло й е времето, поне що се отнася до парите. Ако сте със собствен бизнес, потърсете съдружници сред Дева.

Телец

Работният ви ден ще започне с добро темпо, като че ли не сте почивали два дни и не сте прекъсвали от края на миналата седмица. Ще ви водят инерцията и добрата ви организираност от предишните работни дни. Всички срещи, които сте запланували, ще се проведат, но няма да има особени резултати. Не чакайте нищо необикновено, денят ще тече равен и сив. Много размисляте, много се колебаете, дори за очевидни дреболии.

Близнаци

Първият ден на седмицата ще започне напрегнато и неорганизирано. Ще имате поводи за хабене на нерви, но не се опитвайте да си го изкарвате на околните. Нещо в плановете ви не става както искате. Ще си мислите за човек от дома и няма да усетите как до края на деня ще ви притиснат проблеми. Обадете се на приятел за помощ. Той има връзките, които са ви нужни. Отложете всичко, което е свързано с разговори или изява пред повече хора.

Рак

И за вас подобно на Близнаци понеделникът ще започне объркано и хаотично. Като че ли нищо няма да си е на мястото и никой няма да ви разбира. Ще се въртите в кръг от хора, които ви търсят вие да им помогнете и да свършите част от работата им. Нямате сили да откажете, но до края на деня това съвсем ще обърка плановете ви. Поне в последните час-два отделете време само за собствените си задачи. Не прехвърляйте всичко за следващия ден.

Лъв

Очаква ви напрегнат понеделник. Това едва ли ще ви изненада, защото обикновено трудно навлизате в ритъм след почивни дни. Но днес като че ли е върхът на хаоса. Това не ви тревожи особено, защото настроението ви е слънчево и самочувствието ви е високо. Жените ще са по-организирани. Днес добре ще си паснете с колега Рак, защото ще му прехвърлят част от натоварването си. Вечерта с нещо ще ви върне доста грубо в реалния свят.

Дева

Денят е напрегнат, изпълнен с работа по недовършени задачи от предишен период. Сроковете са се свили и трябва да удвоите силите си, за да свършите всичко. Помолете някой от колегите си за помощ. Вземете важно решение днес – ако го направите, ще си спестите разходи и неприятности в бъдеще. Предложение за нова или допълнителна работа изглежда примамливо, но не бързайте да давате отговор – много от обещаното няма да се окаже вярно.

Везни

Не бъдете много настоятелни в първия работен ден от седмицата. Никой около вас няма да е обзет от силно желание за работа и вашата припряност в желанието за изява само ще ги дразни. Много сте интуитивни и чувствителни и сигурно вече надушвате близки търкания по всички фронтове. Тези, които имат възможност да изтеглят изпити преди определените дати, да го направят. Сега периодът ще е благоприятен за тях, а и за интервюта от всякакъв род.

Скорпион

Марс ви прави активни, Плутон ви подтиква към промени, но противно на тези звездни реалности вие ще сте спокойни, разсъдливи и планомерни през този понеделник. Денят ще е труден и нервен, особено на работното място, но като че ли това няма да ви прави впечатление. Включвате се бавно на оборотите, които се изискват от вас. Ще имате разговори с чужбина, вероятно ще ви отправят покана за пътуване, защото разговорът ще е личен.

Стрелец

Първият работен ден на седмицата ще е изпълнен с работа и пак работа. Телец ще ви ядоса, което ще е жалко, защото от зодиакалните знаци той може да ви бъде надеждна опора. Но причината за спора вероятно ще сте вие, Стрелци, защото не отстъпвате лесно. От нещо сте изнервени и бързо кипвате. Обмисляте близък удар и цялото ви внимание е съсредоточено там. И все пак, ако днес някой ви подаде ръка за помирение, приемете я.

Козирог

Понеделниците никога не са ви били лесни от доста дълго време насам. Така ще е и в днешния ден. Отнесете се с повишено внимание към всичко, което има връзка с пари. Има вероятност от измама. Кратка схватка на работното ви място ще ви накара леко да настръхнете, но вие по природа сте сдържани и ще съумеете да запазите добрия тон. Имайте търпение и започнете да преглеждате отново документацията, с която работите.

Водолей

Родените в знака са подвластни на Сатурн и Уран – едната планета ги прави доста ексцентрични, а другата им препречва пътя с трудности и лишения. Това ще почувстват и всички представители на знака още от първия ден на седмицата. Възможно е мнозина да ги поканят на нова работа, но пък ще им определят доста къс срок за отговор и мисълта за това ще обсеби съзнанието им. На вид ще изглеждат лениви, но те просто ще премислят предложението.

Риби

Още от днес тонусът ви започва да се повишава. Всички ще забележат, че излъчвате самоувереност и спокойствие. Ще ви подкрепят не само колеги, но дори и непознати, ако вършите нещо съвместно с тях. Ще ви обградят с доброжелателство. Днес ще сте склонни към компромиси, ще сте толерантни, ще изглаждате конфликти, ще печелите симпатии. Новина по телефона или по факса ще ви достави удоволствие. Ще повярвате в късмета си.
Blitz.bg

Продължете с четенето

Казанлък

Ден, в който да се наслаждавате на живота, да съзерцавате природата и да сключите примирие с неприятелите си

Published

on

Овен –Звездите гарантират признание и успех във всички дела само на тези представители на знака, чиито решения или постъпки са основани на дълбоки чувства и убеденост в собствената правота. Не е изключено да има причини да помрачат вашето настроение.

Телец –Нови хора, които се появят на пътя ви, могат да станат източник на много неприятности. Следете за знаци около вас – днес вашата вътрешна същност се отразява в околната среда и обкръжението ви.

Близнаци – Нарастващият жизнен потенциал може положително да повлияе върху вашият личен живот. Звездите са готови да ви помогнат да постигнете реализацията на вашите честолюбиви замисли и идеи.

Рак –Благоприятен ден, който ще премине под знака на милосърдието, любовта и прошката. Звездите ви съветват да прекарате повече време навън, тъй като именно там може да срещнете своята съдба под една или друга форма.

Лъв –Постарайте се да се избавите от превзето мнение и субективни оценки. Денят може да ви донесе неочаквани обрати на съдбата, затова запазете спокойствие. Вероятно отложени дела ще се нуждаят от спешно завършване.

Дева –Жизненият потенциал е на високо равнище, но излишъкът на вътрешна енергия може да се окаже разрушителен за вашето здраве. Звездите предупреждават за вероятност от спор на основа ревност или обида на наранено самочувствие.

Везни –Напрегнат ден, изискващ сериозно отношение към делата. Разпределете от рано приоритетите и задачите за деня, но се старайте да няма излишни амбиции. Не е изключено да ви се наложи да решавате домашни или лични проблеми.

Скорпион – Избягвайте да се занимавате с документи, обещания и излишните разговори. Сексуалните контакти изискват крайна предпазливост. Обърнете внимание на своето здраве или на здравето на свой близък.

Стрелец –Добър ден за завършване на делата, анализ на изминатия път. За постигане на поставените цели, ако се налага обединете усилия с други хора. Днес не бързайте да вземате отговорни решения, за да избегнете грешки. Необходим ви е съвет от близки хора.

Козирог – Във всички дела се обръщайте към здравия смисъл и интуицията. Вашата работоспособност положително ще се отрази на резултатите от работата ви. Звездите предвещават успех в професионалната област.

Водолей –Занимавайте се само с обичайните си дела, не изискващи активни действия и неоправдан риск. В отношенията с близките хора е възможно да се постигне пълно разбирателство. Не се препоръчва да рискувате или да правите скъпо струващи покупки.

Риби –Партньорските отношения днес ще бъдат плодотворни и ще носят взаимно удовлетворение. Жизненият потенциал, сексуалността и личното обаяние са на високо равнище. Може да имате интересни срещи и запознанства, но нямат да бъдат дълготрайни.

Съветите на Фортуна
В медицинско отношение денят е свързан с далака, с обновление на кръвта. Кръвта осъществява транспортна връзка между всички органи и тъкани, доставя хранителни вещества и кислород. Енергийно духовната нечистота влияе върху формулата на кръвта и на състоянието на организма като цяло.

Съблюдавайте спокойствие и умереност във всичко, не нарушавайте вътрешния си комфорт. Ден на чистота, измиване. Наслаждавайте се на живота, съзерцавайте природата, сключете примирие с неприятелите си, старайте се да разбирате всички и да не осъждате никого, бъдете справедливи и ще постигнете равновесие, душевно спокойствие, връзка с Космоса.

Повечето хора изпитват прилив на енергия, която трябва да се използва в творческо направление. Време за почивка от напрегнатите и активни дейности, които са били предприети в последните няколко дни. Трябва да възстановите силите си в хармония и на спокойствие. Това се отнася за тези, които наистина са имали активна дейност. 

Източник: tribune.bg

Продължете с четенето

Казанлък

Тази вечер настъпва астрономическата есен

Published

on

Астрономическата есен настъпва днес у нас в 22 часа и 21 минути, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

На днешния ден на есенното равноденствие, слънцето в София изгрява в 7.00 часа и 14 минути, и залязва в 19.00 часа и 24 минути. Продължителността на деня е 12 часа и 10 минути.

Есента е един от четирите сезона в умерения пояс. Астрономически тя започва с есенното равноденствие, което е около 23 септември в Северното полукълбо и около 21 март в Южното полукълбо. Според метеорологията есенни са месеците – септември, октомври и ноември в Северното полукълбо, както и март, април и май – в Южното полукълбо.

Есента е преходен сезон, през който понякога има доста високи температури в неговото начало – т.нар. циганско лято, има и умерени до по-ниски температури към неговия край.

Със зимното слънцестоене – около 21 декември в Северното полукълбо и около 21 юни в Южното полукълбо, започва астрономическото начало на следващия сезон – зимата.

новини.бг

Продължете с четенето

Казанлък

Денят на независимостта е

Published

on

На 22 септември се навършват 113 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата “Св. Четиридесет мъченици” във Велико Търново, с манифест, княз Фердинанд обявява Независимостта на България и се провъзгласява за цар на Царство България.

Политическият акт е извършен от правителството на Александър Малинов. С него се отхвърля васалната зависимост на България от Османската империя, наложена ѝ от Берлинския договор от 1878 г.

Условията за обявяване на независимостта на младата българска държава в началото на ХХ в. били изключително благоприятни. През лятото на 1908 г. младотурска революция в Османската империя завършва с успех за реформистите. Австро-Унгария – една от Великите сили наложили Берлинският договор, се готвела да го наруши, като анексира двете от провинциите на империята – Босна и Херцеговина.

Затова и българският княз Фердинанд се обърнал директно към император Франц-Йосиф, за да съгласуват действията си.

Австро-Унгария обявява анексията на Босна и Херцеговина на 20 септември. Два дни по-късно в църквата “Св. 40 мъченици” княз Фердинанд прочита манифеста за обявяването на Независимостта и се отслужва молебен за благоденствието на българската държава.

Независимото Българско царство е признато от Великите сили през пролетта на 1909 г. От Освобождението на България до обявяването на нейната независимост тя е трибутарно княжество спрямо Османската империя.

С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя. Княжество България става независима държава начело с коронования цар Фердинанд. Високата порта (Турция), а след това и Великите сили признават официално българската независимост.

Обявен за официален празник с решение на Народното събрание от 10 септември 1998 г. Дълго време значимостта на това събитие от новата история не се оценява, но на тази дата през 1908 г. България – една от най-старите държави в Европа, отново се появява на световната карта след петвековно османско владичество.

Денят на Независимостта се отбелязва тържествено в различни краища на страната, но център на националното честване е Велико Търново.

Снимка архив Казанлък

Продължете с четенето

Казанлък

Облачна и дъждовна сряда

Published

on

Облачна и дъждовна сряда ни очаква. Това съобщават от НИМХ.

Ще духа до умерен вятър от северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса.

В 22:21 часа днес с есенното равноденствие започва астрономическата есен.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

През следващия ден захлаждането ще продължи.

Продължете с четенето

Казанлък

2192 нови случая на коронавирусна инфекция в страната, 112 в областта

Published

on

През последните 24 часа в страната са регистрирани 2192 нови случая на коронавирусна инфекция, показват данните от единния информационен портал.

Направени са 22 276 диагностични теста – 6937 PCR и 15339 антигенни. Делът на положителните проби е 9, 8 процента.

Към 22 септември активните случаи са 40 832.

В болниците в страната се лекуват 4 935 души с диагноза COVID-19. За 405 от пациентите се полагат интензивни грижи.

През денонощието болестта отне живота на 58 души, излекуваните са 1030.

От началото на пандемията жертвите у нас са 20 224, като възстановени са вписани 425 682 души.

На 21 септември у нас са поставени 10 071 ваксини, от началото на имунизационната кампания техният брой е 2 481 276. Със завършена ваксинация са 1 289 055 души.

Общият брой на потвърдените носители на коронавирусна инфекция е 486 738, сред тях има 14 278 медици.

Статистиката за денонощието по области: Благоевград – 130 нови случая, Бургас – 153, Варна – 149, Велико Търново – 83, Видин – 45, Враца – 37, Габрово – 49, Добрич – 72, Кърджали – 27, Кюстендил – 39, Ловеч – 21, Монтана – 48, Пазарджик – 78, Перник – 41, Плевен – 26, Пловдив – 167, Разград – 40, Русе – 50, Силистра – 36, Сливен – 62, Смолян – 37, София-град – 387, София-област – 114, Стара Загора – 112, Търговище – 45, Хасково – 63, Шумен – 31, Ямбол – 50.

Продължете с четенето

Казанлък

Близо 170 училища в Старозагорско ще получават доставки по схемите на ДФ “Земеделие”

Published

on

167 учебни заведения и 20 840 деца и ученици в област Стара Загора ще получават плодове и зеленчуци по схемата “Училищен плод”, изпълнявана от ДФ “Земеделие”. 164 учебни заведения са подали заявления за доставки през настоящата учебна година и по схемата “Училищно мляко”, съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът на Областна дирекция на ДФ “Земеделие” Мехмед Зейнел.  

Той уточни, че през учебната 2021/2022 година, децата в училищата и детските градини ще получават 50 доставки по схемата „Училищен плод“ и 50 по схемата „Училищно мляко“. За втора поредна година, на децата и учениците ще се доставят освен конвенционално произведени пресни плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, така и биологично произведени. Заедно с продуктите по двете училищни програми, задължително ще се доставя пчелен мед най-малко 3 пъти и не повече от 6 пъти за учебна година като задължителна съпътстваща мярка.

От доставките по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, които се финансират от ЕС и се прилагат от почти всички страни-членки на Общността, се възползват децата от подготвителните групи и учениците от І до IV клас включително, които посещават държавните, общинските и частните училища и детски градини. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com