Стартира гласуването в конкурса „Кмет на годината”

   

Сайтът kmeta.bg организира конкурса „Кмет на годината“ с цел да се отдаде дължимото на българската община и да се популяризира направеното от местната изпълнителна власт в различни сфери на обществения живот.

В своеобразното състезание влизат 264 общини.В тазгодишната надпревара „Кмет на годината“ общините и кметовете се състезават за целия мандат 2011-2015. 265-ата община, Сърница, е новообразувана с Указ 177 на президента от 22 юли 2014 г. и по тази причина не е включена в надпреварата.

Първият по рода си форум има за цел да популяризира добрите практики на общините, да покаже как кметовете подобряват работата си, вземайки примери от успешни техни колеги от Европа. И най-важното – какъв е реалният ефект за живота на гражданите.

За да бъде максимално обективно оценяването на кметовете, в тазгодишното издание на конкурса „Кмет на годината“ сайтът kmeta.bg е създал уникална платформа за онлайн гласуване http//godina.kmeta.bg. Всеки, навършил 18 години, може да гласува за своите фаворити по възможно най-лесен начин. За да бъде счетен вотът за валиден, трябва да се гласува за кметове в поне 4 от общо 12 категории. Общините са разделени в категории и според броя на жителите – до 20 хил. души, до 50 хил. души и над 50 хил. души.

Община Казанлък с кмет Галина Стоянова е в категорията „Голяма община“.

Победителят в конкурса „Кмет на годината 2015”, отразяващ мандат 2011-2015, ще бъде обявен на официална церемония на 11 септември в хотел „Маринела“. Събитието ще бъде съпътствано от Национална конференция на тема „Българските общини 2020“.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com