Три училища ще се включат в проекта на обществения посредник за създаването на нови указателни табели в Казанлък

   

Три училища ще се включат в проекта на обществения посредник за създаването на нови указателни табели в Казанлък. Това каза за Радио „Фокус” Гинка Щерева, обществен посредник. Идеен проект ще изготвят учениците на Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов”. В Казанлък има над 250 пътни артерии, в това число улици, булеварди, квартали, жилищни комплекси.

„ Разчитам на креативността и творческия потенциал на учениците, да помогнат на Община Казанлък, да изготви новите указателни табели на улиците в нашия град. Казанлък е вече утвърдена туристическа дестинация и е необходимо табелите да бъдат изписани и на латиница”, каза Щерева. Срокът за подаване на идейните проекти е 10 юни. Те ще бъдат оценявани от комисия създадена със заповед на кмета на община Казанлък. Единият от проектите ще бъде удостоен с награда на кмета Галина Стоянова.

Учениците на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” ще проучат и ще изготвят кратка историческа справка за десет от наименованията на личности, събития, географски и исторически означения, които ще бъдат изписани на табелите. А учениците на Средно училище „Екзарх Антим I” ще ги преведат на английски език. Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com