С успех на благотворителна кампания на учителския екип започна новата учебна година в Основно училище „Чудомир”

   

С 67 първокласници разпределени в три класа започва новата учебна година в Основно училище „Чудомир”, каза за Радио „Фокус” директорът Донка Севданска. Тя поясни, че за поредна година училището сформира и подготвителна група от 6 – годишни деца.

Общият брой на учениците в това казанлъшко учебно заведение е 408, в 20 паралелки. „Чудомир” е училището, откъдето преди няколко седмици учителският екип обяви началото на благотворителна кампания в полза на тяхна колежка, която пострада при инцидент н чужбина и бяха необходими средства за нейното транспортиране в България. В резултат на това за дни бе организиран транспорт. Призивът на учителите бе вместо цветя на първия учебен ден родители и деца да оставят своята лепта за тяхната колежка.

„Кампанията започна малко след като Даниела Драгиева се събуди и решихме да се организираме. Призивът беше публикуван на страницата на училище „Чудомир”. Първоначално в кампанията се включиха 5 училища и една детска градина”, поясни началният учител Пламена Христова, чиято е идеята за кампанията.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com