Спряха тока на „Арсенал” и няколко села заради мъж, качил се на стълб с високо напрежение

   

Спряха тока на няколко села и на завод „Арсенал” в Казанлък заради мъж, който се качи на стълб с високо напрежение в ромската махала, предаде БГНЕС. Около два часа по-късно драмата приключи благополучно.

Мъжът, който според местните се казва Тошко, около 21 часа се качил на високия 30 метра стълб и заплашил, че ще се самоубие. На място пристигнали пожарна, полиция, линейка. Събрали се бяха и около 350 души от ромската махала.

Пасторът на църквата води преговори с мъжа, но заради голямото разстояние между тях комуникацията беше затруднена и беше доставена озвучителна апаратура, която да улесни преговорите с очевидно пияния мъж.

В операцията по свалянето на Тошко от стълба участваха двайсетина жители на махалата, трима пожарникари и няколко полицая, които успяха да го завържат и да го спуснат на земята. След това ромът бе откаран в полицията под бурните аплодисменти на събратята му.

Оказа се, че ромът наскоро излязъл от затвора. Нямал дом и това може би е причината за необичайния му протест.

По време на инцидента „Арсенал” бе на аварийно захранване, а няколко села в Мъглижка община останаха без електрозахранване. Минути след приключване на драмата, токът бе пуснат.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com