Свържете се с нас

Казанлък

Хороскопът днес – 25 април носи хубави промени в работата на 5 зодии

Published

on

Овен

Вторникът ви е пълен, успешен и ползотворен, въпреки че е натоварен и изпълнен с трудности. Приятна неочаквана среща със стари приятели и близки ще ви зарадва, ще ви обърка плановете, но ще се почувствате изключително щастливи. Не се противете на нови познанства и ангажименти, нужно е само да премислите условията, при които ще ги приемете. Имате възможност да започнете нещо ново, не го отлагайте. Помислете върху покана за чужбина.

Телец

Днес ви се отваря шанс, който отдавна сте чакали. Говорете с шефовете и работодателите си, говорете с преподавателите си, ако сте във висше учебно заведение, поставете исканията си, споделете желанията и намеренията си. Изпълва ви ентусиазъм, движи ви амбицията, но до края на деня ще се почувствате изтощени. Не допускайте напразно пилеене на пари и не влагайте големи суми в нищо. Силата ви днес е на работното място, зад бюрото.

Близнаци

Задачите на работното място добиват темпо и ви въвличат в спорове и обсъждания, по които не се чувствате достатъчно подготвени. Друга двойка Близнаци ви подготвя капан, с който цели да ви измести от завоювани територии. Делови предложения ще внесат допълнително объркване в работната ви програма. Ще ви принудят да преосмислите непосредствените си делови планове. Без подкрепата на най-близките ви хора нищо няма да се получи.

Рак

Което до днес не сте довършили, ще трябва да го довършите, ако не искате да работите по чужди проекти и занапред. Посоката не избирате вие независимо дали сте на работа в свой бизнес, или работите за други. Проблемите, които се изпречват на пътя ви, не са от най-леките и бързо преодолимите, изискват задълбочаване и работа с ума преди всичко. Оставете емоциите някъде зад вас. Привлича ви ново запознанство, но трудно ще се отървете от стара връзка.

Лъв

Първо свършете обещаното на колега, на близък и на приятел и после мислете за всичко друго, дори да се наложи да закъснеете за работа. Налага се да поработите здраво, но ще сте доволни от свършеното. Денят е подходящ за довършване на започнатото не само в личния ви живот или връзки. Помогнете на колегите си да свършат заплануваното за деня. Подгответе си срещите за следващите дни. Можете да правите днес дребни технически и битови поправки.

Дева

Ден, изпълнен с напрежение. Ако не внимавате и не сте наблюдателни, може и да се издъните. На плещите ви ще легне изпълнението на обещания, които не са ваши. Поетите ангажименти от вас лично на всяка цена трябва да се изпълнят. Не пилейте лековато авторитета, който сте си създали. Ако имате подчинени, вашата взискателност не бива да избива в дребнавост. Не правете необмислени неща. Рискованото поведение при вас през този вторник не е желателно.

Везни

В деловата си дейност ще имате печалба, ако се занимавате с търговия и посредническа дейност. Хората в рекламата или издателската дейност няма да са доволни от приходите си. Ще се връщате без успех отвсякъде, където отидете днес. Нищо няма да се поддава нито на влиянието ви, нито на усилията ви. Имайте търпение и ще дочакате по-добър период. Неприятности вкъщи. Няма да ви стигнат парите за нещо голямо, което се надявахте да купите точно сега.

Скорпион

Ако сте си уредили среща за днес, нещата ще се развият във ваша полза, също както сте ги планирали. Правото е на ваша страна, печелите спорове, дела, пълномощия. Търсете и защитавайте правата и парите си, не се съгласявайте на половинчати договори и обещания. В днешния вторник до обяд ще получите каквото искате, ще отхвърлите тежест от гърба си, ще откриете стари грешки и ще ви стане ясно как повече няма да ги допускате. Погрижете се това да стане.

Стрелец

Вашият професионализъм получава признание от човек, който ще пристигне отдалече или ще ви изпрати известие. Днес се движете спокойно, не се поддавайте на манипулации. Около вас ще се разнасят сплетни, но не им обръщайте внимание. Ако работите в свой бизнес, защитете колектива си от нападки, не позволявайте хората ви да се делят на враждуващи групички и да се нарушава хармонията в отношенията ви. Не провеждайте важни срещи.

Козирог

Много от вас ще се поддадат на сладостите на нова връзка, която неочаквано ще промени намеренията им. Козирозите са работохолици, но когато се претоварят, има вероятност от забравяне или от грешки. След подобни пропуски доста грубо ги смъкват на земята. Успехите ви са събрали около вас завистливи хора и ще трябва да отбивате атаки. Опирате се на хората, с които работите, и това е напълно правилно. Ще имате доказателства за вниманието на околните.

Водолей

Ще получите услугите, които искате, и парите, от които се нуждаете. Започва разработването на проект, който е много важен за вас. Важно е, че всички ще си спомнят, че той е ваше дело, и ще ви поканят за съвместна работа. Срещите ви ще са успешни. Разговорите на делови теми трябва да водите много спокойно, не се палете. Направете всичко възможно да се заговори за дейността ви. Обществените ангажименти не са вашата стихия, но ще са успешни.

Риби

Всичко заплетено се разплита. Усложнени или обтегнати отношения ще се оправят особено в семейството и с близките ви. Всичко, което ви заобикаля, като че ли ще ви помага. Но това е малко измамно за хората, заети в медицината и в науката – не бива да рискуват. В останалите сфери на дейност Рибите ще са със силен късмет. Днес е подходящ ден да направите промяната, за която се готвите. Нещата ви ще потръгнат дори по-лесно, отколкото сте си представяли.
Blitz.bg

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп за 25 юни: Тези 3 зодии да внимават какви планове кроят днес

Published

on

Овен – Днес няма да можете да се отървете от главоболието, което постоянно ще ви придружава през целия ден. Опитайте се да се отпуснете максимално и да забравите за всички сериозни притеснения, които ви натежават през последните дни. Вярвайте в доброто и всичко ще се окаже както трябва.

Телец – Всичко, за което се захванете ще има успех днес, но работата отнеме огромно количество енергия, което кара личния ви живот да страда. За щастие около вас има много хора, на които можете да се доверите и подкрепите.

Близнаци – Фокусирайте се върху ангажименти или дейности, които ви успокояват. С малко късмет ще можете да поддържате чувство на спокойствие днес, дори ако нещата не се развият по вашия начин. Ще разберете, че с положителен подход дори нежеланите ситуации не са толкова трагични.

Знаете ли коя е най-късметлийската зодия

Рак – Днес бъдете особено фокусирани върху малките неща, тъй като те ще бъдат най-важните. Денят ще бъде идеален за укрепване на връзките с партньор. Посветете се на половинката си вечерта. Трябва да бъдете креативни, да изразите себе си.

Лъв –Днес плановете ви са лесно постижими, обстоятелствата ще се развиват във ваша полза. Възможно е да се появи нова възможност за бизнес/работа, която ще подобри вашата финансова сигурност. Обмислете всички налични опции. Не бързайте с решенията.

Дева – Трябва да се научите да изразявате по-добре емоциите си. Те се натрупаха във вас през последните няколко седмици и започнаха да ви задушават. Подарете си ден без електронни устройства и социални мрежи, прочетете книга за духовното израстване или медитирайте и промените ще бъдат очевидни скоро.

Везни – Финансовата стабилност означава много за вас, така че бъдете малко по-внимателни с парите този път. Помислете добре дали наистина имате нужда от нещата, които искате, но знаете, че без тях бихте се справили доста добре.

Скорпион – Може би е време да се заемете с нови предизвикателства, тъй като амбицията ви не ви дава спокойствие. Ежедневният хороскоп предсказва, че днес може да бъдете изненадани от човек от миналото и да предизвика нова искра във вас.

Стрелец – Вашият позитивен възглед за живота, който ви придружава през последните седмици, ще привлече човек, когото познавате от известно време, но досега не сте установили повече от приятелски контакт. Ежедневният хороскоп ви насърчава в този момент, че е време да направите крачка напред, тъй като има шанс да се развие нещо повече.

Козирог – Ще завършите деловите задължения, които имате на работното си място, почти няма да ги усетите. Това, което сега ви е на ум и най-висок приоритет, е връзката със семейството и любимия човек. Там ще дадете максимума от себе си и ще се посветите на хората, които обичате, без никакво колебание.

Водолей – Днес е моментът да завършите всичко, което сте пропуснали в предишните дни. Ще бъдете изненадани колко лесно някои неща ще бъдат решени от само от себе си! Прекрасен ден за емоционални контакти, за среща с любим човек, но и за нови запознанства. Активирайте се!

Риби – Време е да се съсредоточите повече върху семейните отговорности и личните проблеми. Ако имате бизнес или делови ангажименти, опитайте се да ги изпълнявате преди обяд, а остатъка от деня оставете за тези, които обичате.

Съветите на Фортуна
• Правете само това, което сте планирали.

• Откажете се от внезапни, непланирани стъпки.

• Откажете се от всичко, което носи дори и най-малък риск.

• Запазете спокойното и миролюбиво благоразположение на духа си.

• Комуникирайте с хората, но говорете по-бавно и тихо, отколкото обикновено.

• Отдайте предпочитание на компанията на един човек, вместо големите компании.

• Прекарайте известно време в уединение и медитация – днес можете да разберете много неща за себе си и за живота.

• Отделете време преди всичко да чуете и разберете друг човек, а не да го убеждавате в нещо или да спорите с него.

• Старайте се повече да наблюдавате, отколкото да действате и говорите.

• Отделете време за съзерцание на природата, пък макар и от картини, репродукции или снимки на красиви пейзажи.

Продължете с четенето

Казанлък

62 нови случая на коронавирус в страната, 3 в областта

Published

on

За изминалото денонощие са доказани 62 нови случая на коронавирус, по данни от Националната информационна система. Изследвани са 9 649 проби, от които 2903 RT PCR и 6746 бързи тестове за антигени.

В процентно отношение броят на положителните случаи спрямо броя на направените тестове е 0,64%. Той бележи лек спад спрямо предишното денонощие (0,84%).ADVERTISING

От 2903 RT PCR тестове положителни са 24 или 0,82%. От 6746 бързи тестове за антигени положителни са 38 или 0,56%.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва:

Благоевград – 4; Варна – 6; Велико Търново – 2; Враца – 1; Габрово – 3; Добрич – 1; Кърджали – 4; Пазарджик – 1; Плевен – 2; Пловдив – 1; Сливен – 1; Смолян – 2; София град – 22; Стара Загора – 3; Търговище – 2; Хасково – 2; Шумен – 4.

Областите, в които няма регистрирани нови случаи, са: 

Бургас, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Разград, Русе, Силистра, София и Ямбол.

Към момента у нас са потвърдени общо 421 401 случая на новия коронавирус,

като от тях 9 431 са активни. 393 948 са излекуваните лица, от които 78

са регистрирани през последните 24 часа.

Пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 1 588. Пациентите, настанени в интензивни отделения и клиники, са 201. 

Според Националната информационна система у нас коронавирусна инфекция е констатирана при 13 437 медицински служители. 

18 022 са починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус. През последните 24 часа са регистрирани 9 нови случая.

Общо поставените дози ваксини са 1 709 510. За последното денонощие са поставени 14 241 дози. 

Продължете с четенето

Казанлък

Жега в петък

Published

on

За петък НИМХ издаде предупреждение от първа степен жълт код за 16 области в Западна и Централна България. Ще е горещо с максимални температури: 35°-39°.

Днес отново ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност и до полунощ само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, до вечерта ще се обърне от югоизток. Максималните температури ще са от 31°-32° в североизточните до 38°-39° на места в западните райони.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд на места ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 21°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 29° – 31°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Продължете с четенето

Казанлък

Спипаха мъж да шофира с наложено наказание

Published

on

Бързо производство по чл.343в, ал.2 от НК е образувано срещу 30-годишен жител на гр. Крън.

Около 11.45ч., в с. Енина, той бил засечен да управлява лек автомобил “Форд”  в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление на МПС.

Продължете с четенето

Казанлък

График на мобилните ваксинационни пунктове на открито в областта

Published

on

РЗИ – Стара Загора организира мобилни ваксинационни пунктове на открито. Всеки, който има желание, ще може да се имунизира срещу COVID-19. Пунктовете разполагат с достатъчен брой ваксини на Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca и Janssen.

На 25 юни мобилният екип ще поставя ваксини в селата: Хрищени, Колена, Преславен, Хан Аспарухово и Руманя.

На 7 юли ваксинационен пункт на открито ще има в гр. Павел баня. Той ще започне работа в 9:30 часа.

График на работа на ваксинационните пунктове в община Казанлък:

8 юли

1. с. Средногорово – от 9:30 часа

2. с. Бузовград – от 10:30 часа

3. с. Овощник – от 11:30 часа

4. с. Кънчево – 12:30 часа

5. с. Ръжена – от 13:00 часа

9 юли

1. с. Копринка – от 9:30 часа

2. с. Дунавци – от 10:30 часа

3. с. Голямо Дряново – от 11:30 часа

Продължете с четенето

Казанлък

Лек ръст на документите за разрешаване на изработването на ПУП и техните изменения, въпреки пандемичната 2020

Published

on

Въпреки пандемията през 2020 година, изготвените документи за разрешаване на изработването на Подробни устройствени планове и / или техните изменения от Администрацията на Община Казанлък бележат дори лек ръст. Това става ясно от гасувания днес единодушно на редовна сесия от общинските съветници ежегоден доклад за изпълнението на Общия устройствен план на община Казанлък за 2020 г., чиито вносител е Кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Подробна справка за сравнение на издадените различни документи през 2019 г. спрямо 2020 г. показва:

121 Заповеди за разрешаване изработването на ПУП са издадени през 2019г. спрямо 100 през миналата;

120 Заповеди за одобряване на ПУП за изготвени през 2019 г. спрямо 130 през 2020;

273 са издадените Разрешения за строеж през 2019 г. спрямо 248 през 2020;

229 са заверените Протоколи за строителна линия през 2019 г. спрямо 179 през миналата година;

117 са издадените Удостоверения за въвеждане в експлоататция (УВЕ) през 2019 г. спрямо 123 през пандемичната 2020.

Съпоставката показва запазване на интереса към проектиране, строителство и изработка на градоустройствени планове в урбанизираните и извънурбанизираните територии на общината и през изминалата трудна година.

Община Казанлък бе една от първите с окончателен Общ устройствен план, който Общински съвет – Казанлък гласува през октомври, 2017 г. Така Община Казанлък стана една от малкото в цялата страна, преминала през всички етапи до изготвянето на окончателен ОУП – управленският инструмент на местната власт за устройствена политика и развитие с перспектива 15 – 20 години, според българското законодателство. Документът дава възможности за дългогодишно устойчиво развитие на територията на цялата община, със землищата на седемнайсетте села и трите града, за инвестиции и строителство, за кандидатстване и финансиране по оперативните европейски програми.

Първият „Общ проект за регулацията на улиците, площадите и местата за обществена потреба в град Казанлък“ датира от далечната 1908г. Ценният документ се съхранява в сградата на Общината и до днес върху инженерно платно. Основните зони на Казанлък, върху които Градът на розите се развива през годините са заложени още в този Общ проект и са запазени във времето, като например парк „Тюлбето“, парк „Розариум“, централният градски площад, улица „Искра“, мястото на Народно читалище „Искра – 1860“…

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com