Утре общинските съветници ще гласуват Николай Ибушев и Цвятко Цветков да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на град Казанлък”.

   

На редовното си 64-то заседание тази сряда общинските съветници ще гласуват Николай Ибушев и Цвятко Цветков да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на град Казанлък”. Инициативен комитет предлага Николай Ибушев, изпълнителен директор на оръжейния завод Арсенал, за почетен гражданин на Казанлък Мотивите, с които Инициативният комитет, председателстван от инж. Владимир Чучумишев, предлага Николай Ибушев за високото отличие са: доказан принос в инвестирането и реализацията на инфраструктурни проекти от стратегическа значимост за община Казанлък и за неговата дългогодишна обществено-полезна дейност в сферата на науката, образованието, здравеопазването, спорта, културата и дарителската му дейност. Цвятко Христов Цветков е дългогодишен член на настоятелството на НЧ „Искра 1860” и в продължение на 15 години е негов председател в периода от 1977 до 1991г.
Почетен гражданин на Казанлък е най-високото отличие, което Общината присъжда на свои граждани съгласно Наредбата за символиката. По традиция то се обявява официално и се връчва на удостоения с тази висока чест на тържествена сесия, която се провежда в Деня на Казанлък. Тази година церемонията ще бъде на 6-ти юни.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com