С тържествено шествие ще започне 24 май в Казанлък

   

В Деня на българската просвета, култура и славянска писменост – 24 май Община Казанлък организира тържествени чествания за празника.

От 10,00ч. край розовите градини на с.Розово ще се състои първият от поредицата ритуали “Розобер”.

Тържествата ще бъдат официално открити от 10.30 часа на площада „Севтополис“ с празничен парад на просветата и културата. В него ще се включат всички училища от Общината, като преминат през центъра на Града на розите.

За поредна година ще се проведе ученическият конкурс за собственоръчно изработена книга „Млад книгоиздател – 2019“. Книгите на малките автори ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита на 24 май от 12.00 часа, когато ще се извърши и награждаването на победителите.

От 16.30 часа, с шествие ще започне мажоретният фестивал, където ще можем да видим майсторство, различни съчетания и композиции. Атрактивното шествие ще завърши в централната част на града. Фестивалът се провежда ежегодно и носи добро настроение и наслада на казанлъчани и гостите на града.

Кулминацията на 24 май ще бъде традиционното празничното шествие и дефиле на абитуриентите. Те ще започнат своята обиколка на града от Дом на културата „Арсенал“. Приветствани от учители, родители и публика от казанлъчани, дванайсетокласниците ще се качат на откритата сцена на площада от 19.00 часа, за да преброят за последно от 1 до 12.

Празничната програма ще завърши с празничен концерт на популярна сред почитателите на хубавата българска музика формация “Петте сезона”, с ръководител Стефан Диомов.

Ден по-рано, на 23 май, Община Казанлък ще връчи на официална церемония приза „Учител на годината 2019“. Преподавателите ще бъдат разделени в няколко номинации „Учител на годината“, „Млад и успешен кадър“ и „Цялостен принос в сферата на образованието“. Инициативата се провежда за втора година и цели да отличи педагози, значително допринесли за образованието на местно, национално и международно ниво. Наградите са признание за работата на учители, които развиват и утвърждават престижа на професията „учител“.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com