Тракийски сървайвър се проведе по време на Празниците в Долината на тракийските царе край Казанлък

   

Близо 70 двойки се явиха на старта на второто издание на Тракийски сървайвър – „Оцеляването”, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. Началото на събитието бе поставено от заместник – кмета Даниела Коева, която приветства участниците и им пожела успех. 
В надпреварата участваха и представители на клубовете по ориентиране, по катерене и по спортна стрелба. Под номер 50 в „Оцеляването” участва и двойката представители на Община Казанлък заместник – кметът Лилия Цонкова и Здравко Балевски – началник – отдел „Правно – нормативно обслужване и човешки ресурси”. 

Тракийският сървайвър е състезание – игра за възрастни, която провеждат съвместно Община Казанлък и Сдружение „Айрън”.
Отборите по двойки в състезанието бяха завързани през цялото време с петметрово въже, което изисква от всеки да действа екипно за постигането на успеха. Преминаване през река, лазене в тунели под земята, преминаване на дълбоки окопи, сечене на дърва, носене на тежести са само част от множеството атрактивни препятствия, които трябваше да преминат участниците, тествайки силата и волята си.
„ Мероприятието е уникално в световен мащаб, изисквайки от съотборниците да работят в пълен синхрон, за да го завършат. Изключително сме благодарни на Община Казанлък, и на всички спонсори и партньори, които ни помагат. Надяваме се всички да са доволни и да са се забавлявали”, каза Красимира Маркович, част от екипа на Сдружение „Ай Рън“ и една от водещите организатори на събитието.

Тракийски сървайвър – „ Оцеляването” е част от програмата на Празници в Долината на тракийските царе”, в която са включени и още две събития със спортен характер – 
Обиколка на Долината на тракийските царе – състезание по планинско колоездене, съвместно с клуба „Дарт райдърс”, под патронажа на председателя на Общинския съвет Николай Златанов и „Тракийски царе” – състезание по бягане, съвместно с Туристическо дружество „Орлово гнездо”.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com