Ученик от Мъглиж впечатли НАСА

   

Ростислав Орешков от Мъглиж, ученик в Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” спечели стипендия, с която получи право да се включи в космическия лагер, създаден по модел на NASA – SPACE CAMP в град Измир Турция. Това съобщават от пресцентъра на общината. Талантливият ученик е автор на есе на тема “Земята, Марс и скритата вселена”, с което е спечелил единственото място на българин в космическата програма. Благодарение на финансовата подкрепа на Община Мъглиж, на кмета Господин Господинов и фондация “Лекови”, Ростислав е прекарал в лагера седем дни, в които е споделил своите идеи за космоса с деца от Германия, Турция и Англия.

В космическия лагер Ростислав е участвал в занятия по конструиране на ракети, управление на космически совалки, тренирал на тренажори за подготовка на астронавти, изпробвал движения в безтегловна среда. Научил как се отглеждат растения в неземни условия – без почва и създал много нови приятелства.

След преминаване на програмите участниците са получили сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com