Частният съдебен изпълнител Неделчо Митев и директорът на ТВ7  Кирил Благоев са постигнали споразумение.

Резултат от преговорите е, че вещи от телевизията ще бъдат иззети, но те ще бъдат такива, които няма да затруднят излъчването на ТВ7.

Директорът на медията обяви, че днес е преведена част от сумата, която телевизията дължи. До края на другата седмицата ще бъдат платени 300 000 лева, а до края на месеца ще бъде заплатена цялата сума, съобщи още Благоев.

Той благодари на всички, които са се събрали пред сградата на ТВ7 и помоли гражданите да се успокоят, защото „процедурата върви нормално“.

Що се отнася до дължимата сума от ТВ7, частният съдебен изпълнител заяви, че не знае каква е тя и неговото задължение единствено е да изземе това, което са му наредили. Той поясни, че не знае кой как решава колко полицаи ще присъстват на място и единственото му задължение е да подаде заявка.

Някои от гражданите, които се струпаха от сутринта пред сградата на ТВ7, започнаха да се разотиват.

От МВР уточниха, че в министерството е получено писмо с искане за съдействие от частен съдебен изпълнител по повод предстоящо извършване на действия по изпълнително дело в офиса на телевизия в София на 7 май. Във връзка с искането в СДВР е изготвен план с основна задача недопускане на нарушения на обществения ред и самоуправни действия. Задълженията на полицията в такива случаи са законово регламентирани.