Свържете се с нас

Казанлък

Хороскоп за 24 април: Днешният ден ще е критичен за четири от зодиите

Published

on

Седмицата започва с напрежение за някои представители на зодиака. Хаос, недовършени задачи и неспазени срокове ще притискат голяма част от знаците.

Вижте за кои от тях денят ще е критичен.

Овен

Още от сутринта ще усетите, че навлизате в много силен ден. Ще получите много добри известия, които се отнасят до нещо лично и ще ви зарадват. Отдавна изоставена работа с нещо, което не ви е било много приятно, сега ще се окаже важно и ще ви върнат към нея. Ще откриете, че става дума за много успешна дейност – дошло й е времето, поне що се отнася до парите. Ако сте със собствен бизнес, потърсете съдружници сред Дева.

Телец

Работният ви ден ще започне с добро темпо, като че ли не сте почивали два дни и не сте прекъсвали от края на миналата седмица. Ще ви водят инерцията и добрата ви организираност от предишните работни дни. Всички срещи, които сте запланували, ще се проведат, но няма да има особени резултати. Не чакайте нищо необикновено, денят ще тече равен и сив. Много размисляте, много се колебаете, дори за очевидни дреболии.

Близнаци

Първият ден на седмицата ще започне напрегнато и неорганизирано. Ще имате поводи за хабене на нерви, но не се опитвайте да си го изкарвате на околните. Нещо в плановете ви не става както искате. Ще си мислите за човек от дома и няма да усетите как до края на деня ще ви притиснат проблеми. Обадете се на приятел за помощ. Той има връзките, които са ви нужни. Отложете всичко, което е свързано с разговори или изява пред повече хора.

Рак

И за вас подобно на Близнаци понеделникът ще започне объркано и хаотично. Като че ли нищо няма да си е на мястото и никой няма да ви разбира. Ще се въртите в кръг от хора, които ви търсят вие да им помогнете и да свършите част от работата им. Нямате сили да откажете, но до края на деня това съвсем ще обърка плановете ви. Поне в последните час-два отделете време само за собствените си задачи. Не прехвърляйте всичко за следващия ден.

Лъв

Очаква ви напрегнат понеделник. Това едва ли ще ви изненада, защото обикновено трудно навлизате в ритъм след почивни дни. Но днес като че ли е върхът на хаоса. Това не ви тревожи особено, защото настроението ви е слънчево и самочувствието ви е високо. Жените ще са по-организирани. Днес добре ще си паснете с колега Рак, защото ще му прехвърлят част от натоварването си. Вечерта с нещо ще ви върне доста грубо в реалния свят.

Дева

Денят е напрегнат, изпълнен с работа по недовършени задачи от предишен период. Сроковете са се свили и трябва да удвоите силите си, за да свършите всичко. Помолете някой от колегите си за помощ. Вземете важно решение днес – ако го направите, ще си спестите разходи и неприятности в бъдеще. Предложение за нова или допълнителна работа изглежда примамливо, но не бързайте да давате отговор – много от обещаното няма да се окаже вярно.

Везни

Не бъдете много настоятелни в първия работен ден от седмицата. Никой около вас няма да е обзет от силно желание за работа и вашата припряност в желанието за изява само ще ги дразни. Много сте интуитивни и чувствителни и сигурно вече надушвате близки търкания по всички фронтове. Тези, които имат възможност да изтеглят изпити преди определените дати, да го направят. Сега периодът ще е благоприятен за тях, а и за интервюта от всякакъв род.

Скорпион

Марс ви прави активни, Плутон ви подтиква към промени, но противно на тези звездни реалности вие ще сте спокойни, разсъдливи и планомерни през този понеделник. Денят ще е труден и нервен, особено на работното място, но като че ли това няма да ви прави впечатление. Включвате се бавно на оборотите, които се изискват от вас. Ще имате разговори с чужбина, вероятно ще ви отправят покана за пътуване, защото разговорът ще е личен.

Стрелец

Първият работен ден на седмицата ще е изпълнен с работа и пак работа. Телец ще ви ядоса, което ще е жалко, защото от зодиакалните знаци той може да ви бъде надеждна опора. Но причината за спора вероятно ще сте вие, Стрелци, защото не отстъпвате лесно. От нещо сте изнервени и бързо кипвате. Обмисляте близък удар и цялото ви внимание е съсредоточено там. И все пак, ако днес някой ви подаде ръка за помирение, приемете я.

Козирог

Понеделниците никога не са ви били лесни от доста дълго време насам. Така ще е и в днешния ден. Отнесете се с повишено внимание към всичко, което има връзка с пари. Има вероятност от измама. Кратка схватка на работното ви място ще ви накара леко да настръхнете, но вие по природа сте сдържани и ще съумеете да запазите добрия тон. Имайте търпение и започнете да преглеждате отново документацията, с която работите.

Водолей

Родените в знака са подвластни на Сатурн и Уран – едната планета ги прави доста ексцентрични, а другата им препречва пътя с трудности и лишения. Това ще почувстват и всички представители на знака още от първия ден на седмицата. Възможно е мнозина да ги поканят на нова работа, но пък ще им определят доста къс срок за отговор и мисълта за това ще обсеби съзнанието им. На вид ще изглеждат лениви, но те просто ще премислят предложението.

Риби

Още от днес тонусът ви започва да се повишава. Всички ще забележат, че излъчвате самоувереност и спокойствие. Ще ви подкрепят не само колеги, но дори и непознати, ако вършите нещо съвместно с тях. Ще ви обградят с доброжелателство. Днес ще сте склонни към компромиси, ще сте толерантни, ще изглаждате конфликти, ще печелите симпатии. Новина по телефона или по факса ще ви достави удоволствие. Ще повярвате в късмета си.
Blitz.bg

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп за 25 юни: Тези 3 зодии да внимават какви планове кроят днес

Published

on

Овен – Днес няма да можете да се отървете от главоболието, което постоянно ще ви придружава през целия ден. Опитайте се да се отпуснете максимално и да забравите за всички сериозни притеснения, които ви натежават през последните дни. Вярвайте в доброто и всичко ще се окаже както трябва.

Телец – Всичко, за което се захванете ще има успех днес, но работата отнеме огромно количество енергия, което кара личния ви живот да страда. За щастие около вас има много хора, на които можете да се доверите и подкрепите.

Близнаци – Фокусирайте се върху ангажименти или дейности, които ви успокояват. С малко късмет ще можете да поддържате чувство на спокойствие днес, дори ако нещата не се развият по вашия начин. Ще разберете, че с положителен подход дори нежеланите ситуации не са толкова трагични.

Знаете ли коя е най-късметлийската зодия

Рак – Днес бъдете особено фокусирани върху малките неща, тъй като те ще бъдат най-важните. Денят ще бъде идеален за укрепване на връзките с партньор. Посветете се на половинката си вечерта. Трябва да бъдете креативни, да изразите себе си.

Лъв –Днес плановете ви са лесно постижими, обстоятелствата ще се развиват във ваша полза. Възможно е да се появи нова възможност за бизнес/работа, която ще подобри вашата финансова сигурност. Обмислете всички налични опции. Не бързайте с решенията.

Дева – Трябва да се научите да изразявате по-добре емоциите си. Те се натрупаха във вас през последните няколко седмици и започнаха да ви задушават. Подарете си ден без електронни устройства и социални мрежи, прочетете книга за духовното израстване или медитирайте и промените ще бъдат очевидни скоро.

Везни – Финансовата стабилност означава много за вас, така че бъдете малко по-внимателни с парите този път. Помислете добре дали наистина имате нужда от нещата, които искате, но знаете, че без тях бихте се справили доста добре.

Скорпион – Може би е време да се заемете с нови предизвикателства, тъй като амбицията ви не ви дава спокойствие. Ежедневният хороскоп предсказва, че днес може да бъдете изненадани от човек от миналото и да предизвика нова искра във вас.

Стрелец – Вашият позитивен възглед за живота, който ви придружава през последните седмици, ще привлече човек, когото познавате от известно време, но досега не сте установили повече от приятелски контакт. Ежедневният хороскоп ви насърчава в този момент, че е време да направите крачка напред, тъй като има шанс да се развие нещо повече.

Козирог – Ще завършите деловите задължения, които имате на работното си място, почти няма да ги усетите. Това, което сега ви е на ум и най-висок приоритет, е връзката със семейството и любимия човек. Там ще дадете максимума от себе си и ще се посветите на хората, които обичате, без никакво колебание.

Водолей – Днес е моментът да завършите всичко, което сте пропуснали в предишните дни. Ще бъдете изненадани колко лесно някои неща ще бъдат решени от само от себе си! Прекрасен ден за емоционални контакти, за среща с любим човек, но и за нови запознанства. Активирайте се!

Риби – Време е да се съсредоточите повече върху семейните отговорности и личните проблеми. Ако имате бизнес или делови ангажименти, опитайте се да ги изпълнявате преди обяд, а остатъка от деня оставете за тези, които обичате.

Съветите на Фортуна
• Правете само това, което сте планирали.

• Откажете се от внезапни, непланирани стъпки.

• Откажете се от всичко, което носи дори и най-малък риск.

• Запазете спокойното и миролюбиво благоразположение на духа си.

• Комуникирайте с хората, но говорете по-бавно и тихо, отколкото обикновено.

• Отдайте предпочитание на компанията на един човек, вместо големите компании.

• Прекарайте известно време в уединение и медитация – днес можете да разберете много неща за себе си и за живота.

• Отделете време преди всичко да чуете и разберете друг човек, а не да го убеждавате в нещо или да спорите с него.

• Старайте се повече да наблюдавате, отколкото да действате и говорите.

• Отделете време за съзерцание на природата, пък макар и от картини, репродукции или снимки на красиви пейзажи.

Продължете с четенето

Казанлък

62 нови случая на коронавирус в страната, 3 в областта

Published

on

За изминалото денонощие са доказани 62 нови случая на коронавирус, по данни от Националната информационна система. Изследвани са 9 649 проби, от които 2903 RT PCR и 6746 бързи тестове за антигени.

В процентно отношение броят на положителните случаи спрямо броя на направените тестове е 0,64%. Той бележи лек спад спрямо предишното денонощие (0,84%).ADVERTISING

От 2903 RT PCR тестове положителни са 24 или 0,82%. От 6746 бързи тестове за антигени положителни са 38 или 0,56%.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва:

Благоевград – 4; Варна – 6; Велико Търново – 2; Враца – 1; Габрово – 3; Добрич – 1; Кърджали – 4; Пазарджик – 1; Плевен – 2; Пловдив – 1; Сливен – 1; Смолян – 2; София град – 22; Стара Загора – 3; Търговище – 2; Хасково – 2; Шумен – 4.

Областите, в които няма регистрирани нови случаи, са: 

Бургас, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Разград, Русе, Силистра, София и Ямбол.

Към момента у нас са потвърдени общо 421 401 случая на новия коронавирус,

като от тях 9 431 са активни. 393 948 са излекуваните лица, от които 78

са регистрирани през последните 24 часа.

Пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 1 588. Пациентите, настанени в интензивни отделения и клиники, са 201. 

Според Националната информационна система у нас коронавирусна инфекция е констатирана при 13 437 медицински служители. 

18 022 са починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус. През последните 24 часа са регистрирани 9 нови случая.

Общо поставените дози ваксини са 1 709 510. За последното денонощие са поставени 14 241 дози. 

Продължете с четенето

Казанлък

Жега в петък

Published

on

За петък НИМХ издаде предупреждение от първа степен жълт код за 16 области в Западна и Централна България. Ще е горещо с максимални температури: 35°-39°.

Днес отново ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност и до полунощ само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, до вечерта ще се обърне от югоизток. Максималните температури ще са от 31°-32° в североизточните до 38°-39° на места в западните райони.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд на места ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 21°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 29° – 31°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Продължете с четенето

Казанлък

Спипаха мъж да шофира с наложено наказание

Published

on

Бързо производство по чл.343в, ал.2 от НК е образувано срещу 30-годишен жител на гр. Крън.

Около 11.45ч., в с. Енина, той бил засечен да управлява лек автомобил “Форд”  в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление на МПС.

Продължете с четенето

Казанлък

График на мобилните ваксинационни пунктове на открито в областта

Published

on

РЗИ – Стара Загора организира мобилни ваксинационни пунктове на открито. Всеки, който има желание, ще може да се имунизира срещу COVID-19. Пунктовете разполагат с достатъчен брой ваксини на Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca и Janssen.

На 25 юни мобилният екип ще поставя ваксини в селата: Хрищени, Колена, Преславен, Хан Аспарухово и Руманя.

На 7 юли ваксинационен пункт на открито ще има в гр. Павел баня. Той ще започне работа в 9:30 часа.

График на работа на ваксинационните пунктове в община Казанлък:

8 юли

1. с. Средногорово – от 9:30 часа

2. с. Бузовград – от 10:30 часа

3. с. Овощник – от 11:30 часа

4. с. Кънчево – 12:30 часа

5. с. Ръжена – от 13:00 часа

9 юли

1. с. Копринка – от 9:30 часа

2. с. Дунавци – от 10:30 часа

3. с. Голямо Дряново – от 11:30 часа

Продължете с четенето

Казанлък

Лек ръст на документите за разрешаване на изработването на ПУП и техните изменения, въпреки пандемичната 2020

Published

on

Въпреки пандемията през 2020 година, изготвените документи за разрешаване на изработването на Подробни устройствени планове и / или техните изменения от Администрацията на Община Казанлък бележат дори лек ръст. Това става ясно от гасувания днес единодушно на редовна сесия от общинските съветници ежегоден доклад за изпълнението на Общия устройствен план на община Казанлък за 2020 г., чиито вносител е Кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Подробна справка за сравнение на издадените различни документи през 2019 г. спрямо 2020 г. показва:

121 Заповеди за разрешаване изработването на ПУП са издадени през 2019г. спрямо 100 през миналата;

120 Заповеди за одобряване на ПУП за изготвени през 2019 г. спрямо 130 през 2020;

273 са издадените Разрешения за строеж през 2019 г. спрямо 248 през 2020;

229 са заверените Протоколи за строителна линия през 2019 г. спрямо 179 през миналата година;

117 са издадените Удостоверения за въвеждане в експлоататция (УВЕ) през 2019 г. спрямо 123 през пандемичната 2020.

Съпоставката показва запазване на интереса към проектиране, строителство и изработка на градоустройствени планове в урбанизираните и извънурбанизираните територии на общината и през изминалата трудна година.

Община Казанлък бе една от първите с окончателен Общ устройствен план, който Общински съвет – Казанлък гласува през октомври, 2017 г. Така Община Казанлък стана една от малкото в цялата страна, преминала през всички етапи до изготвянето на окончателен ОУП – управленският инструмент на местната власт за устройствена политика и развитие с перспектива 15 – 20 години, според българското законодателство. Документът дава възможности за дългогодишно устойчиво развитие на територията на цялата община, със землищата на седемнайсетте села и трите града, за инвестиции и строителство, за кандидатстване и финансиране по оперативните европейски програми.

Първият „Общ проект за регулацията на улиците, площадите и местата за обществена потреба в град Казанлък“ датира от далечната 1908г. Ценният документ се съхранява в сградата на Общината и до днес върху инженерно платно. Основните зони на Казанлък, върху които Градът на розите се развива през годините са заложени още в този Общ проект и са запазени във времето, като например парк „Тюлбето“, парк „Розариум“, централният градски площад, улица „Искра“, мястото на Народно читалище „Искра – 1860“…

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com