Сребра Касева: Ще търсим и икономически партньорства с побратимените ни градове

   

На 26 септември делегация от алжирския град Блида ще бъде в Казанлък за подписване на Меморандум за сътрудничество между двата града, каза пред журналисти Сребра Касева, началник-кабинет на кмета. Тя  поясни, че ще бъдат проведени и първи разговори между областните управители на Блида и Стара Загора с цел сътрудничество на областно ниво. По време на престоя си в Казанлък делегацията от Алжир ще се запознае с културно-историческите забележителности в района, предвидени са и срещи с казанлъшкия бизнес.

„До момента споразуменията и партньорските взаимоотношения с побратимените градове са били основно в сферата на културата, с обмен на творчески състави в рамките на знакови празници за съответните градове. Клаузите за икономическо сътрудничество са нов момент в меморандумите, като освен културен обмен, ще бъдат реализирани и икономически партньорства, от които полза ще има както казанлъшкият бизнес, така и този на побратимените с Казанлък градове“, каза Касева.

Меморандум за сътрудничество ще бъде подписан в края на месец септември между кметовете на Казанлък и италианския град Кремона, с който Казанлък има установени отношения от десетилетия, но те не са документално оформени до момента.

От 28 септември до 1 октомври делегация на Община Казанлък ще посети побратимения град Кочане, Македония, където ще вземе участие в традиционния за града Празник на ориза. В делегацията са включени двама общински служители и един представител на Общинския съвет. С този състав на групата Община Казанлък затвърждава една нова своя практика – в делегации за побратимени градове да бъдат включвани представители на различните дирекции и отдели от администрацията.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com