ФМ Цветан Стоянов от Казанлък е в Топ 5 на младежите, участвали в ІV-ти Международен шахматен фестивал „Албена Ресорт 2015”

   
ФМ Цветан Стоянов от Казанлък е в Топ 5 на младежите, участвали в ІV-ти Международен шахматен фестивал „Албена Ресорт 2015”от 17 до 25 юни в курорта „Албена“.
В  Турнир“Младежи“ Цветан е само на половин точка от втория. С петото си място, младият шахматист прави „скок“ от 20 места в рейтинга на турнира. Стоянов записа 6,5 точки от 71 състезатели, представящи 13 държави. Общо 12 от съперниците му са със звания.  Изиграни са 305 партии, показва статистиката на „Българско шахматно лято 2015″.
Без загуба /с 4 победи и 5 ремита/ е шахматният ни талант, спечелил си  нови над 150 точки в международния рейтинг. Цветан е трети от 41 българчета на шахматните дъски, срещу младежи и девойки от три континента.
Реми с казанлъшкото момче във финалния кръг изпрати ФМ Назар Устианович /Украйна/ на лидерското първо място край Варна.

Във Фестивалния и спортен комплекс „Генерал Суворов“ град Суворово   се проведе Открит турнир по ускорен шахмат, в който участва и казанлъшкият гросмайстор Петър Дренчев. Победител в него е Минко Шишков с 6 точки и най-добър втори турнирен показател. Също с по 6 точки на второ и трето място се класираха съответно Дренчев и ММ Валентин Памбукчиян. В турнира участваха 51 шахматисти. Състезателите играха в седем кръга по Швейцарска система. Контролата за игра беше по 15 минути на състезател за цялата партия. Организатори са ШК „Гебедже“ град Белослав и Община Суворово, област Варна.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com