ФМ Цветан Стоянов с впечатляващо представяне сред най-добрите шахматисти на България и Европа

   

13-годишният казанлъшки талант направи , участвали в 40-о издание на силния международен мемориал „Георги Трингов“ за наградите на община Пловдив. При конкуренция от 87 състезатели в турнир А, за състезатели с коефициент ЕЛО над 2000, участва и ФМ Цветан Стоянов. Възпитаникът на казанлъшката Природо-математическа гимназия завърши на девето място и остави след себе си родни състезатели със световни, европейски титли и медали от шампионатите на света, като Нургюл Салимова, Габриела Антова, Виктория Радева, младият Момчил Петков и популярни ветерани в шахматните турнири при мъжете и жените, сред които Маргарита Войска, Веселин Пантев и др.

Близо 250 шахматисти от 10 нации участваха в Мемориала. Казанлъшкият талант е най-добрият сред младите състезатели, с точките на седмия, за което получи и парична награда от организаторите. Фидемайсторът от Казанлък, отскоро в състава на ШК „ЧесБомб“ Пловдив, успя да запише шест точки в 9-те кръга на турнира, след четири победи, четири ремита и една загуба от втория в класирането.

„Браво, Цеци! Продължи успешно серията от силни участия след Гронинген и Прага.
От общо 27 изиграни партии – 3 загуби от GM (+една техническа ), останалото равенства и победи. Нищо не е било напразно!“, коментираха във Фейсбук след успеха на младия шахматист родителите на Цветан, които са негова опора във всяко едно от смелите му начинания.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com