Утре е Архангелова задушница

   

Панихида по повод Архангелова задушница ще бъде отслужена утре от 11.00 ч. във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На този ден отдаваме признателност и почитаме паметта на българските военнослужещи, загинали във войните, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време.

Заупокойната молитва ще отслужи Негово Преосвещенство Браницкият епископ Григорий, викарий на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. На ритуала в София ще присъстват министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов, командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили генерал-майор Андрей Боцев и генерал-майор Цанко Стойков, представители на ръководството на Министерството на отбраната, висши офицери, членове на военнопатриотичните съюзи.

Панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница ще бъде отслужена и в Пловдив, Карлово, Плевен, Асеновград, Варна и Бургас. Ще присъстват представителни части от видовете въоръжени сили.

novini.bg

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com