Учителят Тео Теодосиев – нежелан от родители, пишел тройки

   

Учителят на златни медалисти по физика и носителят на приза Мъж на годината за 2014 – Теодосий Теодосиев, е нежелан от родители в гимназията в Казанлък. Причината – пишел тройки и не преподавал по учебник.

В училището на преподавателя по физика тече и подписка срещу него, предаде Нова телевизия. Родители се оплакват, че децата им изкарвали двойки, които не са били вписвани в бележници или дневници. Така се получавало, че чак в края на годината се разбирало, че децата им изкарват слаби оценки.

Обяснението на учителя Теодосиев – слабите резултатите не се вписват в бележници, защото на всеки ученик се давало шанс да излезе на дъската и да повиши оценката си.

Родителите обаче остават недоволни, че Теодосиев преподава физика на много високо ниво, неразбираемо за децата.

“В българското образование има хиперинфлация – сегашната шестица се равнява на четворка от преди 20 години”, сподели Теодосий Теодосиев.

Теодосиев е главен учител по физика и астрономия в ПМГ ”Никола Обрешков” – Казанлък и повече от 30 години е ръководител на безплатната „Школа ТЕО” по приложна математика и физика. Той е създател на собствена ”Методика за формиране на силов интелект”.

Негови възпитаници печелят 8 от 12-те златни медала, завоювани от български участници на Международната олимпиада по физика.

В школата му се готвят не само българчета, но и ученици от Великобритания, Швейцария и други европейски държави.

За заслугите си в развиването на млади таланти Теодосиев е награждаван с редица ордени, сред които „Св. Св. Кирил и Методий”, „Неофит Рилски”, награда на Физически факултет на СУ „Св. Климент Охридски” за най-много приети студенти физици, почетен диплом от Българския парламент, почетен гражданин на гр. Казанлък./offnews.bg

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com