СОУ „Екзарх Антим Първи” в Казанлък е на трето място по успех в страната на матурите по немски език

   

СОУ „Екзарх Антим Първи” в Казанлък е на трето място по успех в страната на матурите по немски език, каза за Радио „Фокус” директорът на училището Радиана Стефанова. След казанлъшкото училище са редица езикови гимназии в страната. „Това е един атестат, че обучението по немски език в нашето училище е на изключително високо ниво и не отстъпва по нищо на обучението по английски език, независимо от това, че е втори западен език”, коментира Стефанова.
Училището е на четвърто място в област Стара Загора в резултатите от зрелостните изпити по математика. Ученик на СОУ „Екзарх Антим Първи” е с успех шест на държавен зрелостен изпит по физика и астрономия, което извежда училището на първо място в тази дисциплина. Зрелостниците на училището нямат слаби оценки и на останалите държавни изпити, като най-масово е било участието на изпита по биология, коментира още Стефанова.
Разработка на един от седмите класове на казанлъшкото училище с ръководител Василка Петрова, е удостоена с първо място в национален конкурс на Министерство на здравеопазването „Клас без тютюнев дим”.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com