С нов център е град Шипка

   

По повод честванията на 100 години от Освобождението на България от турско робство, село Шипка бива официално обявено за град с Правителствен указ на 23.08 .1977 г.
Във връзка със 140 годишнината от Освобождението на България, гр.Шипка стартира нов проект за благоустройство и паркоустройство на централната си градска част, съгласно Постановление на МС от октомври 2017 г., с което са отпуснати целеви средства по сметката на Община Казанлък за дейностите по проекта.

Към днешна дата първият етап от този проект вече е факт. Подменено бе тротоарното пространство, което бе в окаяно състояние , монтирани бяха нови съвременни светлоотразителни парапети и бе подменено парковото осветление .

Нуждата от реконструкция и благоустройство на централното пространство е свързана с цялостното подобряване на качеството на живот на местните жители, както и със създаването на един нов и по- добър имидж за градчето.
Жителите и гостите на града се радват на поредните придобивки, с които малкото подбалканско градче се превръща в бижуто на Община Казанлък.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com