Трима казанлъчани станаха световни шампиони в Бургас

   
24-тото световно първенство по шотокан карате-до и 9-тата световна Кохай купа се проведе в Бургас на 8 и 9 октомври. В първенството, в което казанлъчани взеха най-скъпите отличия – златните медали, участваха над 1500 състезатели от 45 държави.
Девет медала спечелиха възпитаниците на клуб „Шори Доджо“ с треньор Илиян Дянков. 7-годишният Самуил Гигов взе шампионската титла на „кумите“ в групата на децата 8-9 -годишни. Печели сребърен медал на „ката“. С първо място в „кумите“ е съотборникът му Теодор Марков. С бронзови медали, в същата дисциплина, са и две от момичетата в клуба при 10-11 годишни деца – Петя Петрова и Ан-Мишел Христова, съобщи треньорът им Илиян Дянков. Самият той в потока при мъжете на „ката“ е носител на бронзов медал, заедно с Борислав Ненов, също състезател на „Шори Доджо“ на „кумите“.
Други два бронзови медала при децата спечелиха на „кумите“ Влади Азманов и Анастасия Атанасова.
 Шампион си имат и в казанлъшкия клуб „Севт I“ с треньор Драгомил Иванов. Медалите тук са три. Виктор Тисов грабна златото на „ката“ /12-13 г./, а неговият брат Ивайло е с бронзов медал. Виктор Тисов спечели и втори медал в „кумите“, ставайки трети.
С две четвърти места са Даниел Растев /+55 кг., 12-13 години/ на „кумите“ и Мурад Онбаши на „ката“ в същата възрастова група при кафявите колани.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com