С официално тържество и концерт на пл. „Севтополис“ ще бъде отбелязан 24 май

   

По случай 24 май – Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура Община Казанлък награждава с грамоти 356 ученици за постигнати високи резултати в сферата на науката, изкуството и спорта през учебната 2014-2015 г. Отличия получават и 104 учители за цялостен принос в утвърждаване на българските духовни ценности и  изключителни заслуги в развитието на образованието в общината.

На 24 май от 10.00 ч. в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ ще започне тържественото утро, посветено на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. Празнични утра ще бъдат проведени от 9 часа на 24 май в ОУ „Мати България“, ОУ „Христо Ботев“ – с. Енина и ОУ „Петър Берон“ – с. Овощник.

От 11.00 ч.  на пл. „Севтополис“ ще се състои тържество по случай Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура. Тук ще бъдат отличени 19 абитуриенти от казанлъшки училища, които са имали пълен отличен успех през всички години на средното си образование. Възпитаници на ОДК „Св. Иван Рилски“ ще изпълнят химна на Република България, ще прозвучи и изпълнение на Димитър Чемширев, ученик от СОУ „Екзарх Антим I“. След официалното тържество за доброто настроение на всички присъстващи ученици, учители и граждани ще бъде изнесен концерт от Печенката и Играта.

Вечерта от 19.00 часа – на пл. „Севтополис“ се предоставя открита сцена за всички абитуриенти, а от 20.30 часа концерт ще изнесе Тони Димитрова.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com