С поредица събития ОБ„Искра” в Казанлък ще се включи в инициативата Eвропейски дни на наследството

   

С поредица събития Общинска библиотека „Искра” ще се включи в инициативата Eвропейски дни на наследството, каза за Радио „Фокус” директорът на библиотеката Анна Кожухарова. Тя поясни, че инициативите в програмата започват от 16 септември, когато ще бъде поставено началото на филмов маратон под надслов „Естетика и размисъл в европейското кино”, в рамките на който ще бъдат прожектирани европейски филми. Той ще продължи до 20 септември.
Две изложби ще бъдат открити в рамките на инициативата „Европейски дни на наследството”.

На 17 септември във фоайето на библиотека „Искра” ще бъде открита фото-изложба „Човешкото лице на четенето”, а на 19 септември
документалната изложба „Родолюбци по дух, европейци по мислене. Казанлъшката Дружба „Розова долина”.

Библиотеката организира и фотоконкурс за споделяне на впечатления от посетени културни дестинации под надслов „Европейското културно наследство през погледа на пътешественика”.

От 25 до 28 септември в Детско – юношеския отдел на библиотеката ще се проведат Арт-работилници за деца и възрастни „Фабрика за мечти”.

На 26 септември културният институт организира съвместно с Младежки център за развитие „Взаимопомощ” инициатива под надслов „Екзотиката на кафето”.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com