Съвместна приемна на народните представители от Казанлък и обществения посредник е печеливша формула в полза на гражданите

   

В Казанлък по инициатива на обществения посредник Гинка Щерева се осъществи първа съвместна приемна с участието на Донка Симеонова и Халил Летифов, народни представители от Казанлък. Намеренията на обществения посредник бяха  да се даде възможност за осъществяване на директен контакт на гражданите с депутатите. Гинка Щерева смята, че подобна инициатива има бъдеще и добави, че поканата е отправена към тримата народни представители от Казанлък, но Борис Кърчев от ПП ГЕРБ отсъства поради друг ангажимент. „Имам уверението и от тримата, такива подобни срещи да се превърнат в традиционни, извън тяхното приемно време, след като има проява на интерес”, каза още общественият посредник.

Халил Летифов,  депутат от ДПС коментира, че проблемите, които хората са поставили по време на приемната са за съжаление традиционните, свързани  с всички държавни  институции и тяхното отговорно отношение. „Липсата на доверие в тези институции започва от най-ниското ниво и стига до законодателните и правораздавателните институции.  Това са конкретни казуси, които убеждават хората да се отнасят с неуважение и недоверие към самите институции. Ще направим всичко възможно хората да получат необходимата гласност на проблемите си”, каза Летифов. Проблемите на администрацията е, че тя не удовлетворява българските граждани. Факт е, че българското общество не вярва в институциите, добави още народният представител. Той мисли, че  формулата приемна съвместно с обществения посредник да е удачна. Искрено се надява всички народни представители от Казанлък, независимо  коя  политическа партия представляват, да се събират и заедно да решават проблемите на хората. Проблемите нямат цвят и хората не ги интересува кой и как ще ги реши. „Важно за гражданите е, да има чуваемост, търсене на решението.  Смятам, че  сигнала,  който трябва да изпратим към обществото е, че ние можем да работим заедно и ние сме длъжни да го направим”, заяви още Халил Летифов.

Донка Симеонова, народен представител от БСП съобщи, че хората споделят различни проблеми – лични, от части обществени.  Тя каза, че един от проблемите споделен от граждани е поредният случай с Частните съдия изпълнители и, че вече парламентарната група на БСП е внесла законопроект за промяна на Гражданския процесуален кодекс, който е свързан с ЧСИ. Симеонова подчерта, че при нея хората идват с въпроси повечето свързани с образованието. Тя обяви, че обикновено тези срещи  и въпросите зададени на тях се провеждат заедно с общинските съветници, защото самите въпроси имат местен характер. „Тази е поредната среща, в която се включва общественият посредник, който също има своето място при решаването на тези въпроси. Казусите са различни и ние преценяваме за всеки един от тях по какъв начин да ги решим.  С подобни срещи, ние можем да бъдем полезни на гражданите”, добави още  Симеонова.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com