Софийска фотографка представя първо в Казанлък изложба, посветена на България

   

Софийската фотографка Ивелина Берова отново гостува на Казанлък след миналогодишното й участие в изложбата „Долината на розите”. Тя представя първо в Града на розите авторската си изложба „Хроники от България: Корени” по покана на единствения в България Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства. Изложбата се открива на 1 септември в 18,30 часа.

“Хроники от България” е мащабен личен проект, който започнах през 2011 г. Чрез него изследвам тясната връзка между бита, нравите, обичаите, труда на българина и географията на мястото, където живее. От друга страна, проследявам нишката, влиянието на родовата памет и културните натрупвания в поколенията върху характера на сегаживеещия аз”, казва Ивелина Берова.

„Проблемът, който силно ме вълнува – кой съм, от къде идвам и защо съм това, което съм, търси отговор в традициите и начина на живот на хората, запазен през годините непокътнат или пък променящ се, но носещ богата информация за собствените ни корени”, добавя тя.

Изложбата „Хроники от България: Корени” представя част от фотографиите в този проект. Неин герой е човекът – къс природа, подобен на вековен дъб, опрян здраво о земята, събрал поколения мъдрост и съхранил в себе си изконно човешкото, носител на памет, жизнелюбие и сила.

Изложбата ще остане до 20 септември.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com