Свържете се с нас

Казанлък

Хороскопът днес – 25 април носи хубави промени в работата на 5 зодии

Published

on

Овен

Вторникът ви е пълен, успешен и ползотворен, въпреки че е натоварен и изпълнен с трудности. Приятна неочаквана среща със стари приятели и близки ще ви зарадва, ще ви обърка плановете, но ще се почувствате изключително щастливи. Не се противете на нови познанства и ангажименти, нужно е само да премислите условията, при които ще ги приемете. Имате възможност да започнете нещо ново, не го отлагайте. Помислете върху покана за чужбина.

Телец

Днес ви се отваря шанс, който отдавна сте чакали. Говорете с шефовете и работодателите си, говорете с преподавателите си, ако сте във висше учебно заведение, поставете исканията си, споделете желанията и намеренията си. Изпълва ви ентусиазъм, движи ви амбицията, но до края на деня ще се почувствате изтощени. Не допускайте напразно пилеене на пари и не влагайте големи суми в нищо. Силата ви днес е на работното място, зад бюрото.

Близнаци

Задачите на работното място добиват темпо и ви въвличат в спорове и обсъждания, по които не се чувствате достатъчно подготвени. Друга двойка Близнаци ви подготвя капан, с който цели да ви измести от завоювани територии. Делови предложения ще внесат допълнително объркване в работната ви програма. Ще ви принудят да преосмислите непосредствените си делови планове. Без подкрепата на най-близките ви хора нищо няма да се получи.

Рак

Което до днес не сте довършили, ще трябва да го довършите, ако не искате да работите по чужди проекти и занапред. Посоката не избирате вие независимо дали сте на работа в свой бизнес, или работите за други. Проблемите, които се изпречват на пътя ви, не са от най-леките и бързо преодолимите, изискват задълбочаване и работа с ума преди всичко. Оставете емоциите някъде зад вас. Привлича ви ново запознанство, но трудно ще се отървете от стара връзка.

Лъв

Първо свършете обещаното на колега, на близък и на приятел и после мислете за всичко друго, дори да се наложи да закъснеете за работа. Налага се да поработите здраво, но ще сте доволни от свършеното. Денят е подходящ за довършване на започнатото не само в личния ви живот или връзки. Помогнете на колегите си да свършат заплануваното за деня. Подгответе си срещите за следващите дни. Можете да правите днес дребни технически и битови поправки.

Дева

Ден, изпълнен с напрежение. Ако не внимавате и не сте наблюдателни, може и да се издъните. На плещите ви ще легне изпълнението на обещания, които не са ваши. Поетите ангажименти от вас лично на всяка цена трябва да се изпълнят. Не пилейте лековато авторитета, който сте си създали. Ако имате подчинени, вашата взискателност не бива да избива в дребнавост. Не правете необмислени неща. Рискованото поведение при вас през този вторник не е желателно.

Везни

В деловата си дейност ще имате печалба, ако се занимавате с търговия и посредническа дейност. Хората в рекламата или издателската дейност няма да са доволни от приходите си. Ще се връщате без успех отвсякъде, където отидете днес. Нищо няма да се поддава нито на влиянието ви, нито на усилията ви. Имайте търпение и ще дочакате по-добър период. Неприятности вкъщи. Няма да ви стигнат парите за нещо голямо, което се надявахте да купите точно сега.

Скорпион

Ако сте си уредили среща за днес, нещата ще се развият във ваша полза, също както сте ги планирали. Правото е на ваша страна, печелите спорове, дела, пълномощия. Търсете и защитавайте правата и парите си, не се съгласявайте на половинчати договори и обещания. В днешния вторник до обяд ще получите каквото искате, ще отхвърлите тежест от гърба си, ще откриете стари грешки и ще ви стане ясно как повече няма да ги допускате. Погрижете се това да стане.

Стрелец

Вашият професионализъм получава признание от човек, който ще пристигне отдалече или ще ви изпрати известие. Днес се движете спокойно, не се поддавайте на манипулации. Около вас ще се разнасят сплетни, но не им обръщайте внимание. Ако работите в свой бизнес, защитете колектива си от нападки, не позволявайте хората ви да се делят на враждуващи групички и да се нарушава хармонията в отношенията ви. Не провеждайте важни срещи.

Козирог

Много от вас ще се поддадат на сладостите на нова връзка, която неочаквано ще промени намеренията им. Козирозите са работохолици, но когато се претоварят, има вероятност от забравяне или от грешки. След подобни пропуски доста грубо ги смъкват на земята. Успехите ви са събрали около вас завистливи хора и ще трябва да отбивате атаки. Опирате се на хората, с които работите, и това е напълно правилно. Ще имате доказателства за вниманието на околните.

Водолей

Ще получите услугите, които искате, и парите, от които се нуждаете. Започва разработването на проект, който е много важен за вас. Важно е, че всички ще си спомнят, че той е ваше дело, и ще ви поканят за съвместна работа. Срещите ви ще са успешни. Разговорите на делови теми трябва да водите много спокойно, не се палете. Направете всичко възможно да се заговори за дейността ви. Обществените ангажименти не са вашата стихия, но ще са успешни.

Риби

Всичко заплетено се разплита. Усложнени или обтегнати отношения ще се оправят особено в семейството и с близките ви. Всичко, което ви заобикаля, като че ли ще ви помага. Но това е малко измамно за хората, заети в медицината и в науката – не бива да рискуват. В останалите сфери на дейност Рибите ще са със силен късмет. Днес е подходящ ден да направите промяната, за която се готвите. Нещата ви ще потръгнат дори по-лесно, отколкото сте си представяли.
Blitz.bg

Продължете с четенето

Казанлък

Ден, в който да се наслаждавате на живота, да съзерцавате природата и да сключите примирие с неприятелите си

Published

on

Овен –Звездите гарантират признание и успех във всички дела само на тези представители на знака, чиито решения или постъпки са основани на дълбоки чувства и убеденост в собствената правота. Не е изключено да има причини да помрачат вашето настроение.

Телец –Нови хора, които се появят на пътя ви, могат да станат източник на много неприятности. Следете за знаци около вас – днес вашата вътрешна същност се отразява в околната среда и обкръжението ви.

Близнаци – Нарастващият жизнен потенциал може положително да повлияе върху вашият личен живот. Звездите са готови да ви помогнат да постигнете реализацията на вашите честолюбиви замисли и идеи.

Рак –Благоприятен ден, който ще премине под знака на милосърдието, любовта и прошката. Звездите ви съветват да прекарате повече време навън, тъй като именно там може да срещнете своята съдба под една или друга форма.

Лъв –Постарайте се да се избавите от превзето мнение и субективни оценки. Денят може да ви донесе неочаквани обрати на съдбата, затова запазете спокойствие. Вероятно отложени дела ще се нуждаят от спешно завършване.

Дева –Жизненият потенциал е на високо равнище, но излишъкът на вътрешна енергия може да се окаже разрушителен за вашето здраве. Звездите предупреждават за вероятност от спор на основа ревност или обида на наранено самочувствие.

Везни –Напрегнат ден, изискващ сериозно отношение към делата. Разпределете от рано приоритетите и задачите за деня, но се старайте да няма излишни амбиции. Не е изключено да ви се наложи да решавате домашни или лични проблеми.

Скорпион – Избягвайте да се занимавате с документи, обещания и излишните разговори. Сексуалните контакти изискват крайна предпазливост. Обърнете внимание на своето здраве или на здравето на свой близък.

Стрелец –Добър ден за завършване на делата, анализ на изминатия път. За постигане на поставените цели, ако се налага обединете усилия с други хора. Днес не бързайте да вземате отговорни решения, за да избегнете грешки. Необходим ви е съвет от близки хора.

Козирог – Във всички дела се обръщайте към здравия смисъл и интуицията. Вашата работоспособност положително ще се отрази на резултатите от работата ви. Звездите предвещават успех в професионалната област.

Водолей –Занимавайте се само с обичайните си дела, не изискващи активни действия и неоправдан риск. В отношенията с близките хора е възможно да се постигне пълно разбирателство. Не се препоръчва да рискувате или да правите скъпо струващи покупки.

Риби –Партньорските отношения днес ще бъдат плодотворни и ще носят взаимно удовлетворение. Жизненият потенциал, сексуалността и личното обаяние са на високо равнище. Може да имате интересни срещи и запознанства, но нямат да бъдат дълготрайни.

Съветите на Фортуна
В медицинско отношение денят е свързан с далака, с обновление на кръвта. Кръвта осъществява транспортна връзка между всички органи и тъкани, доставя хранителни вещества и кислород. Енергийно духовната нечистота влияе върху формулата на кръвта и на състоянието на организма като цяло.

Съблюдавайте спокойствие и умереност във всичко, не нарушавайте вътрешния си комфорт. Ден на чистота, измиване. Наслаждавайте се на живота, съзерцавайте природата, сключете примирие с неприятелите си, старайте се да разбирате всички и да не осъждате никого, бъдете справедливи и ще постигнете равновесие, душевно спокойствие, връзка с Космоса.

Повечето хора изпитват прилив на енергия, която трябва да се използва в творческо направление. Време за почивка от напрегнатите и активни дейности, които са били предприети в последните няколко дни. Трябва да възстановите силите си в хармония и на спокойствие. Това се отнася за тези, които наистина са имали активна дейност. 

Източник: tribune.bg

Продължете с четенето

Казанлък

Тази вечер настъпва астрономическата есен

Published

on

Астрономическата есен настъпва днес у нас в 22 часа и 21 минути, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

На днешния ден на есенното равноденствие, слънцето в София изгрява в 7.00 часа и 14 минути, и залязва в 19.00 часа и 24 минути. Продължителността на деня е 12 часа и 10 минути.

Есента е един от четирите сезона в умерения пояс. Астрономически тя започва с есенното равноденствие, което е около 23 септември в Северното полукълбо и около 21 март в Южното полукълбо. Според метеорологията есенни са месеците – септември, октомври и ноември в Северното полукълбо, както и март, април и май – в Южното полукълбо.

Есента е преходен сезон, през който понякога има доста високи температури в неговото начало – т.нар. циганско лято, има и умерени до по-ниски температури към неговия край.

Със зимното слънцестоене – около 21 декември в Северното полукълбо и около 21 юни в Южното полукълбо, започва астрономическото начало на следващия сезон – зимата.

новини.бг

Продължете с четенето

Казанлък

Денят на независимостта е

Published

on

На 22 септември се навършват 113 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата “Св. Четиридесет мъченици” във Велико Търново, с манифест, княз Фердинанд обявява Независимостта на България и се провъзгласява за цар на Царство България.

Политическият акт е извършен от правителството на Александър Малинов. С него се отхвърля васалната зависимост на България от Османската империя, наложена ѝ от Берлинския договор от 1878 г.

Условията за обявяване на независимостта на младата българска държава в началото на ХХ в. били изключително благоприятни. През лятото на 1908 г. младотурска революция в Османската империя завършва с успех за реформистите. Австро-Унгария – една от Великите сили наложили Берлинският договор, се готвела да го наруши, като анексира двете от провинциите на империята – Босна и Херцеговина.

Затова и българският княз Фердинанд се обърнал директно към император Франц-Йосиф, за да съгласуват действията си.

Австро-Унгария обявява анексията на Босна и Херцеговина на 20 септември. Два дни по-късно в църквата “Св. 40 мъченици” княз Фердинанд прочита манифеста за обявяването на Независимостта и се отслужва молебен за благоденствието на българската държава.

Независимото Българско царство е признато от Великите сили през пролетта на 1909 г. От Освобождението на България до обявяването на нейната независимост тя е трибутарно княжество спрямо Османската империя.

С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя. Княжество България става независима държава начело с коронования цар Фердинанд. Високата порта (Турция), а след това и Великите сили признават официално българската независимост.

Обявен за официален празник с решение на Народното събрание от 10 септември 1998 г. Дълго време значимостта на това събитие от новата история не се оценява, но на тази дата през 1908 г. България – една от най-старите държави в Европа, отново се появява на световната карта след петвековно османско владичество.

Денят на Независимостта се отбелязва тържествено в различни краища на страната, но център на националното честване е Велико Търново.

Снимка архив Казанлък

Продължете с четенето

Казанлък

Облачна и дъждовна сряда

Published

on

Облачна и дъждовна сряда ни очаква. Това съобщават от НИМХ.

Ще духа до умерен вятър от северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса.

В 22:21 часа днес с есенното равноденствие започва астрономическата есен.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

През следващия ден захлаждането ще продължи.

Продължете с четенето

Казанлък

2192 нови случая на коронавирусна инфекция в страната, 112 в областта

Published

on

През последните 24 часа в страната са регистрирани 2192 нови случая на коронавирусна инфекция, показват данните от единния информационен портал.

Направени са 22 276 диагностични теста – 6937 PCR и 15339 антигенни. Делът на положителните проби е 9, 8 процента.

Към 22 септември активните случаи са 40 832.

В болниците в страната се лекуват 4 935 души с диагноза COVID-19. За 405 от пациентите се полагат интензивни грижи.

През денонощието болестта отне живота на 58 души, излекуваните са 1030.

От началото на пандемията жертвите у нас са 20 224, като възстановени са вписани 425 682 души.

На 21 септември у нас са поставени 10 071 ваксини, от началото на имунизационната кампания техният брой е 2 481 276. Със завършена ваксинация са 1 289 055 души.

Общият брой на потвърдените носители на коронавирусна инфекция е 486 738, сред тях има 14 278 медици.

Статистиката за денонощието по области: Благоевград – 130 нови случая, Бургас – 153, Варна – 149, Велико Търново – 83, Видин – 45, Враца – 37, Габрово – 49, Добрич – 72, Кърджали – 27, Кюстендил – 39, Ловеч – 21, Монтана – 48, Пазарджик – 78, Перник – 41, Плевен – 26, Пловдив – 167, Разград – 40, Русе – 50, Силистра – 36, Сливен – 62, Смолян – 37, София-град – 387, София-област – 114, Стара Загора – 112, Търговище – 45, Хасково – 63, Шумен – 31, Ямбол – 50.

Продължете с четенето

Казанлък

Близо 170 училища в Старозагорско ще получават доставки по схемите на ДФ “Земеделие”

Published

on

167 учебни заведения и 20 840 деца и ученици в област Стара Загора ще получават плодове и зеленчуци по схемата “Училищен плод”, изпълнявана от ДФ “Земеделие”. 164 учебни заведения са подали заявления за доставки през настоящата учебна година и по схемата “Училищно мляко”, съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът на Областна дирекция на ДФ “Земеделие” Мехмед Зейнел.  

Той уточни, че през учебната 2021/2022 година, децата в училищата и детските градини ще получават 50 доставки по схемата „Училищен плод“ и 50 по схемата „Училищно мляко“. За втора поредна година, на децата и учениците ще се доставят освен конвенционално произведени пресни плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, така и биологично произведени. Заедно с продуктите по двете училищни програми, задължително ще се доставя пчелен мед най-малко 3 пъти и не повече от 6 пъти за учебна година като задължителна съпътстваща мярка.

От доставките по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, които се финансират от ЕС и се прилагат от почти всички страни-членки на Общността, се възползват децата от подготвителните групи и учениците от І до IV клас включително, които посещават държавните, общинските и частните училища и детски градини. БНР

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com