Стартира кампания за борба с детската просия в Казанлък

   

На 12 юни, от 11:00 часа, на ул. „Искра” (в района на НЧ „Искра-1860”) в гр. Казанлък, ще стартира кампанията за борба с детската просия „Вашата помощ, не ми помага!”  Една кампания на Сдружение „Бъдеще за децата” насочена към жители и гости на град Казанлък, в партньорство с местните, регионални и национални медии.

Под надслов „Ние се обявяваме против това, децата да просят”, заедно ще се опитаме да ограничим и/или премахнем явлението „деца на улицата”. То съществува не само в община Казанлък, а в градовете по целия свят.

Стартът на кампанията не е случаен – 12 юни е Световен ден за борба с детския труд. На този ден се поставя фокус върху децата, които са ангажирани в някаква форма на опасен или експлоататорски труд, обикновено за сметка на тяхното здраве и образование, както и общото благосъстояние и развитие. 168 млн. деца работят, за да издържат семействата си, неприемливо е детският труд да се извършва от деца, които са твърде малки и трябва да бъдат в училище. По смисъла на Закона, всяка икономическа експлоатация на дете е престъпление и подлежи на наказание.

Кампанията „Вашата помощ, не ми помага!” ще премине на два етапа – флашмоб и информиране на широката общественост с цел превенция на детската просия и последиците от нея.

В поредица от няколко работни срещи Сдружението и представителите на медиите в града, разработиха общи правила за работа и координация помежду си. Акцията „Вашата помощ, не ми помага!” – в подкрепа на деца в риск на територията на Общината е последния етап от дейността „Работа с медиите” по проект „Промяна в действие”.

За реализацията на кампанията ще помогнат и децата от Театралната школа към ОДК „Св. Иван Рилски” гр. Казанлък, с ръководител Жоро Атанасов.

Проектът „Промяна в действие” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.” www.ngogrants.bg

За повече информация:

СНЦ „Бъдеще за децата“, гр. Казанлък

Лице за контакт – Невена Трифонова

тел.: 0876 766010, e-mail: mladenova.veni.trifonova@gmail.com

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com